Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 71

• 46 426
  • 812
  •   1
Отговори
# 675
Malina, много е готина, пожелавам скоро да я реализираш и да ни зарадваш със снимки Simple Smile!

# 676
И на мен много ми хареса. Интересен ми стана и стъкления лампион - някаква идея как работи, няма крушки .. май само лед ленти?

# 677
елказелка, възстановяване на паркет предполагам означава - вадене и чистене, лепене, циклене, лак 2 или 3 ръце и закупуване на няколко квадрата паркетини, за да се допълнят/заместят повредени такива. Поставяне на нови первази се заплаща допълнително. За 20 квадрата цената на всичко това е около 850 лв.

# 678
  • София
Нещо подобно, нямам представа дали ще има нужда от вадене, чистене и лепене. Надявах се сумата да е доста по - ниска. Искам да си го запазя паркета, но ако ще е на таква цена...не знам.

# 679
Нещо подобно, нямам представа дали ще има нужда от вадене, чистене и лепене. Надявах се сумата да е доста по - ниска. Искам да си го запазя паркета, но ако ще е на таква цена...не знам.

Зависи в какво състояние е. Не бих го заменила с ламинат, нищо че вкъщи три години ходих по дюшеме, на места с дупчици от дървояд, като се надявах, че като съм се запънала, ММ ще го оправи. Ама и той инат, изчака хубаво да се увеличат и разширят дупчиците и ми сложи тая "хубост" ламината. Още ме е яд и не пропускам да го оплюя. Ламината, не мъжо, той е направо за бой! Joy
Различно е усещането да стъпваш по дърво, изобщо присъствието на истинско дърво в жилище си е друго, харесва ми.

# 680
  • Варна
Ако няма вадене, а само циклене и лакиране, цената е много по-ниска. Трябва да е много разсъхнал и изгнил за да се наложи вадене.

# 681
falan1, напиши в интернет или директно в pinterest  "Ikea Billy hacks" и ще видиш много предложения.
Давам ти пример с едно, показано е стъпка по стъпка, както и какви продукти са ползвани за този ефект.
Успех!
http://scraphacker.com/billyhack/

# 682
Елказелка, от две фирми имам оферта за циклене на паркет безпрахово+ лакиране 2 ръце- 22-25лв/ кв.м. По точно ми казаха след направен оглед на място ще могат да ми кажат точна цена, но нашият паркет е в много добро състояние, ползван е над 10 години и има нужда от освежаване.

# 683
  • Sofia
Имате ли представа дали може да се цикли в помещение, което не е абсолютно празно (не знам какво представляват машините)? Майка ми е с паркет, който е сравнително нов, лепен е и беше безобразно скъп, но за съжаление не достатъчно добре лакиран. Лакът сякаш попи, с времето се зацапа и сега на места има петна. Проблемът е, че има мебели, които няма как да се изкарат и е необходимо да се работи около тях.

# 684
В холо-кухнята сме с паркет и теракот.  Махаме всичко, което е върху паркета. Кухнята естествено няма как да я махнем, но тя е върху теракота.
Не сме имали проблеми с цикленето до сега.
Не знам обаче как стои въпроса с не преместваеми мебели върху паркета.

# 685
Имате ли представа дали може да се цикли в помещение, което не е абсолютно празно (не знам какво представляват машините)? Майка ми е с паркет, който е сравнително нов, лепен е и беше безобразно скъп, но за съжаление не достатъчно добре лакиран. Лакът сякаш попи, с времето се зацапа и сега на места има петна. Проблемът е, че има мебели, които няма как да се изкарат и е необходимо да се работи около тях.

Според мен може - в края на краищата е все едно дали имаш гардероб, или някаква чупка в стената. Но шансът да повредят мебелите не е незначителен, защото работят с големи и тежки машини (с малките не става добре). Другият вариант е да обикалят мебелите с малки ръчни машинки, но тогава може да имаш вълнички по паркета. Ама като няма избор ще се примириш.

# 686
  • Варна
Впоследствие, ако се преместят мебелите, може да се забележи разлика в паркета. Колкото и безпрашно е, трябва да се покрият при цикленето.

# 687
Разлика ще има със сигурност и един ден, ако се сменят мебелите, пак ще трябва ремонт на паркета.

# 688

Става, дюшемето, дето още не съм го прежалила, така го циклеха. Имаме секция на цяла стена, пълна с книги. Абсурд да се помръдне, а да вадя книгите също не ставаше, че няма къде да ги наслагам. Но тя не се местеше, и досега си е на същото място. Завивах я хубаво с найлон и така. По принцип е безпрашно цикленето, но един път не знам как гръмна торбата с праха, та после голямо обиране с прахосмукачка падна на откритите книги.
Е, заради слагането на ламината все пак се наложи да я местим.....само едни неприятности от него. Joy

# 689
  • Sofia
Благодаря ви! Има П-образна кухня, която не може да се демонтира, но щом не е невъзможно, ще търся кой да го изцикли и лакира отново.

Общи условия

Активация на акаунт