212 супергероини в локдаун. НЕМСКАТА тема

• 23 981
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
mariq2016,
курса, който аз правя е към VHS. Започнах го края на октомври, но от декември се провежда онлайн поради короната. Използваме програмата Big blue button и съм доволна, но не всички училища имат тази подготовка. Може би затова ти отказват.
Моят мъж също започва онлайн обучение, но към VIF. Как ще се провежда обаче, още не знаем.
Моят съвет е да изчакаш, докато се пооправят нещата и да започнеш присъствен курс, дет се вика да си очи в очи с участниците Simple Smile

# 571
  • Немция
Моят третокласник също в момента е на сбор и изваждане с трицифрени.

На реф-ката имах мейл и тя редовно ми звънеше и напасвахме задачите, защото детето отказваше да решава каквото тя дава.
Сега класната му казала да реши половината от тези, които са за всички и сам да си търси задачи, които са му интересни.
При нас няма такова нещо. Планът за домашните за класа е за всеки. Понякога по-напредналите получават по-сложни задачи, но като цяло няма изключения.
Ася, имай предвид, че такива изключения в weiterführende Schule няма. Материалът за работа вкъщи е един за класа- няма "скучно", няма "безинтересно" .

# 572
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бибит, аз затова от сега търся училище Smiley
Майтапът настрана, аз съм наясно, че няма, но сега има и използвам възможността.
Дзвер е на grоße ein mal eins ...  тази седмица са на деление. миналата бяха на умножение. Но ми харесва, че класната вади и стари теми и вкарва някое упражнение между другото, като часовника - да смятат колко време е изминало. Реф-ката даваше по 5-10 стр. еднотипини задачи и не само моето дете подивяваше, и други е имало. Липсва й още опит...

Ние получаваме разпечатани писма от министерството, но не по пощата, а от училището, там ги разпечатват и са при материалите за учене. Явно има родители, които не си отварят мейлите.

# 573
При нас има майки,които отказват да разпечатват прикачени на файлове задачи или странички за оцветяване. Мотивът е,че сме дали по 10 евро за канцеларски материали преди локдауна и не искат да си хабят домашните такива... Разбирам някой да няма принтер вкъщи,но да бойкотираш, защото си принтирал за деня 2 страници е прекалено! Имаме и друга драма- масово хората с Apple нямат звук на видеоконференциите- нещо онлайн платформата ни не харесва ябълки! Joy

# 574
При нас има майки,които отказват да разпечатват прикачени на файлове задачи или странички за оцветяване. Мотивът е,че сме дали по 10 евро за канцеларски материали преди локдауна и не искат да си хабят домашните такива...

Добре, че магазините са затворени, като нищо щяха да си искат парите срещу върната Ranzen Satisfied

# 575
При нас има майки,които отказват да разпечатват прикачени на файлове задачи или странички за оцветяване. Мотивът е,че сме дали по 10 евро за канцеларски материали преди локдауна и не искат да си хабят домашните такива... Разбирам някой да няма принтер вкъщи,но да бойкотираш, защото си принтирал за деня 2 страници е прекалено! Имаме и друга драма- масово хората с Apple нямат звук на видеоконференциите- нещо онлайн платформата ни не харесва ябълки! Joy
Ами прави да да бойкотират. Да им върнат парите учителите тогава. Аз вече не знам що мастило и хартия изхабих заради малкия. Добре, че остана само той да учи. На големите не им се е налагало да разпечатвам нищо досега.

# 576
mariq2016,
курса, който аз правя е към VHS. Започнах го края на октомври, но от декември се провежда онлайн поради короната. Използваме програмата Big blue button и съм доволна, но не всички училища имат тази подготовка. Може би затова ти отказват.
Моят мъж също започва онлайн обучение, но към VIF. Как ще се провежда обаче, още не знаем.
Моят съвет е да изчакаш, докато се пооправят нещата и да започнеш присъствен курс, дет се вика да си очи в очи с участниците Simple Smile
Благодаря, по принцип съм с две деца сама вкъщи, мисля че и ти спомена че имаш две деца,  и определено ще ми е по-лесно да участвам в присъствен курс. Но се чувствам много безполезна и ми се искаше да се занимавам с нещо. Явно ще се чака.

# 577
  • в сърцето на един мъж...
Мьос, като стана ясно, че се връщаме на работа, шефката ни даде едни специални писма, че са длъжни от училището да ни осигурят бетроюнг за децата, тъй като се водим работещи на първа линия. Накарай приятелката си да иска такова писмо от градината, за да го представи в училище. Тогава са длъжни да осигурят помощ за детето.

# 578
  • Германия
При нас е направо бедствено положение- коли закъсват на главния път и снегорините не чистят въобще. Днес бутахме сумати съседи да излязат от улицата, но определено немците не могат да карат на сняг. Ние сме от Северна България и сме си свикнали със снега и как да караме в него. Немците дават яко газ и се чудят защо колите не тръгват- абе, весело беше.Joy Отделно един съсед немец ни каза, че сме луди, че сме се радвали на снега и каза, че такава зима не бил виждал през живота си. Даже ни пита дали България случайно е близо до Сибир, щом сме свикнали с тоя студ и сняг. А той мислил да се заключи в тях и да не излиза въобще. А то дори не беше студено- около -5. Аз си спомням даже преди години на -27 пеша на училище съм ходила и не съм се оплаквала. Joy
Хихи, същото положение и тук. В 4 сутринта изровихме колата от снега и всичко беше наред, докато реших да вляза в града, за да взема закъсала колежка. В Ерфурт явно не свикнали на сняг беше малък ужас. Закъсали тирове и автобуси,  трамваи изобщо не вървяха, за сметка на това пък имаше няколко велосипедисти-смелчаци. И после видях снимки в пресата, че някои са стигнали със ски на работа.

# 579
И при нас е студено и заснежено, но ние с детето се радваме.
В Notbetreuung към хорта на училищата могат да ходят деца с родители, които са със системно важни професии.
За Einzelförderung от учители се канят деца за работа в училище, които според преценката на учителя (а тя лесно се прави)  имат нужда от допълнителна помощ, която няма кой от родителите да им осигури вкъщи. Има определен брой деца, тоест по две максимум наведнъж, които могат да идват за тази цел. Ясно е, че няма как всички деца, при които има нужда от помощ, да се извикат в училище.
Ние разпечатваме всичко и даваме готовите листа на родителите, но има действително училища, които качват всичко онлайн.
Аз се въздържам и от онлайн задачи, работата с Антон е доброволна, защото не всяко дете има достъп до електронни устройства.
Оптимално е да се диференцира в началното училище. Нивата на децата са толкова различни, че е трудно да дадеш едни задачи за всички. Въпреки че би било доста лесно така.
В горните училища, най- вече гимназии, както се написа, се очаква всички деца да са на едно ниво и да се справят.
Що се отнася за референдарка и обучен учител, и при тях има разлика и тя не е само опита. Референдарът има да подготви 10 учебни часа седмично, работещият учител при пълно работно време има 28. Ако в и класен, се прибавя и организационната работа.

# 580
Гея, питала е. Училището приема в нотбетроюнга деца до 12 години. При тях са 12 навършени,  отказали са да вземат децата.

Тази седмица ще изкараме така. При нас върви спокойно, всеки в стая и не си пречат.  Другата седмица е ваканция, после ще видим.

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 09:29 от Mößbauer-Effekt

# 581
Шарена, аз съм наясно, че класната няма време и затова е казала детето да си търси задачи.
По принцип нямам проблем с точно това, имам проблем, че не ми препоръчва какви задачи и къде да ги търсим.

# 582
Как да кажа че искам писмото ми да е препоръчано ,за бг ще пращам?
Бях питала преди ,но забравих Simple Smile

# 583
Brief mit Einschreiben

# 584
Сега третокласника учат парите със запетаи..мисля после ще идва деленето, дано до тогава тръгнат на у-ще. От нашия клас извикаха още едно дете, явно изостава, стават 5 които ходят.
Детето написало на календара на 16-ти на у-ще..колко му се иска вече, постоянно повтаря колко били лоши политиците, че не ги пускали на у-ще.

Общи условия

Активация на акаунт