Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 71

• 46 375
  • 812
  •   1
Отговори
# 255
Много добре стоят и дивана и килима на Тина. И аз бих сменила масата, новата, ако е нещо тип помощна и доста по-малка от тази, мисля че ще се получи страхотно. Настоящата ми идва прекалено обемна, пък и скрива килима Wink

Стъкло, овална, с дървени крака, я виждам аз.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 19:25 от amy_nka

# 256
Като бивш собственик на маса със стъклен плот заявявам, че имат гаден недостатък - драскат се. За мен това е много дразнещо. Затова новата ми маса е с идентична конструкция, но с плот от гранитогрес, вместо стъкло. Можеше и гранит да е, то си зависи от дизайна на останалите мебели, плота на кухнята и т.н.

# 257
Много добре стоят и дивана и килима на Тина. И аз бих сменила масата, новата, ако е нещо тип помощна и доста по-малка от тази, мисля че ще се получи страхотно. Настоящата ми идва прекалено обемна, пък и скрива килима Wink

Стъкло, овална, с дървени крака, я виждам аз.

Не съм фен на стъклените маси, самият звук от оставяне на чаши/посуда върху стъкло много ме дразни.  Имам идея за маса с дървен плот и метални крака, понеже диванът е с черни метални крака, но не знам дали ще се върже с останалите бели мебели. Нещо такова, може би по-малка по размер.

# 258
  • Варна
Чудна маса! Утре мога да постна подобни.

# 259
  • Велико Търново
В момента сме с маса от стъкло, ползваме си я всеки ден по 3 пъти и не е надраскана/ с някакви щети. То е ясно, че всеки материал подлежи на амортизация и няма вечен, но останалият интериор не предполага друг вид маса.
Предстои ни обзавеждане на всекидневна и там вече масата ще бъде метал и масив. След 5+ години експлоатация ще мога да споделя мнение със сравнение на двете Simple Smile
Имам въпрос за двукрилен хладилник - няма да бъде вграден в шкаф, а се чудя, необходимо ли е някакво отстояние от кухненските шкафове за да се "проветрява" уреда?

# 260

А, как ще се мести? На мен ми изглежда тежка.

# 261
  • Варна

И стъклените не са много леки, би трябвало да се мести рядко, при основно почистване.
Както споменах пдч е по-тежко, защото са стърготини споени със смоли и лепила.

# 262
  • Пловдив
Имам въпрос за двукрилен хладилник - няма да бъде вграден в шкаф, а се чудя, необходимо ли е някакво отстояние от кухненските шкафове за да се "проветрява" уреда?
Това ще ти свърши ли работа?

Преди месец търсих отстояния по чуждите сайтове Ние ще сме с вграден и моят майстор ме убеждаваше,че не се слагала вентилационна решетка на подовия перваз,защото блендата която ползват  отдолу не била толкова плътна.Факт ,че имаме два малки вградени без проветряващи решетки на по 10 г.,но този път ще сложим.

# 263
  • Пловдив
В издирване съм на такова бюро:
Скрит текст:
Сестра ми си го е харесала от Юск, но вече не е налично.
Виждали ли сте някъде подобни?

# 264
  • Deutschland/HE
Бенджи, ето това на ИКЕА е подобно, а също така и това. Може да види и в Айко.

# 265
В момента сме с маса от стъкло, ползваме си я всеки ден по 3 пъти и не е надраскана/ с някакви щети. То е ясно, че всеки материал подлежи на амортизация и няма вечен, но останалият интериор не предполага друг вид маса.
Предстои ни обзавеждане на всекидневна и там вече масата ще бъде метал и масив. След 5+ години експлоатация ще мога да споделя мнение със сравнение на двете Simple Smile

Всяко стъкло се драска (не вярвам да правят маси от сапфир кристал като за стъклата на часовниците). Но не на всеки се набива в очите (на мен да). Понякога обаче наистина дизайнът си иска стъкло, тогава не споря, че няма мърдане.  Масивното дърво също има кусури - подбива се (стават му ямички) ако изпуснеш нещо тежко и от мокро му остават петна. Както казах, плот от камък/гранитогрес е най-практично - ни се драска, ни се поврежда от мокро, мие се и с гъба с Веро, ако се налага. С рамка от дърво е и много естетично.

Но за случаите, когато няма мърдане, мога да предложа едно интересно решение - понеже е дебели и тежко стои добре, не като мушама. Освен това става и за върху стъкло, и за върху дърво, и за върху покривка (хем се вижда покривката, хем не се цапа ни от вино, ни от лютеница Wink ).
И, ако идват важни гости и трябва да е изискано, се маха лесно, а през останалото време си седи и домочадието може да тропа с чашите, да разлива, да маже...

# 266

Не знам, възможно е да е тежка, но тя и сегашната не е лека, според описанието на ИКЕА е почти 17кг. Нямам проблем с местенето, бутам я или я влача по пода. Вече за вдигане трябват двама.

# 267
  • Варна
Бенджи, ето това на ИКЕА е подобно, а също така и това. Може да види и в Айко.

да добавя и BESTÅ BURS

# 268
  • Пловдив
Черна станция,точно тази силиконова "покривка" гледах,но цената за голяма маса бе висока-около 150лв.

# 269
В Баухаус продават едни силиконови лепки за краката на мебелите (сиво сини). С тях моята холна масичка, дето е 20-30 кила поне, се плъзга идеално и по килимчето, и по паркета. И не драска последния.
Но не знам как им е името да дам линк.

Намерих. За тези тесни крака са ей тези, но има и други:

https://bauhaus.bg/podlozhka-protiv-nadraskvane-stabilit-easy-gl … a-2-broya/p/29704

https://bauhaus.bg/podlozhki-za-mebeli/c/1324

Последна редакция: ср, 03 фев 2021, 11:29 от Черна станция

Общи условия

Активация на акаунт