Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 71

• 46 385
  • 812
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна

Точно това е second! Браво!

Закрепването към стената трябва да се помисли, но може да се получи една доста елегантна библиотека за минималистичен интериор.

# 661
Закрепват се с нещо като куки за една релса на стената Simple Smile
Скрит текст:

# 662
В инженерните специалности и при стротелните инженери и архитекти се учи "съпромат" (съпротивление на материалите). Чувала съм, че е един от най-гадните изпити, горе-долу като анатомията и физиологията при медиците. Опън, напън, провисване - формули, формули, формули.

Като попитах един инженер коя етажерка е по-стабилна - тази с конзола отдолу (напън) или висяща (опън - виси на корда/въже, закачени за кука или нещо такова), ми беше отговорено, че няма разлика от инженерна гледна точка, еднакво стабилни са (ако окачването е направено като хората).

# 663
  • Варна
Да, то зависи и от материала.

# 664
Като попитах един инженер коя етажерка е по-стабилна - тази с конзола отдолу (напън) или висяща (опън - виси на корда/въже, закачени за кука или нещо такова), ми беше отговорено, че няма разлика от инженерна гледна точка, еднакво стабилни са (ако окачването е направено като хората).

Теоретично е така, на практика конзолната е малко по-стабилна, защото рискът от изваждане на дюбелите при окачената е маааалко по-голям. Но иначе е прав, ако се ползват качествени дюбели те могат да се приемат за абсолютно фиксиращи.

# 665
Здравейте Simple Smile и честит празник 🎉

За този диван и мебели в бяло и пясъчен дъб, какъв цвят на стените би подхождал?
Мислех си за нещо в млечно розово или маслина, може би и тюркоаз ?

# 666
Важното е на вас какво ви харесва

# 667
  • София
На тази комбинация май всеки от избраните цветове ще върви. Аз свързвам млечнорозовото повече с дамска/момичешка стая, ама то е въпрос на лично усещане.

# 668
  • Варна
Natt аметиста е много хубав!

# 669
За този диван и мебели в бяло и пясъчен дъб, какъв цвят на стените би подхождал?
Мислех си за нещо в млечно розово или маслина, може би и тюркоаз ?

Всеки един от тези цветове ще подхожда - боядисайте в любимия си! Ако изберете по наситен цвят, може само стената зад дивана да е в този цвят.

Скрит текст:

# 670
Здравейте,
Тъй като не открих подходяща тема, в която да попитам,  а вас ви следа...
Да препоръчате бюджетен, но все пак качествен диван.
Иска ми се да е 3-ка и 2-ка, не харесвам ъглови.
До към 1200 и за двата.
По ред причини нямам възможност на място да разгледам, пипна, седна.

Ако може да ми предложите или поне подсказва какво да гледам онлайн.

Благодаря

# 671
  • София
Добре сте показали всички тези невероятни библиотеки в огромни апартаменти, но какво да направя в един хол, в обикновено двустайно соц. жилище? Чакам да се стопли времето за да започна. Първо ще трябва да извикам някой, който да ми каже колко ще ми струва възстановяването на паркета, когато го направя, ще има едно легло и много книги (колкото и да съм фен на минимилистичния стил, това ще ми дойде в повече Wink) . Имам идея освен леглото, да има диван и цяла стена с книги (някак наредени).

# 672
Здравейте,
С интерес се включвам да ви чета Simple Smile много красоти споделяте... Ще се върна и назад в темата да се ровя, че ми предстои ремонт и сега всичко обмислям.

Ще се включа с едно питане. Искам да си имаме в хола подобна библиотека/тв шкаф... Не знам как да го нарека понеже не е точно секция. Проблемът е, че не намирам нищо подобно готово да се продава. Ако някой е забелязал някъде, ще се радвам да сподели.
Навита съм и на вариант с изработка, но не знам откъде да почна да търся изпълнител.

# 673
  • Варна
falan1 в Икеа има подобни

# 674
  • Варна
Аз съм си харесала това
https://www.lago.it/wp-content/uploads/2020/12/libreria-in-legno.jpg
но съм далеч от изпълнението още

Общи условия

Активация на акаунт