Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 71

• 46 361
  • 812
  •   1
Отговори
# 645
Мааайко мила! Тази библиотека.......винаги съм си мечтала да работя в библиотека. Обожавам книги, рафтове и тази миризма на мастило и хартия Heart Eyes малко лирично отклонение
Но от години съм на Електронни книги. Хартиени имам предимно класика.

# 646
За мен най впечатляваща библиотека е на Карл Лагерфелд
Доста неугледно, но иначе УАУ за бройката.
Книги вече купувам само на любими автори, много рядко. Чета предимно електронно. Имам едно запълнено високо Били и никакво място за друга библиотека.

# 647
Не, Doris, пробвала съм на четец и не е моето нещо, харесвам хартиеният вариант Simple Smile!

# 648
  • София
За мен най-добре е библиотека на цяла стена, но по поръчка, с качествена дървения, т.е. стабилни. Нямам впечатлението, че етажерките на Икея биха издържали много книги, по-скоро ако книгите са малко и се използват за декорация (с което аз не съм ОК, писала съм за това, няма да се повтарям).  Смятам, че по-добрият вариант е с вратички - дървени или стъклени, или дървени и стъклени, защото иначе чистенето от прах на открити лавици с повече от 10 книги би било убийствено.

Моите книги са на най-обикновени Билита от Икеа - повярвай ми, държат и още как. Няма нищо декоративно, от-до са плътно запълнени с книги, на долните рафтове имам и по два реда. Прикрепени са Билитата към стената, разбира се. Засега са открити и ги минавам с малката четка на прахосмукачката, когато се сетя, което не е твърде често явно, защото наистина събират много прах. И аз си мечтая за масивна библиотека със стъклени врати, ама ще е след следващия ремонт. Дотогава и икейските стават Simple Smile

# 649
И ПДЧ-то не провисва?

# 650
  • София

Не. Всъщност преди време имах ниско Били, на което средният рафт провисна. На него държах едни тежки стари албуми с репродукции, атласи, изобщо тухли. Но това ниско Били изобщо си беше каръшко - не го сглобих ли като хората, какво ли, но беше нестабилно, после пък му падна гърбът (един тъничък шперплат е отзад на Билитата), пък ми беше и недостатъчно и го изхвърлих. Взех си трето високо вместо него. Но албумите подредих на най-долния рафт, за всеки случай Simple Smile Средните рафтове са само книги, не са провиснали грам.

# 651
В моята въображаема библиотека има нещо такова:

с тази гледка:

# 652
В моята въображаема библиотека има нещо такова:

с тази гледка:

И двете гледки са чудесни

# 653
  • Варна
Впечатляваща, понеже е разхвърляна и неподредена или заради количеството книги?
Дори като конструкция е впечатляваща, тънки листове желязо, изчисления колко могат да носят без деформации, някои играят роля на стени. за броя книги няма какво да говорим, а за разхвърляност може да се поспори. За мен е респектиращо.

# 654
И аз се учудих какви са тези тънки рафтове Sweat Не че съм се съмнявала, че са едва ли не пред разпад Laughing
Наистина е впечатляваща библиотеката, поне за мен - и като дизайн, и като брой книги.

# 655
Зизини, супер ти е библиотеката

# 656
Здравейте!
опитвам се да визуализирам за един инатест майстор една моя идея,обаче удрям на камък вече няколко дни,та Ви моля за подкрепа !

става дума за доста голяма стая с тавански прозорци-2бр,много странно разположени
има минимален скос-намира се в средата на таванското пространство,и точно затова няма излаз с нормални прозорци
мисля си за някаква структура от метал,стъпаловидна, върху която да може да се качваш като по стълба,но и достъчно широка,за да се оформи складово пространство отдолу
цялото занятие е ,за да може да се достига до единият прозорец,за да се отваря-опция за смяна с електричеки не стои

дано сте ме разбрали,че и да предложите нещо Smile

# 657
  • Варна
Здравейте!
опитвам се да визуализирам за един инатест майстор една моя идея,обаче удрям на камък вече няколко дни,та Ви моля за подкрепа !

става дума за доста голяма стая с тавански прозорци-2бр,много странно разположени
има минимален скос-намира се в средата на таванското пространство,и точно затова няма излаз с нормални прозорци
мисля си за някаква структура от метал,стъпаловидна, върху която да може да се качваш като по стълба,но и достъчно широка,за да се оформи складово пространство отдолу
цялото занятие е ,за да може да се достига до единият прозорец,за да се отваря-опция за смяна с електричеки не стои

дано сте ме разбрали,че и да предложите нещо Smile
Mamagemelar Със снимка ще е по-лесно.
Аз мисля, разбрах как е направена библиотеката на Лагерфелд, не са просто лавици от желязо, които много лесни ще провиснат, а не виждам вертикални делители начесто, Мисля, че е П-образно желязо, което много трудно би проддало.

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 09:20 от Doris

# 658
И къде е проблемът? Правите стъпаловидна конструкция от стоманен винкел и облицовате с дърво. Може да има врата отстрани, може всяко стъпало да се изтегля като чекмедже... Каквото си решиш, всичко може, стига да ти харесва и да пасва на интериора.

https://www.tikimob.fr/wp-content/uploads/2019/12/meuble-escalie … sur-mesure2-2.jpg

https://aryga.com/1117-atmn_large/en-wardrobe-staircase.jpg

https://d6qwfb5pdou4u.cloudfront.net/product-images/6120001-6130 … -1500-frame-0.jpg

Може и да е без винкел, само от дърво/плоскости, но тогава трябва да е по-яка конструкция. Но май ще е по-лесно.

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 10:55 от Черна станция

# 659

Общи условия

Активация на акаунт