212 супергероини в локдаун. НЕМСКАТА тема

• 24 313
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
Благодаря. Опитваме от стра киндъл, предполагам файла ще е един , да прехвърлим на съвсем нов.
Ще пробвам.
Текстовите не ги конвертираме. Ще пробваме с конвертирани файлове/

# 331
А защо не ги прехвърлиш на компютъра и от там на другия киндъл?

# 332
Прехвърлихме цялата директория .Явно проблема е , че на стария има един файл на новия два. Нали така пише горе.
Също проблема не е само с текстовите , а също и с pdf и други.
 Благодаря #Reina . Остава това да опитаме. Слагаме на компютъра, конвертираме в моби формат и после слагаме на новия.
Ще опитам , но вече ме заболя главата с тези киндъли. Утре.

# 333
Да, но старият киндъл наистина беше много стар - без подсветка и тъч скрийн. На компютър със сигурност ще се види всичко, трябва да има поне един информационен файл още освен самата книга.

# 334
моя стария не е толкова стар и има тъч скрийн и пр. но пак е стар. още не съм се захванала, че снощи се занимавах до късно и доста ми писна. но ще го направя . благораря ти мног оза информацията.

# 335
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Благодаря за отговорите за английския!

Синьо, виж дали нещо ще ти свърши работа:

Скрит текст:
https://www.schulentwicklung.nrw.de/e/upload/lernstand8/download … Leseverstehen.pdf

оттук погледни в KERMIT 3 Didaktisches Material файла 2019 Deutsch Didaktisches Material.pdf
 от стр. 30 има текст, след него следват въпроси и към всеки въпрос е дадено кои Kompetenzen покрива. евентуално оттам да се ориентираш.
https://www.kermit-hamburg.de/index.php?id_page=29

# 336
  • Германия
При нас днес изненада! Вал има писмо от ЗК с ваучери за ффп-маски.

# 337
При нас днес изненада! Вал има писмо от ЗК с ваучери за ффп-маски.

И аз получих миналата седмица, за 6 маски срещу 2 евро. 6бр.  за януари и 6 за февруари. Ще се възползвам, защото ходя на работа, а ни останаха само 2 маски FFP2.

# 338
Всички ли вече получиха маски по пощата ? Някой освен мен има ли да не е получил?
Страшно блато е на всякъде. Особено край реката , където всички крайречни поляни и острови са под вода.

# 339
Ние никакви маски не сме получавали, приятелите ни наоколо също.

# 340
  • Германия
Вал само за февруари е получил,  но и без това купих от ДМ и Лидл( мерси на Вечка за Tipp), та ще има какво да слага, като тръгнат пак на училище. На работа ми дадоха поредната порция маски, и от там ще има 2 бр Ффп.

# 341
pepelyashka ще тръгнат ли със сигурност? Аз нещо не ги разбирам по новините. Ще тръгнат, след малко няма да тръгнат и така . Спрях да ги следя. Страшно ме нервират. Получихме е-маил от училището, че свидетелствата ще ги дадат лично, когато започнат училище реално. Да имат възможност децата да питат и да обсъдят резултатите лично с учителите си.
Сега ще чакаме в неведение.

За февруарската ваканция пак няма да може да се мърда май. Писна ми от цялата боза заради супер тъпия вирус , страшилището на 21 век.

# 342
  • Германия
Е и при нас е несигурно кога ще тръгнат, но аз да съм готова поне с маски заради автобуса най-вече.  Големият тийн трябваше да отиде заради един тест на училище. Понеже са пред някакъв междинен изпит, има вероятност да ги привикват идните седмици на малки групи. Абе лудница отвсякъде.

# 343
  • в сърцето на един мъж...
И ние не сме получили, нищо, че мм е в рискова група и трябваше да е от първите получил. И при нас не е ясно дали ще тръгват и кога и как ще дават свидетелства.

# 344
И ние маски не сме получили.

Общи условия

Активация на акаунт