212 супергероини в локдаун. НЕМСКАТА тема

• 23 917
  • 735
  •   2
Отговори
# 90
Само че аз карах кола в 5 часа, преди да изчистят, защото тогава свършва вечерния час. На гости бяхме и забравихме да тръгнем преди 10. 😆 Толкова сняг не бях виждала в Германия.

# 91
  • Germany
При нас няма грам.

# 92
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
И при нас. Одеве прехвръкнаха няколко снежинки, намокриха и това е. Но има силен вятър.

# 93
Снегът при нас е прехвърчащ и вихрообразен. Леко покрил земята. Задават се обаче силни ветрове с пориви.
Мюлер работи, но не съм проверявала дали е ограден вътре. Имам да купувам разни неща от Мюлер, но все отлагам.
Поръчах си чай от един чаен магазин, който заради локдауна е затворен. От вторник го чакам и още не е дошъл, все едно идва от Китай, а не от през пет спирки с влака. При вас он - лайн поръчките бавят ли се?

# 94
Взех маските на детето с ваучера. Дадоха ми ффп2, даже не ми поискаха 2 евро да доплатя както пише на ваучера.
Нашия Мюлер на горния етаж с играчките е затворен, долу са козметика, хранителни стоки и всичко за у-ще и офис и е отворен.
Ние винаги от сините маски на ДМ сме взимали,много са ми удобни. Или свикнах може би защото преди короната ако се е налагало да нося (винаги сме имали вкъщи и съм вземала като пътуваме в чужбина) ми влизаше в очите и пречеше.

# 95
  • Берлин
В East Side Mall Berlin Мюлер работи.
Ние получихме по кутия оп-маски в работата, но за мен са големи. Имам много тясно лице и неудобно малки уши. Може ли снимка на кутията на маските от ДМ, които хвалите?

# 96
  • Германия
Софт, нима при вас спират, ако си на път по "забраненото време "? Досега 4-5 пъти се засичат с полицейската кола нощем,  но никаква реакция от тях.

# 97
Софт, нима при вас спират, ако си на път по "забраненото време "? Досега 4-5 пъти се засичат с полицейската кола нощем,  но никаква реакция от тях.

Сигурна ли си, че имате вечерен час? Спират и пушек се вдига.

# 98
И ние имаме голям вятър и прехвърчасщ сняг, който натрупа малко. В петъка взех много хубав чай от мюлер. Онлайн нищо не ми се бави. Последно взех една книга от бюхер.,де и дойде няколко дена преди определената

# 99
  • Немция
Нашият Мюлер работи, чай мога да взема Grinning, но определени продукти не.

Папурче, направи възел на ластиците, да се пада зад ушите, така може леко да ги скъсиш и да пасват.

Рейна, вие в коя провинция сте?
За първи път чувам за ваучер за детски маски.

# 100
И аз за деца не съм чувала и в момента не намирам информация. Навсякъде пише, че се отнася за лица над 60 или с определени заболявания.

# 101
Папурче,
Аз преди да си сложа ластика на ушите го кръстосвам първо и тогава го слагам. И на мен ластиците на хирургическите маски са ми широки, а маските големи. Свикнах си с платнените по лицето и сега тези са ми големи.

# 102
# 103
  • Немция
Във втория линк пише, че може би става дума за техническа грешка, че и деца получават ваучер за ффп2 маска...Thinking Thinking Thinking

Рейна, детски ффп2 маски ли получихте?

# 104
Рейна, вие в коя провинция сте?
За първи път чувам за ваучер за детски маски.
В НРВ сме.
Има някакви обърквации от здравната каса. Не са детски маските. Здравните каси са трябвало да дадат инфо кой е над 60г, кой е с хронично заболяване и кой е с астма и подобни. Аз предположих, че синът ми го водят с астма понеже са му изписвани такива лекарства. Всъщност той си има астма когато е сезона на цъфгящите. Обаче във фб писаха доста майки чийто деца на по 2 год, 4 год са получири ваучери, а са здрави децата. И са много малки за носене на маски. В същото време пък хора, такива в рискова според тях си група не са получили. Това била втората вълна за изпращане на ваучери. Третата щяла да е март май писа човек работещ в здр.каса.
Странното на писмото е, че пише в началото на януари сме можели да си вземем 3 маски от аптеката и сега изпращат за още 12, тоест общо 15 броя. А това ни е първо писмо.
И единия ваучер мога да го дам чак края на февруари до март.

Общи условия

Активация на акаунт