212 супергероини в локдаун. НЕМСКАТА тема

• 24 169
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
  • Германия
Не ме учудва, че и Есприт става китайска / Хонконг собственост. И още ще има. Мен пък друго ме потресе, планува се да има автоматично сканиране на автомобилните номера, с цел разкриване на престъпността. Любопитна съм, какво ще кажат Datenschutz за това намерение..

# 121
По повод ваучерите за маски-аз звъннах  в здравната каса преди 2 седмици и от там една сърдита лелка ми каза: Изпратени са!... И ми затвори телефона! Joy Разбирам,че сигурно много хора ги "притесняват" с този въпрос,но мисълта,че всеки ден ще трябва да давам по 4 евро за маска ме развълнува,така да се каже... Grin Ок,от 4-5 дена са ги пуснали по 1 евро в Едека,но въпросът е принципен!
Както и да е! Сега се чудя ще имат ли децата ваканция от 15 до 21 февруари или окончателно я отмениха?

# 122
... Мен пък друго ме потресе, планува се да има автоматично сканиране на автомобилните номера, с цел разкриване на престъпността. Любопитна съм, какво ще кажат Datenschutz за това намерение..
Пепеляшка това изобщо не е ново . Прави се от много години. Помня, че съм чела новини и още преди 10 , ако не 15 години гледах една документация как сканираха номерата с камера на мантинелата , директно изваждаха цифрите и ги сравняваха real time с база данни за платени застраховки. Алгоритъма е много лесен, затова номерата са черно на бяло и си задължен да караш с чисти номера, страшно бързо става селекцията .  
Забелязали ли сте по паркингите пред къщи колко целенасочено махат номера на коли с просрочен тюв например ? Аз до сега не съм виждала някой да ходи всеки ден по улиците и да разчита подробно знака. Много добре знаят коя кола къде да намерят и кога.
НА мен ми е много интересно как ако толкова много години подред се ползват ефективно и надеждно тези технологии как не можаха от гезундхайтсамта един вирус да проследят , като лятото беше 5 или 10 на 100000 , а в някои провинции и 0.
Нещо неправилно се употребяват парите. Не да се уреди ефективна работа на службите ,а да се изкупува зимна колекция  и ... не ми е ясно кой ще я ползва. В Африка не могат да я пратят , няма много смисъл. Но това е вече цяла година и попретръпнах.
Мен по ме шокира една новина във WirtschaftsWoche . Ецб  да стане политически , а не чисто финансов инструмент .  копирам извадка. статията я има в нета . информацията я има и в други вестници.

Doch während sich vordergründig alles um Corona dreht, basteln die Volkswirte der EZB im Hintergrund an Weichenstellungen für eine Geldpolitik, die in den nächsten Jahren, wenn nicht Jahrzehnten nur noch eine Richtung kennen soll. Die EZB bereitet den Boden für eine Epoche der expansiven Geldpolitik, die der Inflation Vorschub leistet und die Zentralbank vollends in den Dienst der Politik stellt.

В първата част от статията пише , че ецб смята да напечата още толкова пари за кризата колкото до сега е , да ги раздава с 0 % лихва на държавите. Да стиганели за до 2022 . Което също не ми харесва като новина.

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 13:59 от bella_ciao

# 123
  • Germany
Зимната ваканция си стои на сайта на нашето училище. И аз се чудех снощи какво ще се случи с нея. В крайна сметка децата си учат и не би трябвало да им взимат от ваканциите.

# 124
Номера на коли се сканират от много години, но само в няколко провинции. Има съдебни решения, които го обявяват за незаконно, затова сега има проект за изменение на НК, с което се надяват да стане напълно законно.

Бела, каква мантинела? Със стационарни и мобилни камери става сканирането.

Тук пак вали сняг. По прогноза три дни ще вали, после два дни дъжд и после пак сняг.

# 125
  • Немция
Как да го хванат този вирус от Гезундхайтсамта, да не е заек да го уловят? Grinning

Забелязали ли сте по паркингите пред къщи колко целенасочено махат номера на коли с просрочен тюв например ? Аз до сега не съм виждала някой да ходи всеки ден по улиците и да разчита подробно знака. Много добре знаят коя кола къде да намерят и кога.
Не съм попадала на такива сцени. Но сигурно ги е имало и преди.

При нас няма зимна ваканция, само 2 дни покрай карнавала.

# 126
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
С това сканиране хванаха един шофьор на ТИР, който от фруст беше застрелял няколко човека. Където бил на път или пренощувал и стрелял.
Чак когато е станало повсеместно следенето,  са го хванали.

Въпреки всичко и аз не съм ок със следенето. Оруел ни гледа ....
Тъжно е, че май не остава местенце, където да се живее свободно.

# 127
  • Немция
Всеки го усеща по различен начин явно. Нито Оруел ме гледа, нито се чувствам следена.

Когато имаш телефон, пак даваш лични данни.
Проследяване на автомобилен номер е ясно с каква цел се прави - за да се проследяват нарушения. Иначе настава анархия.

# 128
По принцип данните за сканирането трябва да се изтриват веднага след сравняване. Търсят някой номер в списъка и трият. Но дали го правят е друга работа.
Номера не могат да вземат, първо защото кола, която не се движи не е задължително да има TÜV, второ защото номерата са лична собственост на притежателя на превозното средство. В автосалоните например е пълно с коли без TÜV, които могат да се карат с временни червени номера. Аз преди няколко месеца карах такава за тест драйв, като я върнах в салона й сложиха нормалните номера. Колата нямаше TÜV, но си имаше номера. Управителят ми каза, че вадят TÜV когато някой капарира.

Естествено че се чувствам следена, когато очевидно дефилирам пред камери, ей така докато си живея.
Аз многократно съм се питала, германците като са такива точни и честни хора, както клиширано се говори, защо е това постоянно следене, регистриране и картотекиране? Да не каже само някой, че е заради чужденците.

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 10:13 от Анонимен

# 129
...
Проследяване на автомобилен номер е ясно с каква цел се прави - за да се проследяват нарушения. Иначе настава анархия.
Тази анархия защо преди я нямаше , ами настава сега ?
Как да го хванат този вирус от Гезундхайтсамта, да не е заек да го уловят? Grinning
...
За какви 50 на 1000000 си говорим тогава ?

Не съм попадала на такива сцени. Но сигурно ги е имало и преди.
...
Именно няма никакви сцени , а има целенасочено свалени номера. Т.е. знае се много добре кои номера са за сваляне, къде са тези коли и се свалят целенасочено. Никой не ходи с фенерче или без да разчита знака и да прави сцени.
След като работата на няои служби може да се автоматизира, то може и на другите.

Soft Click писах за предаване преди 10 - 15 години . тогава ги нямаше тези скенери. Изтриват директно данните , които не им трябват  . Пазаят само селектираните.  И взимат номерата и ти ги връщат в полицията след като си оправиш нещатас тях и колата ти е в изправност или нещо такова. И такова предаване гледах Simple Smile И в действителност доста свалени номера виждам докато карам. Все изниква някое .
И да, права си . Страшно са честни. Ако се зачетеш за меншенхандел в Берлин или колко пари се перяли тук ... легално инфо . Вчера беше в Шпигел , миналата седмица също .
НАроде имам сума задачи. Измитам се. Благодаря за идеята за тенджерата под налягане . Втори път я ползвам . супер .

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 10:32 от bella_ciao

# 130
Съни, ако заболяванията ти са от посочените, на които се полагат маски, се попълваше някаква декларация или нещо такова и с нея се взимат от аптеката. Четох го в едно от фейсбук групите. Потърси инфо в нета.
П.С. Намерих инфото, но е било до 7.01 сега е с ваучери - https://www.aponet.de/artikel/eigenerklaerung-mitbringen-ffp-mas … nbDX8TGHL0h-IAqkM
Ако си с някое от тези забоявания, звънни на здравната каса и питай защо не си получила.
Това обяснява защо не сме получили писмо. То е било с декларация. В сегашното писмо пише, че сме можели да вземем 3 маски до 06.01.

# 131

При нас няма зимна ваканция, само 2 дни покрай карнавала.
При нас също, дори тази година ще е само 1 ден - 15 февруари. Faschingsdienstag в някои училища ще се учи. Свикна ли сме, не ни пречи.

# 132
ясно. и аз така си мислих.  мерси.
интересно ми беше да пише някой с опит как стоят нещата от бълграска страна .
Изключително неприятно му става на човек, когато ти отговори и насреща получава това. 

Как може да ти се каже дали и къде трябва да декларира твоят роднина, когото смяташ да подпомагаш, като това зависи от конкретния случай. А подробностите имат определящо значение. В моя случай си знам кое и какво, разпитала към в съответните институции и съм наясно. Съветвам те и ти да си провериш конкретно според това какви са подробностите около твоите роднини. Общата информация и насоки са дадени вече.

# 133
Mößbauer-Effek ясно ми стана още снощи .

# 134
  • У дома
Привет, момичета!
Скоро не съм писала, но ви чета редовно.
Аз вече съм вкъщи и бавно, бавно се възстановявам. Операцията мина добре, засега всичко е наред.
При нас изместиха зимната ваканция. Трябваше  да бъде между 8 и 13 февруари, а вместо това тази седмица се водят ваканция. Но това беше решено преди да кажат, че удължават ученето от вкъщи до 15.02.
Нашият кмет на града реши, че ще раздаде по 10 маски (медицински) безплатно на всеки. И така в петък късен следобед в пощенската кутия имахме 3 пакета по 10 бр. Малкия е на 10 год. и него не го броят, незнам защо. Но ще трябва да се огледам и да поръчам още.
Иначе при децата няма онлайн обучение.
Каката има веднъж в седмицата онлайн конференц по 1-2 учебни часа и толкова. Пращат материали, учат, пишат, сканирва и връща обратно.
Малкия получава план за всяка седмица, правим упражнения, преподавам математика, учим за звездите, планетите, но много бързо се уморявам и нямам сили. Като цяло май ще имат доста пропуски. Незнам как ще върви нататък.
Получаваме от класната инфо за гимназиите и училищата в района. Гимназията, към която съм се насочила ще имат онлайн родителска среща, което е супер.
Дано няма изненади откъм оценките за първия срок.

Общи условия

Активация на акаунт