Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 71

• 46 375
  • 812
  •   1
Отговори
# 240
На масата, ако и се сложи един дървен плот, който да се омасли/байцне с цвят близък до пода, ще стане идеално. Може да е цяло парче, може да са летви на дължина или ширина. Лесно става.

Скрит текст:

# 241
Поразхвърляй малко Smiling Imp
Ляво и дясно не са симетрични, но пък десните вървят на един ред и става хем подредено, хем не... На един рафт книги, на съседния статуетки, под тях пак книги клюмнали на ляво, дясно... Да се позагуби малко това, че десните са с равни полици, а левите са поразминати с тях...
Така. "Библиотеката" е готова. Привърших с боядисването. Сега остава да я подредя. Показала съм някои от нещата за тази цел, но идея си нямам как да ги позиционирам. Дали книги/списания/дискове  да са само на едно място, или да ги разпръсна? Събирам идеи и предложения, снимки от нет и каквото се сетите още.
Скрит текст:

# 242
Да, май така ще направя. Сега само са сбутани, за да не ми се пречкаха по време на боядисването.

# 243
Още веднъж благодаря на всички за мненията и съветите! Дорис, благодаря много, че си си поиграла! Да, аз  имам жълти възглавнички, ще ги използвам, ще отскоча и до ИКЕА центъра, че досега беше затворено. Всъщност дивана е много удобен и без възглавници, ама нали така...за разкош! 😃 Килима не знам дали ще го махна, поне не и зимата, по-уютно и топло ми е, а аз съм много зиморничава. То и одеалото затова стои, да се ползва по предназначение, не толкова за декорация, но него лесно мога да го сменя.
 Зори, идеята за масата ми харесва, а има и кой да я изпълни, ММ се занимава с дърводелстване като допълнителна дейност и има всякакви машини и уреди.

# 244
Аз не искам син или зелен диван, искам нещо в топли цветове, но не мога да прецебя какво ще е подходящо.

# 245
Да се присъединя към мненията, че дивана и килима на Тина много си подхождат, добре се е получило. И масичката ми допада Simple Smile  Бих направила промени по възглавничките.

Мариат, аз бих подредила асиметрично, леко небрежно. Изглежда много добре показаното на снимката Simple Smile

# 246
  • Варна
Аз не искам син или зелен диван, искам нещо в топли цветове, но не мога да прецебя какво ще е подходящо.
Жълто, тъмно червено или оранжево?

Скрит текст:

Бежово и кафяво е доста, как да го кажа - очаквано.

Ако концепцията беше с уклон индустриал един кафяв честърфийлд състарена кожа ще е в десятката Simple Smile

Аз като мантра все повтарям, но помещение изцяло в топли цветове прегрява и изглежда по-малко, топлите цветове приближават стени, студените ги раздалечават, добре е да има и от двете.

# 247
  • София
Freyda, за сравнително малка стая с вече  зададени два дървесни цвята от пода и вратите,  аз лично бих изключила тъмен диван и бих мислила в тези посоки:
- светъл диван в нюанс, близък до цвета на стените
- бяла/ванилена корпусна мебел или, ако са модули, а не цяла секция - в цвета на вратите
- масички в цвета на вратите
- допълнителни ярки цветови акценти в аксесоарите (килим, пердета, възглавници).
Имам предвид постигане на ефект на простор, като на снимките. Опитах се, доколкото е възможно, да ги подбера от помещения, близки по квадратура до твоето.
Скрит текст:

Ето, за сравнение, как действа тъмния диван на възприятието за размер на помещението. Не, че не стои красиво, де, ама...

Разбира се, винаги го има вариантът самия диван да е акцент в ярък цвят, но доколкото усещам, не си твърде настроена за експерименти.

Скрит текст:

# 248
  • Варна
Сори аз не разбирам под топли цветове само бежово и бежово, ако беше така изобщо нямаше да има дилема, ами то ясно. А някой като се колебае явно търси алтернатива

Някой беше питал за Barn Doors, сега ми се предложи Simple Smile

# 249
Мариат, много хубаво се е получило! Аз бих наредила книги, няколко малки саксийки с цветя, разни сувенири, нещо такова
.

# 250
И на мен много ми харесва библиотеката на Мариат, бих наредила както е показала Natt, книги, саксийки, някоя друга рамка или сувенир, но без да са прекалено препълнени рафтовете, да има "въздух".
Дорис, супер цветове са тези дивани, особено първия, пастелно-оранжевия.

# 251
Благодаря, момичета. Допада ми идеята за саксийки. Само трябва да избера зелени цветя, които не пускат цветове и не миришат, че у дома имам два броя с алергии.

# 252
  • Варна
Благодаря, момичета. Допада ми идеята за саксийки. Само трябва да избера зелени цветя, които не пускат цветове и не миришат, че у дома имам два броя с алергии.
Сукуленти, голямо разнообразие, не изискват особени грижи.

# 253
Благодаря момичета, малко ми отворихте очите.

Дорис тези цветове ми харесват, много ми е на сърце тъмно червено, но мисля, че и оранжево и жълто ще е добре.

Май Бах най ми допадна третата снимка с жълтия диван.

Сега трябва да видя мострите, че май не беше голямо разнообразието. Харесахме диван от Айко или по-точно беше с най-подходящи размери и  нямаме много избор,  другите са или много големи или малки.

# 254
  • Варна
Много снимки с любимата горчица (след тъмно синьо)

https://bg.top-advisor.net/7294367-the-mustard-yellow-decor-for- … re-all-year-round

Freyda голямо предимство са свалящи калъфи. Ако може да си позволите, може да поръчате и в друг цвят и да разнообразявате.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 16:12 от Doris

Общи условия

Активация на акаунт