Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 71

• 46 385
  • 812
  •   1
Отговори
# 630

Снимките са само илюстративни - първата сника е основно заради размера на долния бюфет; за мен е реалистично да бъде 40 см. широк и 200 см (или дори 250 см.) дълъг (все пак зависи от конкретното разположение на вратите и прозорците).

# 631
  • Варна
Книгите! Голяма любов, подарих повечето, просто се наложи. От години съм с електронен четец, което спря трупането на нови. Скоро установих, че хартията вече ме затруднява, чета в леглото, трябва да слагам очила, нощната лампа да е включена... Разглезих се:) А и толкова много книги не бих могла да си позволя финансово.

# 632
  • София
Нямам впечатлението, че етажерките на Икея биха издържали много книги, по-скоро ако книгите са малко и се използват за декорация (с което аз не съм ОК, писала съм за това, няма да се повтарям).  Смятам, че по-добрият вариант е с вратички - дървени или стъклени, или дървени и стъклени, защото иначе чистенето от прах на открити лавици с повече от 10 книги би било убийствено.

Мандаринке, икейските Били-та всъщност вършат много добра работа, но по принцип трябва да са захванати за стената (на снимката е една от библиотеките в стария апартамент, запълваща малка празна стена в хола и захваната на нея). При тях проблемът е от друг характер - малко са плитки и трудно побират два реда книги. Но пък имат вратички, а за самите книги е най-добре да са в библиотека с вратички.
Скрит текст:

Esmee, вероятно на теб ще ти хареса този вариант. Аз предпочитам книгите да са ми пред очите, не скрити, но съм впечатлена от решението.

Скрит текст:

# 633

Мандаринке, икейските Били-та всъщност вършат много добра работа, но по принцип трябва да са захванати за стената (на снимката е една от библиотеките в стария апартамент, запълваща малка празна стена в хола и захваната на нея). При тях проблемът е от друг характер - малко са плитки и трудно побират два реда книги. Но пък имат вратички, а за самите книги е най-добре да са в библиотека с вратички.

Майбах, определено съм съгласна, че библиотека за книги, а не за декорация, трябва да е стабилна - не само да е завинтена за стената, но и рафтовете да не се огъват под книгите, което автоматично изключва ПДЧ плоскости, освен ако няма вертикални плоскости на всеки 40-50 см. И най-добре е да е затворена. Твоята спалня ме впечатли с шкафовете и вратите, та оттам направих връзката за плъзгащи се врати, които да затворят стената с рафтовете с книги.

Иначе - аз просто не съм фенка на Икея. На каталог имаше неща, които ми хващаха окото, като отидох на място - паянтова работа, клатят се. На каталог, нагласени като за снимка, нещата им ми изглеждаха приемливо (не повече), на място - пълно разочарование, поне за мен. Нито като качество ми харесват, нито като визия. Ходих да си купя малка квадратна помощна масичка, за да я използвам за нощно шкафче - да, купих я, защото беше евтина, но е с много тънки летвички за рамка и крака (отгоре е стъкло), за телефон и нощна лампа става, но не и за повече от това. В момента, в който детето проходи и почна да се катери, я разкарах, с първата мисъл как се покатерва и тя се срутва под него.
А и аз съм такъв характер - колкото повече ми рекламират нещо (в случая Икея за всичко - за кухня, хол, спалня и детска стая, за балкон, за килими, за пердета, корнизи и щори, дори за подложка под отцедника, преди това - тюркоаз в банята, тюркоаз в хола, за предястие, основно и за десерт, все тюркоаз), толкова повече лека-полека (но ескалиращо Simple Smile ) го намразвам.

# 634
Последните ми купувани книги са наредени тук , купихме етажерката уж за временно ползване, ама стана шеста година вече Simple Smile! Голяма част от книгите са ни в стария апартамент, обаче искам простор и празни пространства и не мисля да се затрупвам с много книги, имам книги и при майка. Решила съм да подаря една част на библиотеката, даже преди време бях питала и ми искаха заглавия.
Медика, и в цветарската тема ти казах, че много ми харесва у вас Simple Smile, страхотно е !

# 635
Моите са в плитки BESTA с вратички и открити. Но и аз напоследък ползвам повече четеца, въпреки че обичам аромата на хартията..

# 636
Дом без книги ми е пусти странен. Голям проблем ми е къде да ги дяна. За съжаление в новия апартамент няма да имам място за големи библиотеки и ще взема само най-любимите си заглавия.
И една такава малка бяла етажерка от Икея. На мен ми харесват. 😊
И аз откакто съм с екетронна не купувам толкова, а то няма и място. Взимам си и от библиотеката.
Иначе мечтая за огромна библиотека, като по филмите с кресла с крачета - лъвове, тайни входове, рафтове до тавана и "тежко" обзавеждане в бордо и златно 😀

# 637
Вкъщи циркулират, продаваме ги по амазон. Само класиките запазвам, и то ако са в добър вид и имат сентиментална стойност.

# 638
Повечето книги, които искам да си запазя, са с твърди корици, серии, при това на руски, част са на английски, но са с много специфична професионална насоченост, малко, да не кажа единици, са хората, които биха се заинтересовали от тях. Както казах, 12 метра лавици с книги имам. Е, не всички са като горепосочените, но са по-малко от този вид. Имам за четене и препрочитане, като се пенсионирам и скучая.

# 639
  • Велико Търново
От толкова много книги, как ви остава време за бг мама?
Аз книги вземам само от библиотека вече. Така спестява място вкъщи, нямам излишни шкафове и е минималистично, а най-големия плюс е приятните разговори с библиотекарките!
Иначе в пин интерест има страхотни идеи за подреждане на книги.

# 640
Нито купувам книги, нито ходя по библиотеки. В нета има всичко - и на български, и на английски. В новия ми дом няма нито една книга на видно място, имам си все пак няколко стотин книги, ама са в затворени шкафове - книгите не са за показ или украса, а и се прашат на открито.

# 641
Аз също взимам книги от библиотеката, обаче най новите заглавия все ги няма, отделно голяма част от книгите са в много лошо състояние и направо ми е жал. Купувам си скандинавски трилъри, друго си е чисто нова и само моя книга, мразя да давам книги !

# 642
  • Г. О.
Момичета, как да избера детски стикери за стена, които при отлепяне не махат боята? По цената ли да се ориентирам или трябва да пише нещо конкретно в описанието?

# 643
  • Варна
Аз също взимам книги от библиотеката, обаче най новите заглавия все ги няма, отделно голяма част от книгите са в много лошо състояние и направо ми е жал. Купувам си скандинавски трилъри, друго си е чисто нова и само моя книга, мразя да давам книги !
О и аз съм фен на скандинавските трилъри. Natt нямаш ли четец?

За мен най впечатляваща библиотека е на Карл Лагерфелд

https://www.vibes.bg/zashemetyavashtata-biblioteka-na-karl-lagerfeld/

Последна редакция: нд, 07 мар 2021, 16:52 от Doris

# 644
  • Mediterraneo
Впечатляваща, понеже е разхвърляна и неподредена или заради количеството книги?

Общи условия

Активация на акаунт