212 супергероини в локдаун. НЕМСКАТА тема

• 24 183
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
Безплатните маски не ги плаща здравната каса.

# 136
Точно здравните каси ги плащат.

# 137
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Днес получих писмо, не погледнах дали е от култусминистериум или друга дружинка.
Не звучи добре.
От 15фев евентуално класът разделен, т.е пак две дни в седмицата 😒. Въобще не виждам как тези деца ще наваксат!
Учителката спомена, че дава по-малко, отколкото преподава в училище. За мен е разбираемо, не всеки родител има време да преподава!
Сега една майка се тръшна, че детето й имало 2, а не 1 по мате, защото при оценяването нямало вече Корона бонус 🤪
Въобще всички изтрещяха!

Позитив, възстановявай се и не се напрягай! Аз не се ядосвам за неща, които не зависят от мен. Та, ние няма как да заместим училището, затова и не си хаби нервите!

Аз пропуснах едно онлайн представяне на училище, незнам дали е за добро...🤷♀

# 138
  • Deutschland/HE
Ася, колко страници дават на Тим за седмицата? Днес говорих с една приятелка, нейното дете е трети клас (Хесен) и за миналата седмица е имало 50страници, а за тази само 43, това е по всичи предмети  - математика, немски, английски и захунтерихт.

# 139
  • в сърцето на един мъж...
Мьос, това е жабата бе, не си ли й свикнала отдавна Simple Smile
От нашата каса няма новини, не е ясно какво ще измислят за маските, а мм е от рискова група...

# 140
Asyalein,
Ще е смесено от 15 февруари. От 16, де. - 15 февруари е Rosenmontag, обявен при нас за неучебен. Та от 15-16 февруари евентуално според култ. министерство 1-6 клас 1 ден присъствено, 1 ден ДО, разделени на групи. Сега може да е 2 дни ходене, 3 вкъщи - ще видим. От 7 клас нагоре продължават ДО до март. Това е в писмото. Какъв корона бонус? Министърът още в предишното писмо написа, че оценката за срока ще се формира на база на оценките до 16 декември. Да си прочетат майките - писмото.
Ако синът ти е 3 клас, нищо не си изпуснала и догодина ще успеете да видите желаните училища и род. срещи, дай Боже, на живо.

# 141
да Гея. пак ви е крива жабата . свикнала съм вече Sad
хубаво че си намерих готин филм да се теша, че ми разби сърцето отново и пак Broken Heart Heart Exl   
сори, но тези нямат по красиви картинки на разбити и страдащи сърца .
И още мога да сложа, защото на мен никой от училището не ми е писал писмо . Ни за 3 на 2 ни за 2 на 3 и изобщо!
И ни една маска не получих за цялата корона криза до сега. Само аз нищо.

# 142
Bella,
Разсмя ме. И аз маски не съм получила.

# 143
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ася, колко страници дават на Тим за седмицата? Днес говорих с една приятелка, нейното дете е трети клас (Хесен) и за миналата седмица е имало 50страници, а за тази само 43, това е по всичи предмети  - математика, немски, английски и захунтерихт.

😳
После ще ги преброя точно, но не са толкова много.
Захунтеррихт имат едни книжле А5 да наблюдават как расте боб и да попълват данните и да рисуват. После устройството на боба. Това е за 3 седмици!!!!
Кунст: инфо за Климт и да оцветят и апликират един лист с негова творба (2стр)
Английски: таблица да попълнят любимите плодове на всеки член от семейството и рецепта за плодова салата за четене, като направят салатата да напишат кои плодове са ползвали -2стр
Немски: да прочетат две глави от една книга и да отговорят на въпросите, 1 стр от раб тетрадка и да напишат диалог, общо макс 5-6стр
Мате: тук вече е по-сложно. На ден по 1 стр от работна тетрадка или разпечатана, но и доста задачи в Антон, плюс 3 видеа.
В Антон не съм погледнала колко е дала.

До сега в сряда вечер беше готов. Сега отказа да чете книгата и тази седмица не вярвам толкова бързо да избута, малката ще ходи само 3 пъти на ясла и ще е по-трудно. Отделно получи диференцирани задачи по математика за 3 седмици, та съвсем не мога да преценя много ли е, малко ли е.
Но като цяло ми се вижда малко.
Обемът зависи от учителя. Аз добавям от мен където виждам дефицити.

Дени, аз просто съм потресена как може да се хващат за такива неща в 3кл
В крайна сметка 2 не е лоша оценка.

# 144
И ни една маска не получих за цялата корона криза до сега. Само аз нищо.

И аз нищо! Само слушам кой какво получил, а на мен само сметки пращат.
Де що филми и сериали в Нетфликс има ги изгледах, опрях и до немски сериал, но хубав беше. Сега съм на един американски за средностатистически юесмами, които печатат пари и си другаруват с членове на мексиканската мафия на детската площадка. 😂

# 145
Ася,
Хората си искат единиците. Реално аз в 3 клас забелязах, че синът ми повече от 2 по някои предмети, немски и Sachunterricht, няма да изкара. А чак в 5, че въобще не владее правописа и го мързи за 5 деца.Scream

# 146
Дени радвам се че ти е весело, но мога да ти отговоря и в стил Йори

Старото сиво магаре Ийори, застанало само в най-сенчестия кът на гората, с разкрачени предни крака и клюмнала на една страна глава, мислеше за разни неща. Понякога си мислеше тъжно: „Защо?“, понякога мислеше: „Закъде?“, понякога — „Колко всъщност?“, а понякога не беше много сигурно __за какво__ мисли. Затова, като видя, че Мечо Пух крачи насам с тежките си стъпки, то се зарадва, че може да престане да мисли, а да му каже мрачно:
   — Как си?
   — А ти как си? — попита го Пух.
   Ийори люшна глава насам-натам:
   — Не много как! — каза той. — Отдавна не знам как съм!
   — Горкият! — каза Пух. — Много те съжалявам… Я! Я чакай да те разгледам! — И както Ийори стоеше и гледаше мрачно в земята, Пух го обиколи веднъж…
   — Ами какво е станало с твоята опашка? — учуди се той.
   — Какво е станало?
   — Няма я!
   — Сигурен ли си?
   — Опашката ти или е тук, или не е тук! Как мога да не я видя! А твоята __я няма__!
   — Какво има?
   — Нищо.
   — Чакай да погледна! — И Ийори бавно се извърна към мястото, където тя обикновено висеше, но като не можа да я види от тази страна, той бавно се извърна на другата… докато дойде пак на същото място; тогава си наведе главата, погледна между предните си крака… и накрая с дълбока въздишка каза:
   — Струва ми се, че си прав.
   — Разбира се, че съм прав! — каза Пух.
   — Това Значи Много! — каза Ийори мрачно. — То Обяснява Всичко. Не ми е Чудно!
   — Оставил си я някъде — каза Пух.
   — Някой я е взел! — каза Ийори — … Колко Им Прилича Това! — прибави той след дълго мълчание.
   Пух искаше да му каже нещо утешително, но не знаеше какво. Тогава реши да направи нещо утешително.
   — Ийори — каза той тържествено, — аз, Мечо Пух, ще намеря твоята опашка!
   — Благодаря ти, Пух! — отговори Ийори. — Ти си истински приятел! Не като Някои…
   И така Пух започна да търси опашката на Ийори...
...

# 147
bella_ciao,
Съжалявам магаренцето Йори е най- неразбираемият за мен персонаж от книгата. Все е тъжен. Предпочитам да съм Пух.

# 148
  • в сърцето на един мъж...
Аз ли ти разбих сърцето или здравната каса? Ако съм аз - неволно ще да е било, мислех, че не ти пука Simple Smile
Софт, и аз само сметки получавам. В петък ни вдигнаха наема Simple Smile Вдигнал се бил индекса и трябвало да го увеличат. Доплащането на парното било вярно, та и там една камара пари и те така, безплатно и подаръци няма, само сметки...

# 149
Geia как да не ми пука. От коа се познаваме все пак Hug Ето още една подходяща картинка намерих чак .
Дени знам за Йори , наистина. 

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 22:27 от bella_ciao

Общи условия

Активация на акаунт