От Германия до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 1

• 59 396
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
И аз ще се пробвам днес да поръчам от Iherb с превозвач през Германия. Нали с промените от юли единствено ДДСто и митническите такси обичайно се начисляват още при търговеца и това се вижда при поръчка; не бяха верни слуховете, че всичко се освобождава в митницата? Както преди ли си е, спират избирателно пратки? Не съм поръчвала сигурно 2-3 години и съм забравила.

# 676
Да, още при поръчването ще видите начисленото ДДС.
Три пратки от iHerb имам през септември-октомври. Не са спирани никъде за проверка, получих ги със Спиди и съм много доволна.

# 677
  • София
И аз ще се пробвам днес да поръчам от Iherb с превозвач през Германия. Нали с промените от юли единствено ДДСто и митническите такси обичайно се начисляват още при търговеца и това се вижда при поръчка; не бяха верни слуховете, че всичко се освобождава в митницата? Както преди ли си е, спират избирателно пратки? Не съм поръчвала сигурно 2-3 години и съм забравила.
Никакви ядове, в Германия не съм чула да ги спират при вече платено ДДС. В момента чакам пратка от айхърб, за тази година ми е третата след дълга пауза.  И да не забравяме, че ДДС е само 7% за хранителни добавки.

# 678
А някой поръчва ли до Германия от AliExpress? Има ли проблеми с доставянето на китайски стоки от превозвачите? Напоследък доста продавачи ме отказват с безбожните си доставки, а пък като провериш до други европейски държави са с безплатна доставка.

# 679
  • София
А някой поръчва ли до Германия от AliExpress? Има ли проблеми с доставянето на китайски стоки от превозвачите? Напоследък доста продавачи ме отказват с безбожните си доставки, а пък като провериш до други европейски държави са с безплатна доставка.
Аз преди време до Испания, но едва ли има особена разлика. Дойдоха си и двете неща.
Беше преди 1 юли, така че дори ДДС нямаше, защото бяха евтини неща.
Може би днес или утре смятам да поръчам една лампа за гел лак до Германия, заради БД.

# 680
Поръчвам от време на време от Али до Германия, няма проблеми, ДДС се плаща в сайта като част от цената на поръчката.

# 681
  • Бургас/Пз
Здравейте, колко време след като поръчката пристигне в офиса на Габиели в Германия, ще пристигне в България?

# 682
За около 10 дни беше при моите пратки.

# 683
  • Бургас/Пз
За около 10 дни беше при моите пратки.
Благодаря много

# 684
Cuckoo, esmeralda23 благодаря! И мисля да пробвам с една поръчка, че доставката до България е $20.

# 685
  • София
Cuckoo, esmeralda23 благодаря! И мисля да пробвам с една поръчка, че доставката до България е $20.
Целта на високата доставка явно е ограничаване на поръчки от тук, сигурно има много диспути или проблеми с нашите доставчици (особено любимите БП и МВМ)
От Германия идват малко по-бързо, отколкото до Испания например, май разстоянието е по-малко. А и вчера като сменях държавата, се сменяше и цената, немската е най-ниска (не с много, но все пак)
Сещам се за един недостатък - че в Германия се води за получен, нали има 15-дневен срок за диспут. А всъщност си го получаваш след още 7-10 дни и не ти остава много време за диспут.

# 686
Как няма да има диспути като са.... И да, времето се изяжда, и ако не случите на стока... евтиното излиза скъпо. 😏

# 687
  • София
Как няма да има диспути като са.... И да, времето се изяжда, и ако не случите на стока... евтиното излиза скъпо. 😏
Това няма няма какво да обсъждаме, който не одобрява - просто не поръчва от АЕ. Евтиното излиза скъпо и когато го купим от бг продавач с 200% надценка. Но темата е друга.

# 688
Аз от Алиекспрес си поръчвам директно до вратата и то с безплатна доставка. До Германия ако пусна - то на превозвач плащам, на куриер на еконт и изобщо ми се обезсмисля цялото това упражнение.

# 689
  • София
Аз от Алиекспрес си поръчвам директно до вратата и то с безплатна доставка. До Германия ако пусна - то на превозвач плащам, на куриер на еконт и изобщо ми се обезсмисля цялото това упражнение.
Стига търговецът да има БД до България. Все по-малко са такива. Превозвачът взима 3 лв./кг, което понякога е по-добре от 4-5 и повече долара за доставка до Бг. За Еконт е така, но аз такъв разход нямам.

Общи условия

Активация на акаунт