Отговори
# 2 130
  • София
И на мен ми стана интересно, защо последния най-бързо? Нали така би изпреварил останалите във все някой момент? Пет обекта тръгват заедно, и за да продължат да се движат заедно, трябва да поддържат що-годе еднаква скорост, или не?
Освен да се е успал последния Simple Smile

# 2 131
  • София
И на мен ми стана интересно, защо последния най-бързо? Нали така би изпреварил останалите във все някой момент? Пет обекта тръгват заедно, и за да продължат да се движат заедно, трябва да поддържат що-годе еднаква скорост, или не?
Освен да се е успал последния Simple Smile
За госпожата физичните закони не важат, само конските. Важното е колоната да пердаши с 160-170 при положение че пътищата ни са за 110 макс. Перефразирам закона на Нютон - всяка конска сила има равна по големина и противоположна по скорост друга конска сила, а тежестта на крака всеки младок зад волана е равна на конските сили на колата и обратно пропорционална на мозъчните клетки

# 2 132
  • София
Няма смисъл от заяждане, физичните закони са физични...
Ще задам въпроса така, вие със 110 ли изпреварвате в лява лента? Карали ли сте някога в колона, за да оспорвате това което обяснявам? Ако не вярвате, я се наредете няколко коли и се уверете сами. За пояснение магистралата е с ограничение на скоростта 140, а не 110 както пишете. Рядко карам над 140, в случая сме карали по бързо не го отричам.
Ако вие карате със 110, е ваше право, чудно ми как ще изпреварите камион със 110. Или сега ще ми кажете, ама то може и с повече от 110 да се кара🤔.
Аз за себе си, приключих с тази тема, желая ви лека вечер.

# 2 133
  • София
Няма смисъл от заяждане, физичните закони са физични...
Ще задам въпроса така, вие със 110 ли изпреварвате в лява лента? Карали ли сте някога в колона, за да оспорвате това което обяснявам? Ако не вярвате, я се наредете няколко коли и се уверете сами. За пояснение магистралата е с ограничение на скоростта 140, а не 110 както пишете. Рядко карам над 140, в случая сме карали по бързо не го отричам.
Ако вие карате със 110, е ваше право, чудно ми как ще изпреварите камион със 110. Или сега ще ми кажете, ама то може и с повече от 110 да се кара🤔.
Аз за себе си, приключих с тази тема, желая ви лека вечер.
Да, карал съм в колона. Писах че пътищата български са за толкова макс и трябва закона да се промени. Иначе гледам да карам с 120,130 макс, но ако зависеше от мен бих карал с 100. За съжаление винаги има някой Ганьо и Пенка, дето фучат с 180 сякаш пътя е техен,защото карат, разбираш ли мощна кола и бързат Ганьо да изпие една бира в повече, а Пенка да пише у фейсбуко колко са бързи. В България трябва да вкарат закон за блокиране на скоростта над 120,щото тука е земята на топ идиотите и комплексарите

# 2 134
На междуселищните пътища скоростта трябва да се увеличи на 100 км./ч. Трябва да се оправи маркировката. И не да я има само, но и да е адекватна.
Като се кара в колона всички трябва да се съобразяват с най-бавния, между колите да има място за поне три коли и т.н. А не последният да се опитва да догонва първия.
Тировете имат навика да се лепят един зад друг, че да не смееш да ги изпреварваш.
И накрая пътищата ни не са на ниво, но в по-голямата си част са караеми.

# 2 135
Онзи ден реших да търся книжката на акумулатора, за да видя кога е купен...и взех че предизвиках съдбата...2 дни след като видях...ми светна на таблото червено и показа акумулатор. 😁 Макар че аз повече вина имам от съдбата...че на къси разстояния карам, основно в града...
Та едната сутрин беше -1 градус, запалих, оставих я да размразява и светна индикатора ..изключи ми екрана за музиката...изгасих...запалих пак и отидох на работа без да е показвал акумулатор. После ММ я пали направи едно кръгче...не е изписвало нищо...сега ми се губи поредността, ама май на следващия ден не ми е святкало таблото, беше около 7градуса сутринта.
Следобяда карах до областния град и обратно, та около 60-70км съм навъртяла. Ама на другата сутрин пак студ -2градуса....подгрях тъкмо тръгнах и пак почервеня таблото...
ММ взе някакво модерно зарядно от един приятел и я зарежда цял ден, докато бях на работа...вечерта пак ходихме с нея до областния град, днес за всеки случай пак я пусна за няколко часа да се зарежда...
Ще гледам тези дни как ще е, ако пак дава грешка, вече ще се гледа акумулатор ли е динамо или нещо друго. Иначе този акумулатор беше някакъв по - силен, купен е февруари 2018, за почти 600лв... Стария мисля че е бил оригиналния, който издържа 10-тина години. ММ от сега се навива, този път ще купя най - евтиния акумулатор, щом не можа и 4години да издържи, за какво да давам толкова пари, ще взема най - евтиния, гаранцията ще си я издържи.
 Бъзикахме се с приятели, че все едно електричка карам да и висят кабеляци от багажника ден през ден...

# 2 136
  • София
Може проблемът да е някъде по кабелите или зареждането. За 60-на км трябва да се е заредил. Имахме един фиат, който правеше проблеми с акумулатора. Купихме чисто нов и пак даваше някакви утечки. Оказа се един дебел оплетен меден кабел, който свързва минуса му с шасито. Беше много клеясал на свръзките. Сменихме го, заредихме акумулатора и повече не е имало проблеми.

# 2 137
В България трябва да вкарат закон за блокиране на скоростта над 120,щото тука е земята на топ идиотите и комплексарите
Ми то скоро новите коли в ЕС вече задължително ще имат ограничители на скоростта, явно проблемът е всеобщ ¯\_(ツ)_/¯

# 2 138
Като оставим настрана нашите пътища и "качеството" им,
каква е логиката да се правят коли, които вдигат 300+ по километраж, а в същото време да имат ограничител на 120 например?!

# 2 139
  • Fairbanks, Alaska
Да си платиш да ти я отключат. Платиш ли си, ще си джиткаш като на рали, ако не искаш да плащаш, си караш с 120. Днес всичко е до такава степен комерсиализирано.....

# 2 140
Това ми напомня за ограничителите едно време на руските автомобили, които се сваляха след определен пробег и "разработване" на двигателя. Поне за Волга беше на 90 км/час.

# 2 141
  • София
Като се заговорихте за ограничения и се сетих как искат да въведат ограничение от 30км/ч в големите градове. Със сигурност при нас няма да е в скоро време, но и ние сме се запътили натам.

# 2 142
30 км/ч на първа или на втора? Ограничението го има в междублоковото. В града е безумно.

# 2 143
  • Mediterraneo
Безумно и още как! От няколко месеца се пържим на тоя. НАй- натоварените булеварди в града вече са с ограничение 30, че и радари насвяткаха навсякъде. Задръствания, ум да ти зайде. Крайбрежната улица пък е с ограничение... 10. Аз с мотора не мога да пазя равновесие при такава скорост!

# 2 144
  • here and now
Тарталета, а с електрическите тротинетки  как стои въпроса при вас?
Къде е допустимо да се карат и има ли ограничение за скоростта при тях?

Общи условия

Активация на акаунт