Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 71

• 46 339
  • 812
  •   1
Отговори
# 195
О, Мандаринка, хич не е толкова лесно да се пребоядиса стаята. Казвала съм, че нашата спалня е с две лилави и две бели стени. И миналото лято карах ММ да ги боядисаме в тъмно синьо. Понеже хич не му се занимава, постоянно повтаря колко много му харесва сегашният цвят, и как ще сгрешим ако боядисаме в тъмно синьо  Simple Smile

# 196
Ами стовари латекса вкъщи и няма къде да ходи Grinning

# 197
  • София
Като обсъждате пребоядисване...как става това в стая с много шкафове по стените? В холокухнята ни има нужда от пребоядисване отдавна...исках да стане преди 2г като забременях...викам ново бебе, да е новичко, чисто...обаче ММ като ми обясни как трябва навсякъде да облепим преди това...направо се отказах....само сменихме дивана, че да е разтегателен. Реално това лято много искам да освежим вече, човек покрай майчинство и Ковид се застоява у дома и всяко захабено нещо дразни....
Вие сами ли си облепвате и после боядисвате или майсторите правят нещата комплексно?
Реално нямаме нито една свободна стена...не че не искам да има, но просто имаме нужда от повече места за съхранение.

# 198
Ако под прозореца сложим фотьойл с малка масичка, тогава ми се иска да разделя стаята, но ако сложим нещо преградно, ще спрем светлината. Остава само зониране с цветове. Вече блокирах 🙏
Можете да преградите с интериорни врати със стъкло.
https://www.pinterest.com/pin/407012885067970994/

# 199
Е па колко му е облепването? Един час работа за двама души най-много. Купувате найлон и широка хартиена лепенка и готово.

# 200
  • София
Е па колко му е облепването? Един час работа за двама души най-много. Купувате найлон и широка хартиена лепенка и готово.
ЧС, благодаря! Плаши ме наличието на много шкафове, ъгли....единственото нещо което бихме могли да преместим е дивана и един фотьойл. Реших, че облепването е нещо много пипкаво....но сякаш се мотивирам все повече да си го направим сами, майсторите не са от най-пазещите. Имахме чудесен бояджия преди години, той със сигурност пазеше, замина за Германия.

# 201
Проблема е че трябва да местим спалнята и гардероба, за да боядисаме зад тях. Ще го мислим лятото Simple Smile.

# 202
Няма защо да местите гардероб. Ще боядисвате зад него когато го сменяте.И със спалнята е така.

Майсторите не облепват принципно, пипкаво е, а няма как да вземат много пари.

# 203
Е да ама гардероба ни не е до тавана а остават едни 15 см. Точно стените зад спалнята и гардероба трябва да се боядисат. Трябва и щорите да сменям, че те са тъмно лилави и вече става.....Simple Smile.

# 204
https://markita.net/product/68893
Това е много удобно за покриване на мебели при боядисване. Найлонът е тънък и се лепи сам за мебелите.
Има различни размери.
Аз облепвам и прозорците с него.

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 19:00 от Чисто луда

# 205
Боядисването с качествен латекс не е трудно, не е особено майсторска работа. И сам човек може да го направи за ден-два, ако са двама естествено е по-лесно и по-малко уморително.
Само отсичането между стените и таваните е малко пипкаво, и там се изисква облепяне с лепенка. Аз нямам търпението да направя това и затова са ми малко къдрави ръбовете между таван и стени.

Нат, тези 15 см. над гардероба, ако се виждат - намяташ найлон върху гардероба, закрепваш го да не мърда, и се катерите на висока стълба. Боядисайте с широка четка. Само там.

# 206
man_darin_ka при мен отсичането с хартиено тиксо беше пълен провал. не зная защо, но ми се отлепи боята на тавана. Странното е че в нашата спалня нямаше ниакви поражения и реших, че това е начина и продължих нататък, но в другите стаи ми е отлепи. Използвах същото тиксо, същата техника, но....В последната стая отсякох с четка и мога да кажа, че за мен се оказа доста по-лесно и бързо

# 207
man_darin_ka при мен отсичането с хартиено тиксо беше пълен провал. не зная защо, но ми се отлепи боята на тавана. Странното е че в нашата спалня нямаше ниакви поражения и реших, че това е начина и продължих нататък, но в другите стаи ми е отлепи. Използвах същото тиксо, същата техника, но....В последната стая отсякох с четка и мога да кажа, че за мен се оказа доста по-лесно и бързо

Ами то с четка си се прави, това е класика. А ако искаш да ползваш хартиена лента в магазина питай за "слабо лепяща", тя няма да вдигне латекса. И преди да полагаш латекс измий от прах, може  и грунд да сложиш за най-сигурно. Тогава никоя лента няма да го вдигне.

# 208
Маслинка, може още да ти е бил пресен латекса, в смисъл да не е стегнал/изсъхнал добре, и затова да се е отлепил.

По принцип може и без лента, само с четка, продават специални за "отсичане", но може и  с обикновена, да не е много дебела, в смисъл плоска, но не дебела. Със стабилна ръка и търпение, който ги има (аз нямам нито едно от двете) става и така.

# 209
  • София
Здравейте,
Къде в София може да види богат избор на килими в модерен стил?

Общи условия

Активация на акаунт