212 супергероини в локдаун. НЕМСКАТА тема

• 23 960
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
  • Германия
Сега до 07.03, след това до 31.03 и така до безкрай. Знаем им тактиката. И на мен ми писна.

Мути Меркел нали още началото на годината каза, че ѝ се ще до Великден да е локдауна Simple Smile
Именно, затова и не очаквам преди това голямата свобода...

# 601
Ох, кой за какво си мечтае? Синът ми вече играе футбол вкъщи, засега тихо. 😉 Надявам се да не се сети, че има и малък кош за баскетбол в стаята си.
Всички чакаме понеделника - Rosenmontag, единственият ни почивен ден от училище и отпуска за мен. Ще се костюмираме, децата ще си ядат сладки работи, а аз кротко ще си пия ликьорчета на дивана в хола. Съпругът хем не трябва да пие, хем е на работа - красота.🥳

# 602
Сега до 07.03, след това до 31.03 и така до безкрай. Знаем им тактиката. И на мен ми писна.

Мути Меркел нали още началото на годината каза, че ѝ се ще до Великден да е локдауна Simple Smile

Ок. Ще изкараме до Великдена по къщите. Ще попестим ток, топло , гориво  ... енергия. Но какво ще правят другия Ноември ? Някои пишат в коментарите за Клима и Еко локдаун.

# 603
  • Немция
Те хубаво ще отворят училищата, но ако от там тръгнат бройките пак нагоре, което е напълно възможно, не знам... До великденската ваканция има месец и нещо. И тогава пак 2 седмици по домовете. Grin

Лашет сега се е разбързал да отваря училища, но в нашия град сме още на почти 150 на 100 000 и щеше да е по-добре да се изчака още 2 седмици с учениците.
Ще видим утре той какви ще ги измъти за НРВ.

Добре, че поне наваля сняг при нас и децата изкарват по 2 часа на шейните.

Дени, човек се радва и на малките неща вече. Grinning Може дружно да надигаме ликьорите в знак на солидарност.

# 604
Бибит,
При вас кога искат да отварят училищата? При нас евентуално от 22 февруари и то само 1-6 клас разделно.

# 605
Бибит може би хората вече имат опит и ще пазят по-добре възрастните и другите рискови и ще гледат да не се стига до тежки случаи и смърт.

# 606
  • Немция
Бибит,
При вас кога искат да отварят училищата? При нас евентуално от 22 февруари и то само 1-6 клас разделно.
Утре Херр Лашет ще го мисли за НРВ.
Но учителката на малкия спомена вчера на онлайн конференцията им, че имат готовност училищата да отворят на 22ри февруари, без да е решено нищо окончателно още. Нито пък има яснота под каква форма.
Утре ще узнаем кога и как.

# 607
  • в сърцето на един мъж...
Общо взето казаха, че ще се стремят да стигнат инциденц 35 и да я задържат най-много 5 дни така, което ще означава, че се движим добре и са поели малко въздух, за да могат да отворят полека и друго освен фризьори. Казаха, че ще се опитат да качат на ниво 2 учителите за ваксиниране, ама по-рано от лятото нямало да стане тая работа. Притеснява ги мутацията в Тирол и се говори за затваряне на границите с Чехия и Австрия. Но там, където са малки числата, може и да отворят по-бързо.

# 608
При нас писаха за случай в старчески дом при който след втората ваксинация на хората ,включително и служители,голям процент са се разболяли с Ковид! Направо вече не знам на какво да вярвам и на какво да се надявам! Иначе чакаме "присъдата" за училищата в петък...

# 609
Бибит,
Утре Херр Лашет ще го мисли за НРВ.
Но учителката на малкия спомена вчера на онлайн конференцията им, че имат готовност училищата да отворят на 22ри февруари, без да е решено нищо окончателно още. Нито пък има яснота под каква форма.
Утре ще узнаем кога и как.

За НРВ излезе информация (за грундшулетата) преди час и половина - от 22.02. В сайтът на wdr.

Die Grundschulen in NRW werden laut Schulministerin Yvonne Gebauer (FDP) ab dem 22. Februar im Wechselmodell starten. Gleiches gelte für die Förderschulen, kündigte Gebauer am Mittwochabend an. Auch Jahrgänge, die vor Abschlüssen stehen, würden in die Schulen zurückgeholt. Der Wechsel vom Distanz- in den Präsenzunterricht werde in einem Rhythmus von fünf Tagen erfolgen.

# 610
Съвсем нормално е да се разболеят. Ще е новина, ако го карат тежко, но не е така.

# 611
  • Немция
The Killer, благодаря за информацията. Отивам да се разровя в Нет-а.

При нас писаха за случай в старчески дом при който след втората ваксинация на хората ,включително и служители,голям процент са се разболяли с Ковид! Направо вече не знам на какво да вярвам и на какво да се надявам...
Появиха се такива случаи, дори в един дом били заразени с британската мутация, но засега го карали леко,явно ваксината ги предпазва от тежко протичане.

# 612
Да,но ваксината ли ги разболява? Това не ми е ясно...

# 613
Пишеше , че не ги е разболяла ваксината.
Възрастните и хората с много слаб имунитет не успявали да си изградят антитела. Така прочетох. Но това май важи не само за тази ваксина. Не съм 100% сигурна.

# 614
  • Немция
Ваксината не дава стопроцентова защита, по-скоро пази от тежко протичане на заболяването. Но е странно, че толкова народ се е разболял след ваксинацията. Затова и си мисля да не би да е вирусна мутация?

Не разбирам защо не направиха някакъв праг за училищата да се отварят според инциденца?
При нас ще пуснат малките ученици, макар и разделено, без да сме свалили трайно бройките дори и под 100. В града ни има установена британска мутация.
Ами така през април и май може пак да има затворени училища.
Според мен има смисъл да въведат безплатни или по-изгодни тестове за учениците или малките деца, да е възможно да се тестват при леки симптоми като хрема. А не за 2 дни вкъщи и айде пак на училище, без да се знае какво е причинило сопола.

Общи условия

Активация на акаунт