Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 71

• 46 354
  • 812
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia
Здравейте,
Къде в София може да види богат избор на килими в модерен стил?
https://www.kilimworld.bg/
Младост 2 преди Шел бензиностанция като идвате от Дървеница
Carpet max на Околовръстното също имат доста богато разнообразие.

# 211
Здравейте, включвам се със следното питане. Ще обзавеждаме хола, но се чудя за цвета на дивана. Цвета на стените е лате, ламината е дъб, вратите са също дъб тъмен. Харесах си един цвят фламинго, нещо като бежово с розовеещ нюанс. Дали ще си подхожда на стените. И евентуално какъв акцент ще е подходящ на това фламинго. Не знам гледах и едно тъмно кафяво но не знам дали няма да стане много мрачно. По принцип не искам студени цветове, но искам да избягам от бежово кафявата гама. Абе голяма чуденка.

# 212
Доколкото мога да си ги представя цветовете на думи, категорично - не.
Скрит текст:

Диван с цвят кафе/тъмен шоколад, маслено зелено, петролено, тъмносиньо, керемидено, винени цветове (от марсала до бордо),  (тъмните с някакви светли възглавнички), корал... светлосиньо или тюркоаз..., но не толкова близки цветове. Ще стои като неуспешен опит да съвпаднат...

# 213
  • Варна
Лате и фламинго, корал, сьомга - не!

Те са с едно днк и тон в тон ще стане боза, spored men.

Скрит текст:

# 214
  • София
То зависи и какво е латето, и каква е осветеността на стаята. На снимките по-долу стените все са някакъв вид лате, а изглеждат напълно различно спрямо светлината. Впрочем, и аз като peneva_a не мисля, че розовеещ диван ще се върже, особено като се добави и дъба.

Light Latte в североизточна стая

Creamy Latte в много светла стая

С под светъл дъб

# 215
Цвета е като на последната снимка, а цвета на дивана го гледахме на парче мостра и не мога да си го представя като цяло. Не изглежда като истинско фламинго, но така се казва цветът. Снимах го но май не е много реално.

Не знам ако е тъмно кафяв дивана ще е добре ли, актуално ли е, дали няма да затваря стаята.

Ето и една бежова мостра

# 216
  • Варна
Скрит текст:
Цвета е като на последната снимка, а цвета на дивана го гледахме на парче мостра и не мога да си го представя като цяло. Не изглежда като истинско фламинго, но така се казва цветът. Снимах го но май не е много реално.

Не знам ако е тъмно кафяв дивана ще е добре ли, актуално ли е, дали няма да затваря стаята.

Скрит текст:
Скрит текст:
Ето и една бежова мостра

[/quote]
това е нашата мостра.
А това е дивана, подлакътниците са тъмно кафеви.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 14:49 от Daisy_D

# 217
  • Бургас
Малко прекъсвам темата,  която  се обсъжда с един въпрос за което се извинявам.
Взех плочки от тази серия.  https://baniamechta.com/plochki-banja-saba-rojo-and-negro/
Пода е червен, а по стените бели и декорни плочки с намаляващи капки. Какво е вашето мнение за цвета на боята за стените. Избрала съм този шкаф с мивка, защото ми трябва по тясна мивка, без колоната.    и снимка в момента.

# 218
  • Варна
Стените - бели или като цвета зад шкафчето - страхотно синьо.

# 219
  • София
Freyda, а стаята голяма ли е и какви ще са корпусните мебели в нея? На снимката, която е с цвят като вашия, подходът е бели корпусни мебели, цвят на дивана в тоналността на стените и акценти килим, възглавнички, тъмен корпус на масите, контрастни рамки на картините и т.н., с цел впечатление за много просторна стая.  Диван в тъмен шоколад ще стои чудесно, но ще бъде силен акцент и ако корпусните мебели са също тъмни, визуално ще "стесни" пространството. Казахте, че вратите са тъмен дъб, такива ли ще са и корпусните мебели?

# 220
  • Бургас
Doris това в мини тоалетната не е шкафче. Това е все още строителна площадка. Вижда се зеленото на гипсокартона, с който са облечени тръбите и структурата. Синьото е някаква подготовка а шпкловане.
https://www.ikea.bg/products/bathroom/vanity-units/bathroom-base … za-banya/90093759   исках това шкафче, но няма място.

# 221
  • Варна
Doris това в мини тоалетната не е шкафче. Това е все още строителна площадка. Вижда се зеленото на гипсокартона, с който са облечени тръбите и структурата. Синьото е някаква подготовка а шпкловане.
https://www.ikea.bg/products/bathroom/vanity-units/bathroom-base … za-banya/90093759   исках това шкафче, но няма място.
Аз мисля че тя имаше предвид синьо като това на снимката със шкафа който си харесала, или бели стени е писала. То се вижда че е гипс картон на стените и че ще става тоалетна си писала.

# 222
  • Бургас
Благодаря за уточнението. Аз се обърках, защото шкафа е сив. И тръгнах да мисля в друга посока.

# 223
  • Варна
Bar B Q аз разбирам прекрасно от строителни работи Simple Smile

Това синьо, зад шкафчето. В съчетание с червения под ще придаде арт излъчване и мисля идеално ще си паснат.
Отразения в огледалото цвят е като пода.

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 18:12 от Doris

# 224
  • Бургас
Леле, Doris, аз сега разгледах внимателно снимката. Изобщо не съм се съмнявала, че разбираш от строителство, но съм се ошашкала с този ремонт и понякога чета едно, а в главата друго.

Общи условия

Активация на акаунт