Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 71

• 46 365
  • 812
  •   1
Отговори
# 225
Freyda, а стаята голяма ли е и какви ще са корпусните мебели в нея? На снимката, която е с цвят като вашия, подходът е бели корпусни мебели, цвят на дивана в тоналността на стените и акценти килим, възглавнички, тъмен корпус на масите, контрастни рамки на картините и т.н., с цел впечатление за много просторна стая.  Диван в тъмен шоколад ще стои чудесно, но ще бъде силен акцент и ако корпусните мебели са също тъмни, визуално ще "стесни" пространството. Казахте, че вратите са тъмен дъб, такива ли ще са и корпусните мебели?
Стаята не е много голяма 17м2. Ще има една секция предпочитам нещо светло, но и за нея не мога да преценя. Ето снимка на пода, стената и вратата, малко е замазана но е от телефона.

# 226
Freyda, а стаята голяма ли е и какви ще са корпусните мебели в нея? На снимката, която е с цвят като вашия, подходът е бели корпусни мебели, цвят на дивана в тоналността на стените и акценти килим, възглавнички, тъмен корпус на масите, контрастни рамки на картините и т.н., с цел впечатление за много просторна стая.  Диван в тъмен шоколад ще стои чудесно, но ще бъде силен акцент и ако корпусните мебели са също тъмни, визуално ще "стесни" пространството. Казахте, че вратите са тъмен дъб, такива ли ще са и корпусните мебели?
Стаята не е много голяма 17м2. Ще има една секция предпочитам нещо светло, но и за нея не мога да преценя. Ето снимка на пода, стената и вратата, малко е замазана но е от телефона.
Стените в нашия хол са като вашите, скоро си взехме зелен диван. Това беше последният цвят, който би ми хрумнало, но ММ много хареса дивана, не само като цвят, но и като удобство и функционалност и като се заинати....Не можах да изляза наглава с него, иначе се бях насочила към по-неутрален цвят, че и предишните дивани бяха ярки - червени! Секцията и масата са бели, както и вратите, но си мисля, че зеленото добре би се вързало с дървесни цветове. Даже мисля да сменя масата.🙄 И килима със сигурност, че много цветно нещо ми стана.

# 227
Тина, и с червените дивани ми харесваше, но с този диван тюркоаз много добре се е получило, идеално си хармонира с цвета на килима, според мен няма нужда от смяна на масата.

# 228
  • Sofia
Много добре стоят и дивана и килима на Тина. И аз бих сменила масата, новата, ако е нещо тип помощна и доста по-малка от тази, мисля че ще се получи страхотно. Настоящата ми идва прекалено обемна, пък и скрива килима Wink

# 229
  • София
Много хубаво се е получило при Тина.
При нас също сменихме червен ъглов диван със зелено канапе, фотьойл и табуретка.....стените не мога да определя какъв цвят са...ще се пребоядиса при първа възможност. Ще разместим и шкафовете, преди години объркахме височините при монтажа и така останаха.
Съжалявам, че не взех различен фотьойл от дивана...или поне друг цвят...мисля обаче да ползвам табуретката като масичка, с един ратанов или дървен поднос. И някакъв висящ пендел ще пусна, много ми харесват тези с макраме:

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 13:56 от ZedTeeEm

# 230
  • Варна
Тина, казах ти аз! Диванът е чуден, но тези възглавници и одеялото не мисля. Виж онази жълтата+синята и дори червена може да се добави, наситено но не ярко и светло. Както и комбинация от тези цветове,  че не е мн ок да са само едноцветни. Ако махнеш изобщо килима, пода беше май череша нещо. Пробвай. И покажи снимки Simple Smile

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 10:50 от Doris

# 231
На мен дивана и килима много ми се връзват, добавките малко пресоляват.
На питането на Freyda-ако сложиш кафяв диван всичко ще стане блудкаво. Трябва ти цвят-син, зелен, антрацит.

# 232
Последните дивани са много хубави. Подкрепям за възглавничките и одеалото, както се изказа и Дорис. Масичката Икейска ли е?

# 233
Много благодаря на всички за мненията и съветите, имах нужда да чуя такива, защото, както ви казах, моята концепция беше съвсем друга и сега още не мога да се ориентирам с това зелено. Масата в икейска, удобна ни е, защото често се храним пред телевизора, но сега с тази конфигурация дивани идва доста голяма. Килима много си го харесвам, но мисля за нещо такова
Възглавничките и одеалото.. просто пробвах с наличните у дома какво се получава. Много ми хареса у ZedTeeEm, мислех за такива възглавници като нейните, и те са икейски, мисля. Абе ще оформям нещата още и ще снимам пак. Много ми са полезни вашите съвети! 🌷

# 234
Тина, сегашния ви килим е чудесен и според мен се вързва много добре с новия диван. Може да помислите за масичка в същия размер, но дървесен цвят.

# 235
  • Mediterraneo
Тина, супер е. Аз бих наредила жълти възглавнички, ще се вържат с картината и килима страхотно.

# 236
На мен също ми харесва комбинацията на диван и килим, имам предвид сегашния килим.

# 237
  • София
Тина благодаря ти! При нас със сигурност има много неща за оправяне, пребоядисване, разместване и декориране, но изчаквам лятото...
Ако можех, бих махнала изцяло шкафовете...но трябва място за съхранение.
Самата аз се убедих, че зеленото не е страшно. Стои добре с всякакви естествени декорации, много си харесвам бодилите и сухите клонки лавандула, разни причудливи дървенийки събирани по плажовете....с  ратан също е добре.
И аз харесвам икейските възглавници, а по повод вашия килим, много по- интересен е от геометричния.

# 238
  • Варна
Килимът е хубав, малко бъбрив, но мисля, че пода е нещото, което ми хареса като комбинация с дивана. А за мен това червеникаво ми ми най-трудно за съчетаване, сега са в хармония.
Поне не пречи да махне килима и светлите възглавнички с одеялото, а да остави синята и жълтата само за идеята да види дали ще ѝ допадне.
Скрит текст:
Набързо нашляпах няколко икейски възглавнички Simple Smile

# 239
Така. "Библиотеката" е готова. Привърших с боядисването. Сега остава да я подредя. Показала съм някои от нещата за тази цел, но идея си нямам как да ги позиционирам. Дали книги/списания/дискове  да са само на едно място, или да ги разпръсна? Събирам идеи и предложения, снимки от нет и каквото се сетите още.

Общи условия

Активация на акаунт