От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 21

• 57 962
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря. Не претендирам за изчерпателност. Може да разширим сметката например ако стоката има застраховка и е вписана в документите, то тя също се обмитява.

# 571
Аз имах драма с една машина от Амазон да ми я пратят от UK ... И ми я пуснаха от ... Индия.
По-лесно му било така на продавача, че не знаел какви документи да изготви за доставка до България Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 572
  • Varna
Курса на ГГБГ е обработен и  отивам да си взема детското столче,явно срока от седмица си остава.Миналия курс тръгна понеделник и на следващия беше готов,този тръгна в четвъртък и днес е готов за получаване.

# 573
  • София
Здравейте, някой поръчвал ли е от ибей след брекзит промените?
Какво плащаме, когато се получава пакет от физическо лице?

Alessandra може ли да споделите какво ви струваше доставката на столчето? И с кой превозвач?

# 574
  • софия
Какво плащаме, когато се получава пакет от физическо лице

Продавачите, от които аз поръчах, си добавиха VAT. Все ми се струва, че има начин да се възстанови..

# 575
  • София

Да, аз напоследък направих две покупки от ebay uk, от физически лица, и VAT няма, само цената за доставка до адрес в Англия ( офис на "Доставка Англия" )

# 576
  • Varna
Какво плащаме, когато се получава пакет от физическо лице?

Alessandra може ли да споделите какво ви струваше доставката на столчето? И с кой превозвач?
Столчето бе това https://www.baby.bg/ingenuity-detsko-stolche-2-v-1-sino.html
В Б-я вече беше разпродадено навсякъде.От амазон го купих за £40,но и и ах възможност за избор от 4 цвята.На следващия ден ми го доставиха до ГГБГ и след два дни тръгна с курса.Беше тук за седмица .Струваше ми 5-10лв тк е леко.

# 577

Да, аз напоследък направих две покупки от ebay uk, от физически лица, и VAT няма, само цената за доставка до адрес в Англия ( офис на "Доставка Англия" )

понеже смятам да ги ползвам за няколко по-малки пакета- като им пристигнат в склада на всеки поотделно ли ще плащам доставка или ще е сумарно върху общото тегло на пратките? т.е. като една голяма пратка.

# 578
  • София
Моите пратки още са  със статус "приета", макар че едната е от 13.03., а втората - от вчера, така че не мога да споделя опит. Това са ми първите покупки с доставка чрез превозвач...

Може би ще се включат други с повече опит от мен, за да кажат...

# 579
  • Anywhere

понеже смятам да ги ползвам за няколко по-малки пакета- като им пристигнат в склада на всеки поотделно ли ще плащам доставка или ще е сумарно върху общото тегло на пратките? т.е. като една голяма пратка.
Ако пристигнат по едно и също време и пътуват с един курс ще Ви ги обединят и сумират теглото. Ако са в различни камиони,ще се таксуват отделно!

# 580
  • София
Имам въпрос  към ползващите "Доставка Англия":

Изпращат ли мейл когато статусът на пратката се промени или пишат само първоначално, когато я получат в английски офис...?

# 581
Имам въпрос  към ползващите "Доставка Англия":

Изпращат ли мейл когато статусът на пратката се промени или пишат само първоначално, когато я получат в английски офис...?
За една пратка получих, за друга - не. НО: имам пратка маркирана от Амазонм като доставена, която не е отразена при тях в системата въобще. Писах и им звънях. Така и не ми отговориха доставане ли е пратката или не! Пратиха ми данни за една пратка, а аз имах ДВЕ в един ден. Казах им го, пратих тракинг номера, скрийншотове, звънях им в Англия (не ми вдигат, а само затварят). Пратката пропадна! Неизвестни пратки не виждам да има снимани някъде и това си е.Стойността ѝ е 110-120 лв..., не е като просто да я прежаля. Сега в профила имам 3 пратки регистрирано от 8.03 и си седят като приети без никакво движение... Не съм във възторг.

# 582
Здравейте, по повод последното мнение на drago_2008, колебаех се дали да поръчам с "Доставки Англия" или ГГБГ (преди ползвах Габко). Тази седмица поръчах от eBay с ГГБГ (чак после видях, че е по-скъпо), но поне за момента всичко е точно. В деня, в който получат пратката, я снимат и ти пращат мейл със снимката (двете ми пратки са обединени също така и ще платя за 1 кг). Още не съм ги получила (ще тръгнат със сл. курс). Просто споделям мнението си как е било до тук.

# 583
  • София
Имам въпрос  към ползващите "Доставка Англия":

За една пратка получих, за друга - не. НО: имам пратка маркирана от Амазонм като доставена, която не е отразена при тях в системата въобще. Писах и им звънях. Така и не ми отговориха доставане ли е пратката или не! Пратиха ми данни за една пратка, а аз имах ДВЕ в един ден. Казах им го, пратих тракинг номера, скрийншотове, звънях им в Англия (не ми вдигат, а само затварят). Пратката пропадна! Неизвестни пратки не виждам да има снимани някъде и това си е.Стойността ѝ е 110-120 лв..., не е като просто да я прежаля. Сега в профила имам 3 пратки регистрирано от 8.03 и си седят като приети без никакво движение... Не съм във възторг.

О, ясно, значи изобщо да не чакам скоро моите, които са съответно от 13.03 и 18.03. ...Frowning1
А аз си мислех, че просто не си актуализират своевременно информацията на сайта, но явно наистина все още не е тръгнал дори курсът им от 10.03... Sad  Лошо, защото чакам сезонна стока за детето, която се надявах поне месец да може да ползва...

Ще помоля Meowjesty да сподели, когато пратките пристигнат тук. Имам регистрация и в ГГБГ, та нищо чудно да се пренасоча. Бях останала с впечатление, че има някакво голямо забавяне при тях, но може би е било временно...

# 584
Имам 2 отделни пратки с Габиели, пътуващи  от Германия към Бг и в акаунта ми има начислена такса за двете отделно. Да не би да са променили ценообразуването? Преди пратките се събираха в общо тегло и се плащаше една обща цена.

Общи условия

Активация на акаунт