Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 71

• 46 304
  • 812
  •   1
Отговори
# 450
А дивана има ли опция да се претапицира? С тази дамаска ми отива повече за детска стая.

# 451
  • Берлин
Хареса ми и в синьо, и в зелено.
Не искам да претапицирам дивана,      избрах го точно заради цветовете. Иначе мисля да сложа някакви бели пухкави пътеки, с които поне малко да прикрия паркета.
Чудя се, ако отида към цвят петрол, какво ли ще е.
За гардероба- поръчах го с идея на два реда да са дрехите. Не е удобно да е толкова дълбок. В частта със закачалките- пак е на два реда, но част от роклите например се мачкат. Идеята ми беше да е всичко в него-сезонните дрехи отпред, ненужните в момента на вътрешния ред. Но тук времето не е с особено разграничени сезони. Често лятото се налага да изкарвам по-дебели дрехи. Никак не е практично. Няма да го сменя-под спалнята има място за още сума дрехи, но не си струваше нито парите, нито чакането за изработка.
Размерите написах, за да онагледя, че помещението е достатъчно голямо и силен цвят няма да го натисне и затъмни.

# 452
Не знам какво точно си представяш под петролено. Аз поне се водих до близък до дивана цвят. Но ето няколко различни предложения. Всъщност по-добрите производители имат възможност да си “поставиш” цвят на снимката. Най-много ми харесва с duck egg.
Скрит текст:

# 453
На мен мострите на цветовете  лайм и лондон и дък ег ми харесват като комбинация за стените екстра си пасва .
Лично аз обаче, тия сиви врати на гардероба са ми ..... бих ги сменила/ фолирала !
или пребоядисала ако е възможно , след това ще имаш много повече опции да си боядисаш стените в любимия ти цвят от дивана.

# 454
Гардеробът ми изглежда съвсем стандартна дълбочина - 60 см, то се вижда, па не знам вътре на колко реда закачалки е. Най-подходящ цвят ми е моката от дивана или лайма, всичко друго прекалено затъмнява.

# 455
  • Варна
На мен мострите на цветовете  лайм и лондон и дък ег ми харесват като комбинация за стените екстра си пасва .
Лично аз обаче, тия сиви врати на гардероба са ми ..... бих ги сменила/ фолирала !
или пребоядисала ако е възможно , след това ще имаш много повече опции да си боядисаш стените в любимия ти цвят от дивана.

Абсолютно безсмислен коментар!
Дамата си е направила гардероба по поръчка, тоест какъвто и харесва. Въпроса и е за стените, не за гардероба!
И каква е дълбочината реално на гардероба какво значение има за вас, че чак толкова го дъвчете? Още повече, че се е обяснила защо, как и т.н.
Отдавна съм в темата ви и ви следя и определено има много хора сред вас, които разбират и дават добри съвети. На мен лично косвено много сте ми помагали. Но има и някои хора , на които явно им е скучно и са решили да тровят другите. Ако нямаш мнение по зададения въпрос Замълчи!
(Никога до сега не съм писала така, но определено прекалихте с дамата)

# 456
Нещо такова?

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 11:08 от mistery

# 457
  • Варна
Аз съм за предложението на second
за спалня не е много ок ярки цветове, по приглушени, пастелни и ненатоварващи.

А тази изцяло бяла спалня не е за мен, аз обичам спални бърлоги Simple Smile Не е като да не съм го казвала Simple Smile

Маслината е много подходящ цвят за червеникаво дърво, едно квадратче от дивана е зелено.

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 11:20 от Doris

# 458
  • Русе, България
Здравейте! Плахо се завърщам в темата, след като ремонтът у дома най-после ще се случи (дано, дано, дано!). Понеже лятото за пореден път не успяхме да направим банята, сега в допълнение към нея ще ремонтираме и още две стаи.
Следя ви за идеи и вдъхновение, а с последните визуализации косвено помогнахме и на мен. Ще си направим нова спалня, а сегашната ще стане на детска + дрешник. Насочила съм се към гамата на градинския чай - по-светъл в комбинация с бяло за детската и по-тъмен, комбиниран с бяло, пудра, пепел от рози и златно - за спалнята.
Банята пък ще е сиво и дървесно - гранитогрес.
Засега това, обещавам и със снимки да се включа по-нататък.

# 459
И аз харесвам цвят петрол, но има различни нюанси, човек трябва да си избере "неговия".

# 460
А може само стената зад спалнята да се боядиса, всички останали стени да са бели и с бели пухкави килимчета ще е много приятно

# 461
  • Варна
Бях луднала по този цвят teal преди време.

# 462
Акцентна стена зад спалнята изглежда много добре. Въпросът е, че не можеш да си я гледаш от леглото. Все пак като влезеш, не стоиш прав срещу леглото, за да се любуваш на стената.
Затова се чудех как ли ще изглежда акцентната стена да е срещу леглото.

# 463
  • Берлин
Много сте мили (повечето) и благодаря. Lime / teal са цветовете, които ме  грабнаха. Още не мога да взема решение. Довечера ще сюрпризирам Мм (няма да е във възторг от поредната ми приумица, че правим и кухня, ама..)

# 464
  • Sofia
Акцентна стена зад спалнята изглежда много добре. Въпросът е, че не можеш да си я гледаш от леглото. Все пак като влезеш, не стоиш прав срещу леглото, за да се любуваш на стената.
Затова се чудех как ли ще изглежда акцентната стена да е срещу леглото.
Аз точно това направих в спалнята, срещу леглото, за да си я виждам🤗

Общи условия

Активация на акаунт