Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 71

• 46 372
  • 812
  •   1
Отговори
# 315
  • Sofia
По- скоро не ми е нужна трапезна маса. Представям си и аз телевизорът да е на мястото ѝ, същевременно ми трябват шкафове, а това изтеглящото да е допълнителна работна площ (ако се наложи).

# 316
Майбах си е направила страхотен подвижен шкаф, който може да се мести и да се "нахлузва" върху масата (мисля, че беше масата) частично. Така има хем допълнителен плот, хем допълнителен шкаф, хем може да си го мести, където ѝ е нужен.

# 317
Шантал- виж Икейските , мама  е с такава над 10 год. супер удобна е.
https://www.ikea.bg/products/tables/dining-tables/extendable-tab … ema-masa/10423886

# 318
  • Бургас
Какво ви е мнението за боядисване на окачен таван. Трябва да реша как да го направя. Вътре в нишата ще има лед лента и централен полилей. Няма никъде лунички. Дали вътре да е друг цвят по-тъмен или само на борда да има контрастен цвят отстрани. Цветовете на "кухньола" е в жълто и сиво. Около 60 кв.м.  Такъв квадрат има над холната част и над трапезната част. Височината на стаите беше 3 метра и сега е намалял някъде с около 20 см. Свалих произволни снимки от Интернет.

Скрит текст:

# 319
Зависи и колко е висок тавана. При последната снимка тъмният цвят прави стаята по- ниска, но ако таванът е примерно над 3 метра, това няма да ѝ се отрази.
При нас идеята беше като на последната снимка, но щяхме да ползваме ламинат, какъвто е поставен на пода. Все още тази идея не е осъществена, а ламината на пода е за смяна.

# 320
Аз съм за бяло навсякъде

# 321
  • Велико Търново
Аз съм голям противник на окачените тавани. Вярно е, може и много красиво да изглеждат, някои от тях, но в общия случай са ми като подиум на обратно. Ако трябва да бъда честна, ми напомнят на еФтинджос изпълнение на някой гипскартонаджия.
Изчистен таван с някоя ексклузивна лампа/полилей ми се струва в пъти по-стилно. Като ти писне лампата я сменяш с нова, актуална и все едно имаш нов таван. Също така, различни елементи - греди/летви или дори первази могат да създадат стилна и елвгантна визия.
Извинявам се, че не давам идея за окачени таван, но все пак споделям алтернатива.

# 322
  • Пловдив
Bar B Q и моето мнение е като на SKK.За мен,могат да изглеждат стилни само в Бяло,с по-ефектен полилей в центъра.

# 323
Членувам в една група във ФБ, такива кичозни тавани качват хората, а с такава гордост... Не бяха ли актуални преди много години?

# 324
  • Бургас
Благодаря ви за идеите, но трябваше да се скрият доста неща - кабели и т.н., и аз сигурно ще заложа само на чисто бяло. Малко и аз съм на вашето мнение за тях, но с ММ един на друг си правим компромис и това нещо е повече негово желание.

# 325
  • Пловдив
Членувам в една група във ФБ, такива кичозни тавани качват хората, а с такава гордост... Не бяха ли актуални преди много години?
Бяха,но само на Балканите.В Европа най-много да подчертаят стари архитектури с таванни гипсови/бели дървени корнизи в някаква форма.Те тази мода с уникалните форми  я пропуснаха.
Bar B Q, разбирам те напълно.Налагат се семейни компромисни решения.И аз бях подготвена да отстъпвам на ММ за определени неща,но само като ми показа какви маси харесва,  и женската интериорна  диктатура разцъфтя.

# 326
Окачения таван, не е длъжно да е с някаква форма. При нас е равен, само около прозорците е оставен шлиц за релсите на пердета и скрита лед лента.
И пак има скрити кабели в него и сложена вата:)

# 327
  • София
Писах в една друга тема, но въпросът ми не е точно за там, затова ще попитам и тук за съвет.
Едната снимка е част от скица на един малък апартамент, който ще ползваме като ваканционен. Тъй като частта, която е отредена за кухненски бокс е много малка, обмислям дали вместо трапезната маса да не сложа шкаф с изтегляща се такава

Не можеш ли просто на стената до масата да си сложиш нужните ти шкафове, ако ще и цялата стена да е заета, колкото смяташ, че ти е нужно за съхранение, масата спокойно може да мине по-към холовата част, ако там има нужда от освобождаване на пространство може да сложиш ъглов диван , вместо две двойки

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 14:57 от Angel_Dust

# 328
Явно съм много консервативна, но не мога да възприема такива окачени тавани на нива и подсветка с лед ленти. От толкова време дизайнери /и не само/ се заиграват с тях, че би трябвало вече да съм свикнала, но не съм... Не казвам, че задължително се получава кич или грозно - просто не е моето нещо. Виждала съм стилни решения, но този тип тавани не ги свързвам с жилище, а с обществена сграда. Изглеждат ми неуютни и показни, а в много случаи и нелогични предвид размерите на помещението... Също  бих заложила в дневната на хубав равен бял таван с дизайнерски полилей за акцент.

# 329
  • Sofia
Angel_Dust , със сигурност ще сложа ъглов диван, но пак ми се вижда тясно. Ще го мисля Simple Smile

Също не съм фен на окачени тавани с разни фигури и цветове и бих заложила на лампа като акцент.

Общи условия

Активация на акаунт