212 супергероини в локдаун. НЕМСКАТА тема

• 24 315
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
abs, да, за такъв проект става въпрос. Миналата година (3 клас) по време на ДО имаха и сега пак.

pepelyashka, аз искам нов проект, за упражнение. В grundschulkoenig.de намерих въпросници към две книги и сега се чудя дали да поръчам едната.

# 316
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Синьо, погледни това:
https://www.humboldtschule.at/wie-knacke-ich-einen-sachtext-in-5-schritten/

Или друго ти трябва?

Мисля, че на компа имах и още нещо, трябва да погледна.

# 317
Това е единственото, с което бих занимавала дете в Грундшуле допълнително - да чете книги, да отговаря на въпроси по книгите  (писмено) и да разказва части от тях писмено и устно. И малко мате, ако куца, евентуално.

# 318
Синьо в Монтесори то много го правиха това четене с разбиране и страшно много държаха на него. Ако намеря нещо утре ще ти снимам. Но не мога да обещая. Мъж=ът ми много бързо изхвърля каквото може повече. Но може да имаме още. Аз също го намирам важно . Особено като гледам какво правят сега онлайн по биология и география. Попълване на дупки в текст, а текста е свързан с едно 2 страници урок. Моят 5 токласник така няма турпение .

Aз друго исках да попитам . Някой успщвал ли е да прехвърли текстови файлове от един киндъл на друг , като се запазят букмарк с , отметките до къде е стигнало четенето и пр. Т.е. служебните данни. Какво още се копира освен текстовия файл ? Искам да си прехвърля данни от стар на нов киндл без да губя разни отметки.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 21:38 от bella_ciao

# 319
Точно това искам да упражняваме – отговаряне на въпроси към книга. И към кратки текстове ще правим, но към цяла книга ми се струва по-различно. Т.е. трябват ми въпроси към книги (книгите ще ги набавя лесно). Нямам време да измислям аз.
Иначе детето чете много. И ми преразказва части от книгите, но на български. Не искам да го карам на немски. Simple Smile

asyalein, благодаря за линка, запазвам си го за по-нататък.

bella_ciao, благодаря.

# 320
Утре ще погледна на компа. Беше обяснено всеки въпрос за каква kompetenz е и какви са Lernziele.
Всяка провинция има Bildungserver и там доста интересни неща има. Особено баварската.
Аз покрай приказките търсех подобни упражнения.

Бела, бях забравила, че твоите са в Монтесори. При нас училището е зле. Плащат малко и там са тези, дето другаде не са получили място.

# 321
  • Germany
Синьо, сега се сетих, че имам нещо подобно от миналата година и мисля, че може да ти свърши работа, нищо, че синът ми беше 5ти клас. Книжката я беше чел в 4ти клас и е забавна. Ако искаш ми прати мейл на лични и ще ти пусна въпросника с отговорите от учителката.

# 322
Синьо, сетих се и друго. Индиректно е свързано с въпроса ти.
Аз давам logicals за доп.работа, учителката и тя почна, но много елементарни дава.
Така се тренира вникването в смисъла. Но моят не чете! Затова търся други начини.

# 323
Синьо, доколкото разбирам имаш предвид Lesetagebuch? Задачата на моите третокласници за миналата седмица бе такава. Към книгата “Der Findefuchs“. Има както отворени въпроси към отделните глави, така и мултипъл чойс.
Като за начало мисля трябва да се спреш на конкретна книга. Иначе има универсални типове задачи за книги, не конкретно за дадена книга, като напр. Да четеш донякъде и да напишеш продължение или пък на цялата книга как би продължила историята. Да напишеш писмо на някоя от участващите фигури, да обосновеш кой персонаж ти е любим, да търсиш инфо за автора, други негови книги.
Ако детето ти има регистрация в Антолин там може да отговаря на въпроси към книги.

# 324
...
Aз друго исках да попитам . Някой успщвал ли е да прехвърли текстови файлове от един киндъл на друг , като се запазят букмарк с , отметките до къде е стигнало четенето и пр. Т.е. служебните данни. Какво още се копира освен текстовия файл ? Искам да си прехвърля данни от стар на нов киндл без да губя разни отметки.

При книги с отметки, започнати, прочетени и т.н. имат втори файл със същото име, но в друг формат, не помня какъв, мога да погледна после, копирайте и него на другото устройство.

# 325
От втори клас правят при нас Leselektüre - четат книгата, отговарят на въпроси и правят различни задачи по нея.
Ето това правиха в 4 клас:

Тук (долу на страницата) има примерни въпроси и задачи по текста:
https://www.kreismedienzentrum-gifhorn.de/unterrichtsmaterial-le … -des-buches-2018/

# 326

То няма много смисъл от един на друг Киндъл да се прехвърля нещо, освен ако не е за отметки, бележки и подобни. Аз по принцип не правя такива и не съм опитвала, но ще ми е интересно да знам дали може.
Лягам си със скандинавски роман аз. Изгледах всички филми на планетата, които стават за гледане, но добрата книжка по-хубаво няма. Ако има едно лесно до ваксината да изкарам с Киндъл в ръка, ще е добре.

# 327
...

При книги с отметки, започнати, прочетени и т.н. имат втори файл със същото име, но в друг формат, не помня какъв, мога да погледна после, копирайте и него на другото устройство.

Благодаря. Много моля за информация за този файл. Не го намерихме. Ние не ползваме киндъл формат и не работим през мрежата, а текстови файлове прехвърлени от диск на диск. Кой е файла?

# 328
много интересно е това да се довърши историята.
Детето сега работи по една книга, но такава задача не са имали.

При текстове го карам да подчертава ключови думи, но в книгата не може и му е по-трудно да намери точното място.

# 329
В documents, освен моби файловете, има допълнителни директории с имената на книгите (на файловете) и завършват на .sdr. Вътре има два файла пак със същото име във формат *.mbs и *.mbp1. На стария киндъл беше само един допълнителен файл.
Копирайте направо цялата директория със същото име. Книги, свалени от читанката конвертирам в моби формат и ги прехвърлям на киндъла през лаптопа. Не съм ползвала други формати, но предполагам е нещо подобно.

Общи условия

Активация на акаунт