212 супергероини в локдаун. НЕМСКАТА тема

• 23 987
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
Аз оставям детето ( 7 години) за по час самО,например,когато имам термин или ще пазарувам! Намирам го за по- безопасно,отколкото да чака в някой лекарски праксис с мен или в претъпканите супермаркети! Аз като се сетя,че от 6 годишна ходех на училище сама и пътувах с трамвая по половин час по 2 пъти на ден...Stuck Out Tongue Winking Eye

# 556
  • Germany
Почна да трупа и при нас. Такава зима май не сме имали откакто сме тук.

# 557
При нас пък нещо особено не се случва. Къде по-големи снегове са падали, даже и преди 2-3 седмици. Но е доста студено.

# 558
  • Немция
Мони, студ се очертава поне 2 седмици напред, ако са верни прогнозите. Ние имаме и много сняг, и много студ.
Определено необичайно за тукашните ширини, но още декември се говореше за студена зима. Децата ми оттогава са в очакване на снега. Е, желанието им се изпълни. Grin
Дори и март може да имаме зимни изненади.

Студена немска зима преживях преди доста време. Тогава замръзна Алстера в Хамбург, бяха позволили хора да се разхождат върху замръзналото езеро.

# 559
  • Deutschland/HE
Ох, да си изплача мъката. Сега получихме писмо от Културминистериума на Хесен, поне до 21 февруари си остават вкъщи, а след това 1-6клас на ротационен принцип евентуално. Ние нямаме ваканция следващата седмица и децата се надяваха да се върнат.  Училището върви, по основните предмети имат видеоконференц, но не е същото.

При нас натрупа малко сняг и сина ми излезе да почисти тротоара пред и съседката, малко физическа активност след цял ден пред екрана.

П.С. Получихме и писмо с ваучер за 6маски срещу 2евро, но само за мъжа ми, а той няма заболявания.

# 560
  • Немция
Аз го очаквам и при нас да е така. Първо инциденцът в града ни е над 100(дори 140 на 100 000) , второ се задават студове и не виждам как ще се прави проветряване на 20 минути.
Предполагам от март нататък да отворят училищата, но това е мое предположение.

# 561
Изглежда че нищо няма да отворят поне до март, не само училищата. Поне да имаха стратегия някаква.

# 562
colibri,
Добре, че си ти, та да си отворя пощата и да видя писмото от Министерството.

# 563
На нас ни пратиха имейл,да ни уведомят,че нищо не се знае и че чакат срещата на министрите и след нея ще се вземе решение... Изглежда,че много родители ги "тормозят" с въпроси,та са решили да ни пратят това безсмислено писмо... Satisfied

# 564
Как безсмислено. Вдигат акциите на Дойче Пост. Ако ще го продават то поне да е златна гъска и да падне повече. Това е майтап все пак.
Само да кажа, че и по радиото казаха класове от 1 до 6 тръгват на 21 , от 1 Март ресторанти и фрайцайтайнрихтунген ... ако не ни налази поредната мутация с ядрена скорост ... уеуе как се пише на кирилица това !

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 20:31 от bella_ciao

# 565
Ася (ще си позволя да се обърна така към теб понеже виждам, че и другите го правят, сигурно това ти е името) това е сайта на schuelerhilfe.de/online lernen nrw
Не съм го разглеждала, правиш регистрация която след 11.04 автоматично се деактивирала. Не струва нищо. Виж дали става и от други провинции.
Пише, че нашето у-ще е проучило и харесало. Имало над 70000 Übungsaufgaben, над 40000 interaktiven Aufgaben, Lösungen, Live- Webinare...бла бла..

# 566
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Благодаря, Рейна. Вие още ли сте на плюс с трицифрени?

При сина ми референдантката си отиде, назначиха я в съседното училище и класната пое математиката. На реф-ката имах мейл и тя редовно ми звънеше и напасвахме задачите, защото детето отказваше да решава каквото тя дава.
Сега класната му казала да реши половината от тези, които са за всички и сам да си търси задачи, които са му интересни. Но и той е малко като сина на Дени и да не се мине, си избира елементарни.... 🙈
Ерго, пак аз търся задачи!
По немски мрънка, но върви по-добре.

Ние писмото от министерството го получихме дигитално. Незнам дали разпечатано ще го получим. Както детето казва: да спасим дърветата, така или иначе нищо важно не пише... 🤣

# 567
  • Deutschland/HE
Ася, ние всичко получаваме онлайн. Днес попълвахме и две анкети, една родителите и една децата, как протича дистанционното обучение.

# 568
Аз не получаван ни анкети, ни писма, ни маски ... ще взема да си налея чаша червено вино за разпускане. Че ми стана направо обидно .
В BW от четвъртък отпада вечерния час. Съда не намира основание .

# 569
От локдауна насам всички писма са по електронната поща. На хартия нищо няма.

Общи условия

Активация на акаунт