Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 7

  • 16 274
  • 755
  •   1
Отговори
# 750
  • Мнения: 1 313
Александрия, кърменето не трябва да боли, може би има някакъв проблем? Захапва ли правилно?
Аз съм за кърменето и ще го кърмя поне до годинка и максимум до 2(така съм решила засега). Кризи сме имали много с кърменето, не винаги ми е било приятно, понякога е било голямо предизвикателство. Но като цяло ми е приятно и не знам как ще се откажем като докде време. На мнение съм обаче, че ако майката се измъчва постоянно психически и физически нищо не трябва да е на всяка цена. Да, кърмата е много ценна, но по-ценно за детето е да има здрава и психически стабилна майка.
Гледам снимки от преди 4-5 месеца и не мога да повярвам каква малка мишка е бил. Колко бързо лети времето🤯

# 751
  • Пазарджик
  • Мнения: 241
Александрия, ако те боли, то значи бебето е засукало неправилно. Сигурно устичката е прихванала само зърното, а трябва и част от гърдата.

# 752
# 753
  • Мнения: 92
Нали не мислиш, че хирурзи ще седнат да говорят ей така ?
Има цели научни изследвания по темата!
https://pediatrics.aappublications.org/content/140/1/e20162943

В никакъв случай не бих си помислила такова нещо. Но бих навлязла в детайлите - какво значи по-голяма възраст, има ли значение дали се кърми и през нощта или не (както и самата ти отбеляза), дали се почистват зъбите или не, дали замяната с АМ е по-добра за зъбите и т.н.

Самото проучване сравнява децата кърмени до година и тези, кърмени над 2 години (около 2 пъти по-застрашени са). Не го изчетох в детайли, но имаше изречение, че кърменето между година и две не оказва влияние на кариесите (според това проучване, но имало други, които леко смъкват границата). Също така попаднах на проучвания за сравнение влиянието на АМ / кърмата върху зъбите и кое е по-добро - няма ясен, еднозначен отговор. Т.е., за да предпазим зъбите, е хубаво да намалим консумацията на мляко / захари в момента, в който детето вече не се нуждае от тях. Освен това трябва да сме наясно, че здравите зъби зависят не само от храна, но и от грижа за тях, гени, стрес и ред други фактори през целия живот.

# 754
  • Мнения: 8
Здравейте! По темата за кърменето, считам че всичко е доста индивидуално. Имах доста труден старт, първият месец бебето беше само на кърма и плачеше много. Говорих с различни консултанти по кърмене - всички казаха “не му давай АМ и кърми на поискване”. Кърмих на поискване, не давах АМ и на консултанцията се оказа, че дъщеря ми е качила твърде малко кг. Почнах с добавка, предварително наплашена, че ако давам добавка детето ще се отбие, разредих храненията, за да могат гърдите ми да се напълнят. Е, вече 5 месец си живеем спокойно на смесено хранене. Нито детето се е отбило заради шишето, нито кърмата ми е спряла. Не разбирам защо в наши дни е толкова модерно и има такъв натиск върху майките да кърмят без дохранване. Струва ми се доста голяма крайност.

# 755
  • Мнения: 1 875
Не разбирам защо в наши дни е толкова модерно и има такъв натиск върху майките да кърмят без дохранване. Струва ми се доста голяма крайност.
Не е модерно, е а нещо естествено, нещо за което тялото е програмирано. "Натискът" е именно заради години проучвания за ползите от кърменето- природата си е природа- то е с цел стимулация и да повярваш в себе си, в това че тялото ти знае и може да се справи. Живота става все по-сложен и все повече хората се месят в природата( говоря глобално).Свикваме, че винаги има и по-лесно, варианти и изходи. Не кърменето/дохранването не идва само от това - "нямам(достатъчно) кърма", а от ред други причини Едно е да не можеш- друго е да не искаш най-вече от суета и пак всичко опира до лично решение. Натискът се възприема различно, от различните хора. За мен натискът е положителен, след като е за добра кауза. Натиск ще е ако ме караш да не кърмя. Simple Smile

ПС Има нова тема два поста по-надолу, тук вече никой не пише.

Общи условия

Активация на акаунт