212 супергероини в локдаун. НЕМСКАТА тема

• 24 307
  • 735
  •   1
Отговори
# 345
Добре , че не съм само аз в групата . Добре че си имам компания без маски.
Аз по-бих искала да получи свидетелството в къщи. Когато са в училището се сравняват и се хвалят с оценки и моето ако някъде няма добра оценка много се тревожи .
Бих предпочела даването на първите свидетелства, защото той до сега не е имал, да бъде по е-маила и поне първия път да го пропусне това съревнование за оценки. И да го преживява после .

# 346
  • Germany
И аз писах онзи ден, че маски за нас няма, а малкият е с астма и би трябвало да има за него. Вие с ффп2 ли смятате да пращате децата на училище? На мен ми се струва доста затормозяващо за дете да е цял ден с такъв тип маска. Свидетелствата не били решили как ще се получават, ще ни уведомят по мейл през ваканцията. Според мен ще чакат да видят дали ще ги връщат в училище след ваканцията и ако не, ще ни ги пуснат по пощата.

# 347
Нямам индея дали смятат да пускат децата в училище или не. Все ми е тая вече. И без това страшно ми писнаха. И лекарите и политиците. Да правят каквото щат. Сега щели да профават държавните участия в някои фирми като Deutsche Post, Телеком и други. Кой ли ще ги купи ?  Може пък корона печалившите ? После щели да разпродадат клиниките , че мнгоо били зле , ама корона политиката не била виновна и преди си били зле . После ще ги видим какво ще измислят.
И е доста интересно какво прави бундесвера в Португалия, вместо да помага тук по домовете. Тези там нямат ли си армия? Защо не иде Нато ако си нямат.
Така ми оръзнаха, че чак не ми се четат глупости вече. Само каквото ми попадне отгоре-отгоре.
Например Амазон предлагали някакво устреойство за концерти в къщи. Нещо като купуваш си ги, включваш го , плащаш си билета ( не забравяш ! ) и ето ти концерт.
 Февруарската ваканция също ще се чудим какво да правим децата ... вместо да ги заведем някъде  .

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 20:20 от bella_ciao

# 348
Нещо съм изпуснала. Ще тръгват на у-ще ли децата? Кога е тази ваканция февруари? Ние нямаме такава.
За маските може би различните здравни каси по различно време пращат писмата.

# 349
  • Germany
Рейна, ние имаме ваканция от 15 до 19ти и уж след това ще тръгвали стъпка по стъпка.
За маските - някой към ТК да е получил вече?

# 350
  • Германия
Мони, Вал също е с астма, ФФП съм ги предвидила само за автобуса. Той вече има опит с такава маска, есента като бяхме в България все с ФФП бяхме в самолета и автобуса. В училище са си с такива от плат.

# 351
pepelyashka при нас в училище нямало да могат с такива от плат. Но и да тръгнат на у-ще не ми се вярва . Защото всеки ден започнаха д анамират някакви мутанти в разни детски градини. Изобщо ...
Февруарската ваканция е тази следн ноемврийската и след коледната , която ще висят в къщи . Понеже е по-здравословно от това да идат на планина.
 Мони ти от касата ли мислиш че е проблема. Може,  може. Даже не се бях сетила.
В Шварцвалд наистина ли има наводнения ? Аз като гледам реките как са преляли си представям . Наистина много сняг имаше. Големи количества. Ако е разтопен целия . Дали всичко се е стопило толкова бързо?

# 352
Moni,
Ние сме си купили само хирургически маски. Ако синът ми евентуално тръгне на училище на 15-16 февруари, защото е 5 клас и не дават с платнени, ще ходи с такива.

# 353
При нас  ФФП2  маските са задължителни за всички от 15 години нагоре.За по- малките деца не съм чула да има ограничения.Единствено категорично забраниха плексигласовите маски... То дали има детски хирургически ?

# 354
Оценките и невърнати тестове и класни ще раздават в петък по график в училището при нас лично. Само децата (без родителите) могат да влязат да си вземат пликовете от класните.
Мони,  ние сме към ТК, но не чакам ваучери за маски, никой от нас не е в рискови групи.  Но доколкото знам ваучерите не ги пращат здравните каси,  само се ползват техните бази данни.  Защита на  личните данни ли? Хм...

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 21:51 от Mößbauer-Effekt

# 355
При нас щели да ги дадат само лично , като започне училището.

# 356
  • Немция
И двете ми деца получиха в петък лично свидетелствата.
Единият на входа на училището, на другия разделиха класа на 3 групи.

Ние сме към ТК, нямаме пратени ффп2 маски, но и няма основателна причина.
Шестокласникът бих го пращала с оп-маска на училище. Мисля, че ще му дойде в повече ффп2 маска часове наред.

Пратиха ли ви анкета от министерството на образованието за мнение как да продължи обучението на децата в близко бъдеще? И дали сте доволни в момента от дистанционното?
Аз я попълних в петък.

# 357
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Маски не сме получавали, не сме рискови.

Бибит, тази анкета как я получи? От училището, по пощата?

Свидетелството също в петък лично беше предадено и обсъдено.

Съни, незнам дали има детски, синът ми има една от училището, че си беше забравил веднъж неговата, нормална, бяха му скъсили ластиците. Той предпочита платнените, защото стоят по-плътно.

# 358
  • Немция
Ася, по Уотсапп групата на родителите, но пратено по училищата за разпространение.

Има детски оп-маски и детски ффп2.

# 359
Не трябва ли в такъв случай да се разпространяват подобни анкети от самото училище или поне от Elternvertretter ?
Но както и да е разпространено подобно нещо аз няма да си губя времето да го попълня. Толкова интелигентен въпрос ... не е истина . Естествено  че искаме децата да учат нормално и пълноценно. Какъв друг отговор се очаква ?

Общи условия

Активация на акаунт