212 супергероини в локдаун. НЕМСКАТА тема

• 24 251
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Моите крака са винаги вкочанени. Само с гумени ботуши не мога да издържа... те не са ватирани, най-обикновени са, но тя държи да е с тях!

# 496
  • Немция
Така е, забелязала съм, че децата не са много чувствителни на студ.

# 497
Аз в Германия нещо се повредих. Винаги съм била много зиморничава, сега ходя с тениски под якета и голи глезени.

Искам да издам една тайна. От скука плета шалове. Тази вечер в Мюлер  пак дадох сума ти пари за прежда. Въпросът е, че шаловете са хубави, но няма кой да ги носи, а и станаха  доста. На аз продължавам. Ще взема да се преквалифицирам в плетач на одеала. 🤭

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 13:56 от Анонимен

# 498
  • Берлин
Soft, пускай ги за продажба

# 499
В никакъв случай. Спомен за внуците от тежките времена са това.

# 500
Soft Click прежда намирам на
https://www.google.com/search?q=www.buttinette.de+wolle&rlz= … rome&ie=UTF-8

одеала са добра идея. Аз вчера видях много хубава идея за нещо, но не е с прежда. Само да реша да го правя. Че нещо не мога да се навия да започна да правщ нещо напоследък.

# 501
На децата винаги им е топло. Дори аз помня като дете как ме молеха все да облека я яке, я нещо дълго, много ме дразнеше това молене защото на мен си ми беше топло. Сега постоянно мръзна.
Тук цял ден вали, уж лек сняг утре ще има, но го дават положителни температури.

# 502
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Софт, терапия е твоето....
Аз скоро не съм плела, вечер не виждам добре на лампа.

# 503
Последните ми няколко поръчки с прежда са от hobbii.com , за  количества като моите отстъпките са добри, а качеството им е повече от чудесно.

# 504
  • Берлин
При нас е студ, лед и сняг. Не мога да пуша на терасата, че измръзвам. По принуда въздържател

# 505
Какво правите с омалелите дрехи на децата си?
Ние преди събирахме нашите и също от приятели и мъжът ми плащаше на бус да ги закара до приюта на отец Иван в България, но нещо се разочарова при личното си посещение там. Тук също често  различни организации събираха дрехи и обувки, но откакто са локдауните вече не събират. Киндербазари също няма заради короната. Изчезнаха и казаните, в които можеше да се пускат такива неща.

При нас днес ще е последният топъл ден. От утре минусови температури. А се бях настроила вече на пролетна вълна.

# 506
Мама Ени ако ги разделиш на пакети по възраст , пол, сезон и пр. можеш да ги пуснеш в ибей за подаряване. Веднага някой идва да ги вземе. Със сигурност има хора, на които им трябват за децата и може да не им се ходи по всякакви организации да дават отчети за да получат нещо. Аз подарявам дрехите и играчките.
Имаше период , когато ги носих на братовчедите в БГ , но те там се пренапълниха сега с неща и нося по=специалните неща само като някое колело или тротинетка.

# 507
Дрехите ги нося на сестра си и на етърва си в България, защото имам разнополови деца. Понякога и на съседката отгоре, защото дъщеря й е по-малка от моята.

# 508
  • Germany
Най запазените дрехи нося на приятелка в БГ за нейният син, другите в контейнерите за дрехи.
На мен пък тук винаги ми е студено. Явно заради влагата. И лятото като стане +30 с влага едвам оцелявам. Големият ходи целогодишно по тениска, малкият е научен да се облича, защото много бързо настива и тръгне ли хрема се почва и с кашлиците.

# 509
  • Немция
... Simple Smile

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 08:30 от Бибит

Общи условия

Активация на акаунт