212 супергероини в локдаун. НЕМСКАТА тема

• 23 966
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
При нас само учениците до 6 клас включително имат право на занималня, защото се предполага, че са под 12 г. Дъщеря ми в 7 клас беше на 12, също биха я отсвирили в тази ситуация. За някой с проблемни или неорганизирани деца си е направо къса клечка.
Аз разбирам майките, които мрънкат за принтирането. Ние принтираме толкова рядко вкъщи и никога не е спешно, че като почна ДО спешно се наложи да купим нов тонер и хартия. После показвахме на децата, как само черно-бяло да нагласят принтера. Не е до парите толкова, колкото нерви и време.

# 586
изобщо не са евтини консумативите и е голямо разхищение . толкова много листа.

# 587
  • Germany
Аз моето дете го майтапя, че е като офис-секретарка 😆 По цял ден нещо принтира, сканира, праща на учителите, чудо. Но поне се научи и си върши нещата сам.

# 588
Аз моето дете го майтапя, че е като офис-секретарка 😆 По цял ден нещо принтира, сканира, праща на учителите, чудо. Но поне се научи и си върши нещата сам.

Това е така. Но пък на децата им харесва.Nerd

# 589
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз принтирам само допълнителни неща, двустранно, някои задачи ги слагам по 2 стр. на лист, двустранно и доста пестя.
Учителката каза, че не иска да ни задължава да принтираме. Също копирам направените задачи в уч. тетрадки, така предава копието и тетрадката стои вкъщи.
Сега му показах как се копира и е много щастлив. Едностранно, двустранно, цветно, ч/б Yum

Днес "прави" Sieb des Eratosthenes (нямам идея как се казва на български) и като схвана за какво му е, реши да го копира, едно да виси на стената, другото да го взима в училище. Въобще копира в несвяст...

# 590
Аз идвам с малко по-различни грижи. Иде полярен студ, до -20 щяло да става следващите нощи. С какво да си завия растенията в градината? Става въпрос за роза, розмарин, исоп, лавандула, майорана, чубрица и подобни многогодишни подправки.

# 591
При нас сега е минус 8, довечера ще пада до минус 13, но го дават от в други ден леко да се стопля.

Имам за утре термин да си сменям книжката с немска. Хич не ща, но няма избор. 🤨

За растенията някакви дебели найлони или няколко броя фолио от това за стъклата на колите.

# 592
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Чубрицата, майоранът ми мен са едногодишни. Всичко друго оцелява.
Исоп нямам.

Допълвам: попаднах на едно списание за деца, безплатно е. Незнам как е съдържанието, смятам да поръчам няколко броя и тогава мога да споделя.
https://www.forscher-online.de/magazine/?fbclid=IwAR2D24Df2uGODP … jo01LdfBAWEo3GcNE

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 10:47 от asyalein

# 593
Честито ни удължаване на локдауна до 7 март.   
За отваране на училищата ще отговарят провинциите, всяка ще решава отделно за себе си.
Фризьори отварят на 1 март.

Следващата цел е достигане на коефициент под 35, да да има сериозно разхлабване.

# 594
Демек нищо не стана, освен малко аванта да си оправят прическите, което не че по принцип е възможно.

# 595
  • Берлин
А до 7-ми март навсякъде ли остава същото или по провинции ще е различно? Дойде ми до гуша вече

# 596
Всичко е същото.
Папурче, дръж се, всички сме зле. Аз обмислям често през нощта как да им го върна. Засега имам идея само за здравната каса. 😂

# 597
Сега до 07.03, след това до 31.03 и така до безкрай. Знаем им тактиката. И на мен ми писна.

Растенията ги оставих да си оцеляват. Не намерих с какво да ги покрия, а и на други сайтове не предвиждат -20.

Soft Click, що не спиш през нощта? Я кажи как да накажем здравната каса.

# 598
  • Берлин
И аз се чудя какво да измисля. Тази политическа безнадежност провокира най-лошото у мен.
А кога ще се ваксинираме? Уф, май трябва първо да доживеем до 65. Мнооого ми писна

# 599
Сега до 07.03, след това до 31.03 и така до безкрай. Знаем им тактиката. И на мен ми писна.

Мути Меркел нали още началото на годината каза, че ѝ се ще до Великден да е локдауна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт