От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 21

• 57 983
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Да, знам, че пише цена без ддс за България. В първият си пост съм я написала: 159 лв. и 32 лв. за ддс (общо 191 лв.). Тази цена ме устройва. С други сайтове общо ще платя най- малко 230 лв.
При мен не ми начислява ДДС.

# 541
Цената с ДДС е изписана преди да влезете в кошницата.
Цената е 191 лв., в кошницата като страна за доставка България става 159 лв. (няма начислено ддс).
32 лв. ДДС + 4,80 лв. за мен ще е най- добре, без тези 12 лв. за пощата.

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 10:24 от йоко

# 542
  • Sofia
Преди време имах поръчка от iherb. Получих известие, че е задържана на митницата. Отидох до там и ми казаха, че трябва да платя 12 лв. (тогата мисля, че бяха толкова) на пощата за да ме представляват. Не можело аз да го направя. Това си спомням (преди 2-3 г. бе това).

Ами, да, това е настоящата процедура по освобождаване на пратки от митницата. Не че не можеш и сама да си я освободиш, но трябва да разполагаш с ЕОРИ, електронен подпис и умения за подаване на митическа декларация (това, последното, не е лека задача).
Иначе, плащаш 12 лв. представителство на "БГ-Пощи" (в случай че те са превозвачът на пратката ти) + такса от 4.80 лв.

# 543
Ако отида на място в митницата в града ни мога ли да получа ЕОРИ?

# 544
Ако отида на място в митницата в града ни мога ли да получа ЕОРИ?
Да.

# 545
  • Anywhere
Но освен ЕОРИ Ви трябва още и електронен подпис, с който да подадете митническата декларация в сайта на Българската митница! Вече няма вариант да я подадете на гише.

# 546
  • София
Плащате на пощите 12 лева да ви представляват пред митницата. Това няма връзка с цената на стоката ако ще и 50 стотинки да е. Установяването цената на стоката с налични документи води до плащане или неплащане на съответни данъци, мито и пр., които са отделно от таксата за представителство. Неразбирането на правилата води до заключения от сорта тук е най-зле.
А защо да ме представляват, ако сумата ми е под 30 лв? Представляват ме, тоест предават на митницата документите които аз им давам, без да ги обработват, тоест за една пощенска кутия давам 12 лв. Отделно от това всички които сме ходили до митничестокото представителство сме виждали, че за да освободят пратка над 30 лв БП не попълват никаква митническа декларация - просто ти смятат ДДС върху сумата на поръчката + доставката. Но БП се водили надежден платец, пък обикновенния човек явно е ненадежден.

йоко, ако системно поръчваш от Iherb си заслужава да отделиш ден -два - три да се поблъскаш със ссистемана на агенция митници и да разучиш подаването на декларацията. Но ако поръчваш на няколко месеца веднъж, не съм сигурна, че си заслужава. Иначе, каквото и да ти говорят, попълването на митническата декларация като уцелиш веднъж в кое поле какво трябва да се пише и тарик кодовете,  не е толкова сложно. Но за мен беше по-голям проблем да тръгне системата на митниците на компютъра /защото си маха разни изисквания за джавата и т.н. и то разни стари версии трябваше да свалям, но пък те се караха с електронния подпис и т.н. - е това беше драма, но веднъж като ги нагласиш ..... не ги пипаш, а и тогава съпорта на сайта на митниците беше много отзивчив. Опита ми е от преди 2 г. след това ми писна и почнах да поръчвам Iherb до Англия - плащаш си онл и не се занимаваш с никакви глупости, сега бих поръчала до Германия. По спомен от последната ми поръчка в Iherb имаше и опция с предпалтени такси, така че да си получиш пратката директно в къщи.

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 11:56 от dioni

# 547
Някой да има информация къде е курс 817 на GGBG и кога ще пристигне?

# 548
Здравейте, как стой въпроса с поръчка директно от UK сайт.
Става въпрос за fragrance direct. На DELIVERY инфо, пише, че доставят до България за 6,99 паунда

# 549
  • Varna
Някой да има информация къде е курс 817 на GGBG и кога ще пристигне?
Точно в коя част на маршрута си е не вярвам някой да знае.Миналия тръгна в понеделник и на следващия беше обработен.Този курс тръгна в четвъртък затова сигурно в края на седмицата ще е ок за получаване.

# 550
Здравейте,
тъй като страниците са много, направо да попитам- към момента GGBG ли са най-надеждни и евтини за транспорт на стоки закупени от Англия?

# 551
Здравейте,
тъй като страниците са много, направо да попитам- към момента GGBG ли са най-надеждни и евтини за транспорт на стоки закупени от Англия?
Не,, доставки Англия" вземат по евтино за момента,Габиели мисля също.

# 552
  • Anywhere
А и ако сте извън София GGBg доставят суупер бавно. Днес получих пратка от курс 799, който се раздаваше от 01.03. А съм в Пловдив, не в Горно нанадолнище Joy Комуникация с тях е невъзможна, не вдигат телефона, на мейли не отговарят! Повече не мисля да ги ползвам!

# 553
  • Варна
Чрез Габиели нали уж в момента не може да се поръчва до английски адрес? Или имате предвид да се поръча стока от Англия до немски адрес?

# 554
  • София
Габиели приемат отскоро, 4лв  на кг.

Общи условия

Активация на акаунт