От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 21

• 58 009
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Ще се дължи ДДС за стоки от трети страни без значение от стойността им. Прагът от 30 лв вече няма да съществува.
Поредната олигофрения! Това нашите лемури ли го измислиха или европейските?

# 496
Ще се дължи ДДС за стоки от трети страни без значение от стойността им. Прагът от 30 лв вече няма да съществува.
Поредната олигофрения! Това нашите лемури ли го измислиха или европейските?
Европейските, но още не са измислили от къде ще вземат милиардите дето не достигат за да спонсорират процеса.

# 497
  • Варна
Четох преди време за предстоящо споразумение за свободна търговия между Япония и ЕС. Дали не е възможно да се случи и с Китай и Щатите...

# 498
Този въпрос трябва да го отправиш към Европейския парламент Grinning

# 499
  • софия
Здравейте, моля за съвет по един малко страничен въпрос, но ако някой се е справил с това, ще бъда благодарна да сподели.
След НГ направих няколко дребни поръчки до Англия през ebay.Търговците вече начисляват такса VAT. Споменава се някаква програма за възстановяването му,
но цялата инфо, до която стигнах, се отнася за САЩ.
Имате ли идея дали е възможно, при положение, че живея в Бг?

# 500
Здравейте, моля за съвет по един малко страничен въпрос, но ако някой се е справил с това, ще бъда благодарна да сподели.
След НГ направих няколко дребни поръчки до Англия през ebay.Търговците вече начисляват такса VAT. Споменава се някаква програма за възстановяването му,
но цялата инфо, до която стигнах, се отнася за САЩ.
Имате ли идея дали е възможно, при положение, че живея в Бг?
Освен тук като пристигнат да ти го начислят още веднъж, друго няма да стане Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 501
Здравейте, за първи път поръчвам до адреса на GGBG, някой от вас знае ли дали предлагат задържане на пратка до пристигането на следващия курс, както правят Габко. Благодаря.

# 502
  • Sofia
VAT е еквивалент на ддс, т.е. ако си фирма (или физическо лице), регистрирано по ЗДДС, може и да ти върнат нещо, но в общия случай не сме. И duhi_puhi е права, като нищо ще начислят втори път, особено от юли, като почнат да облагат наред и съвсем спрат да гледат какво правят.

П.с. Като се замисля, винаги си е имало vat, може би не винаги е изваден на отделен ред, но го има.

# 503
Идеята на тези промени е да се "плаща ДДС на едно гише или веднъж". В момента това не е регулирано и се получава именно това - потребителят да плаща ДДС веднъж при онлайн покупката и след това при минаване през митница. Поне моето разбиране е такова.
Според новите промени онлайн продажбите следва да слагат ДДС спрямо това коя е държавата на купуващия.
Не съм счетоводител, но така ги разбирам нещата.

# 504
  • Стара Загора
Момичета, моля за информация Blush Имам пратка от курс 799 на GGBG, трябва да я получа с  еконт и още ми се води на склад в София.  Има ли някой, който си е получил пратката чрез еконт? Утре става 10ти ден откакто курса е пристигнал, има ли някакъв срок след като пристигне курса в БГ, или пратките могат да си стоят в техниян склад до безкрай?

# 505
В петък си получих пратка от курс 799 с куриер на ггбг.

# 506
При регистриране на пратка в новия сайт на Габиели какво се избира като "Тип"? Полето е задължително, а възможните опции са само някакви обемни неща, които не отговарят на съдържанието на моите пратки. Дотук пратките от Германия не ги регистрирах, но сега от Англия е задължително и не знам как да процедирам.

# 507
При регистриране на пратка в новия сайт на Габиели какво се избира като "Тип"? Полето е задължително, а възможните опции са само някакви обемни неща, които не отговарят на съдържанието на моите пратки. Дотук пратките от Германия не ги регистрирах, но сега от Англия е задължително и не знам как да процедирам.
Избираш първата възможна опция “пратка”.

# 508
  • Anywhere
Момичета, моля за информация Blush Имам пратка от курс 799 на GGBG, трябва да я получа с  еконт и още ми се води на склад в София.  Има ли някой, който си е получил пратката чрез еконт? Утре става 10ти ден откакто курса е пристигнал, има ли някакъв срок след като пристигне курса в БГ, или пратките могат да си стоят в техниян склад до безкрай?
И аз още чакам моята пратка. Даже днес им писах мейл с въпрос кога ще я изпратят, но едва ли ще ми отговорят Sad
За пръв и последен път ги използвам!

# 509
  • виртуално
Вчера я получих с Еконт

Общи условия

Активация на акаунт