АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 7

• 19 879
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Взимам най-обикновени чувалчета от бебешките магазини за 18 лева и дори тези пари ми се виждат много 🤣 Имаме и летни от Кауфланд и Лидъл, много са удобни,даже и сега ги ползвам, когато е над 23° С в стаята 😁

Момичета, да попитам дали мога да давам пюре от круша?

Дааа, аз Давам от крушата на Gerber, че според състава е чист плод без друго.
Но мисля скоро да започна да правя и плодовите пюрета вкъщи.
Дадох вчера оризова каша на Милупа заедно със сладко от сливи- много и хареса, а и спря да яде на два часа, както правеше последните няколко дни. 😊😊😊

Св. Валентин не тача ама хич, моят мъж също, та не го празнуваме никога. Трифон Зарезан ми е на сърце и си го уважавам всяка вечер като си пия винце 😄🍷🍷🍷

# 451
Аз пък само РД-то си празнувам на 14-ти 😃
 Кажете сега тия каши как ги давате. С какви започнахте и по колко, как? Сега на тях се запънах 🤣 Месото ще започнем тази седмица, та се надявам, че докато стигнем до кашите, ще ми се избистри с чужда помощ. Взела съм на Хип оризова и на Слънчо елдата. И още нещо - може ли каша и плод едновременно да се въвеждат? 😁
От пюретата на Хип взех круша /100 % круши/, ябълка с банан /70 % + 30%/, но синята слива е със захар, оризови грис и нишесте. Това сега го видях 🤔

# 452
  • Denmark
Има указания за кашите, но аз лично не се водя по тях. Слагам няколко лъжички каша, малко вода и плодово пюре. Понякога и АМ. И ги правя гъсти, не течни, както са по указание. Аз давах плода самостоятелно първо веднъж, но май няма проблем и заедно да се въвеждат.

# 453
Здравейте.
Препоръчайте ми упражнения. Не целя отслабване. Коремните ми мускули са много отслабнали, нямам диастаза.
От няколко дена търся, но не попадам на нищо , което да ми хареса.
Аз няма да бързам с кашите за моят шишко. С каката започнах от безглутенови, елда беше първата й, оризова. Аз съм въвеждала едновременно безглутенова каша и плод.
"Диетата" много добре му се отразява . От 15.01 не е качил кг, дори отслабна 200гр. Вече отваря уста и има любими зеленчуци. На 26 ще стане на 6месеца.

# 454
  • София
Вчера докато си белих една мандарина и нашата я награби и почна да смуче. Малеееее, толкова апетитно да яде нещо не съм я виждала. Та така де, не знам кога се въвежда мандарината, ама нашата се захрани с нея вече Satisfied Иначе днес дадох банан за първи път, облиза си пръстите. Другата седмица сме на преглед и ваксина и мисля до тогава да изчакам с кашите. Вече все по-малко избутва храна с език, явно започва да свиква.

Хариста, благодаря за идеята за плодовете. Определено ще опитам Blush

Зимните чувалчета, които са 2,5 тог взеха да й ималяват и поръчах пролетно-есенни, които са 1 тог, ама ми се струват адски тънки. То само 2 слоя плат има върху тях. Струва ми се, че ще й е студено с тях сега март месец Thinking

# 455
Аз сама ще си отбележа Трифон зарезан с чаша червено вино.
Кити то с тия бележки с тези надписи ТМ ще тегли все късата клечка 😀😜
За момичетата който дават вечеря, към колко я давате. Каша към 6 и после в 9 мляко дали ще е добре като вариант. Ние меса още не сме въвели, предимно зеленчуци и от плодовете слива и круша. Май закъсняваме, но ня си пие млякото , а и след обринването не бързам въобще.

# 456
Извинявам се за глупавия въпрос, но когато се започне добавянето на жълтък към пюрето, ако съм приготвила пюренца например за няколко дни напред, жълтъка трябва да си го добавям непосредствено преди храненето, нали? И също ако се случи храненето да е навън как става? Винаги с купени ли трябва да се храни детето навън или мога да си нося домашно пюре? Имам предвид ако е приготвено преди излизането и сложено в бурканче например, мога ли да го дам след 2-3 часа, при положение че няма да е съхранявано в хладилник?

# 457
Момичета, вчера дадох на бебка 4 лъжички морков и 6 лъжички тиква (морковът е зеленчукът, който въвеждам в момента) и днес няма ако. Само с тиквата, макар и трудно, се изхождаше. Да спирам ли с моркова или да продължавам да го въвеждам, въпреки че я позапече?

# 458
  • Пловдив
Аз от вчера започнах с оризова на Milupa, като на кутията си пише указание за приготвяне. Реших да не правя цялата доза, защото е огромна, та смесих 60 мл АМ + 1.5 супени лъжици каша + 80 гр плодове пюре. Супер много я засити, като я яде в 16:00, след това си яде чак в 20:00 преди заспиване.

Цитруси след година мисля, че се дават, защото са много киселинни и не е Ок за стомаха да се дават рано.

Като давате жълтък яйцето се вари на същия ден и се смесва с пюрето тогава. Може д Ане е точно преди яденето, но поне яйцето да не е престоявало.
За навън си вземете контейнерчета за храна + термо чантички+ лъжички в кутия.
Не виждам проблем да престои 2-3 часа, аз го приготвям пюрето всяка сутрин в 9 и го давам към 11 и нещо. Все още не са жеги, даже е хладно.

Морковът супер много запича, писала съм и преди по тази моя мъка 😃😃😃 аз лично го въвеждах само 3 дни и спрях като видях какъв зор е с акането. След това дадох тиква с малко пащърнак, като и двете разхлабват и това много помогна.

# 459
И моето дете се запече от морков. Реших проблема като давах водичка през деня.
Аз още не съм заместила обяд (май Thinking ).
Тези дни има слаб интерес към храненето. Хапва около 100гр пюре (за 2ри път). Първия път не искаше мляко след пюрето, днес поиска. Докато го заместя този обяд....Нямам търпението да я чакам да се огледа 10 пъти, да хапне 1. Освен това иска тя да си слага лъжицата в устата, иначе не я отваря. Grinning

# 460
Ellocin,същата работа с лъжицата. За това имам поне две Simple Smile
Днес ми дадоха домашен спанак Simple Smile
Сега трябва да видя,от къде мога да си взимам пак яйца Андип 92.
Утре ме чака дълъг ден ,от сега ми в изморено като се сетя.

# 461
Мойта буболечка се оказа, че е страх от гръмотевиците. Голям дъжд падна след обяд със силен вятър и силни гръмотевици. Пери ръчичките и маха и една физиономия ще рева ако не ме вземеш 🤪 цял след обяд е носих и как силно се гушка като гърми и чука по прозорците дъжда. И ток нямаше та се гушкахме и бати уж голям 😄 а същото шубе един дол дренки и двамата. 😂

# 462
  • Denmark
Сега е 21 ч и приключих с вечерята тъкмо. Ще се къпем и след час ще пие мляко в леглото (заспиваме и ставаме по-късничко ние).
Днес яде попара Joy ама му хареса, с АМ я направих. Кашите не ги иска вече претенцията Grinning

В този сезон едва ли има проблем да стои храната 2-3 часа навън. Жълтък не бих дала от предния ден.
Морков така и не въведох от страх Joy сега Ричард си ака по 2-3 пъти на ден, което не е било откакто е роден.

Днес правихме паспорт на бебчо и на снимката се прозява Joy култова е просто, ще ви я пусна да се посмеете като стане готов Grinning

# 463
Не е ли малко рано да се замества хранене с пюрета? Моята акушерка казва, че На тази възраст храната трябва да е за забава и опознаване, а не да се замества хране.
Вече съм приготвила( купила)няколко пюрета от различни зеленчуци и в най- скоро време започвам с захранването. Поръчах и от онези целите дрешки за хранене и постелка за под стола за хранене.
Тези дни моя е станал голям лигльо. Както спеше саностоятелно, сега пък иска да го гушкам, да му тупам дупето докато спи, и ми дърпа лицето да го целувам.

Марая какво правите до толкова късно? В последно време прекарва много време на ръце и честно казано съм толкова уморена, че предпочитам да си легне рано защото вече не мога. Днес валеше сняг, но въпреки това излизахме два пъти за по час, защото вече не издържах с това носене на ръце. Гледам че сме влезли в 5 leap и е станал неузнаваем. За паспортната снимка не ми говори Joy. И ние минахме през това, а снимката е много смешна.

# 464
  • Denmark
Бебетата са много различни Simple Smile вие ставате много рано, заспивате по-рано и се будите по-малко. Аз не го нося много на ръце, защото всичко ме боли. Вече седи и го слагам на земята седнал, аз сядам с крака около него и разглеждаме всички играчки. Доста време минава и в ядене /снакване през деня.
А за храната следя препоръка на нашата сестра/акушерка. Тя като чу колко пъти се буди на нощ, ми заяви, че има нужда от солидна храна вечер. А и както казах, си пие млякото после, не съм заместила още. Като цяло след сън яде храна, а преди сън мляко (никога не е пил повече 120-130 мл), което е грубо казано 3/4 пъти и през нощта пак си хапва от мен, понеже нямам сила да ставам да го приспивам по друг начин.

Общи условия

Активация на акаунт