Отговори
# 2 220
  • СИ
Май се минава и канал, дори само за смяна на талони. Но не съм убедена на 100%.

Така беше преди много години. Ако колата е регистрирана, тоест с номер, при смяна на собственост се носят само документи в КАТ. От година или две, даже и номера може да не сменяш. Тоест, ако си купила кола от друга област, може да я караш със същия номер и да смениш само талона. Което предполага леки неудобства, но всеки сам си решава.
Преди време се обсъждаше идеята, номерата на колите да не отразяват областта в която са регистрирани. Тоест номерът на колата да бъде нещо от вида на  АВ123ЕК, примерно. Което си мисля, че няма да е лошо.

# 2 221
  • София
За София мога да кажа, че много хора купуват коли от други градове и не сменят номерата. Плащат по-малки данъци за колата.

# 2 222
  • Пловдив
Не се минава канал при смяна на талони.

# 2 223
Прибирам се сега по тъмно, но този път се возех, та се загледах в номерата на колите срещу мен - близо на половината коли номерата им не се виждаха Flushed
На едните сякаш поглъщаха светлината и беше съвършено черно петно, сякаш изобщо няма табла.  Другите пък светеха цялостно, като отразителните жилетки,  без да се открояват цифри.

Какви са тези покрития?

Последна редакция: вт, 07 дек 2021, 20:26 от Витаминче_

# 2 224
На едните не им светят подсветките на номерата, на другите светят. Иначе покритието е светлоотразително, като на знаците.

# 2 225
  • София
Особено сега с този сняг, никой не се грижи да си и чисти номерата, което е абсурдно!

# 2 226
То масово стопове, че и фарове не почистени, та номера. А любимо ми е от тавана сняг да ми се плякне на предното стъкло.

# 2 227
Мога ли да ви попитам, по-опитните, в неделя все пак ще ходя да гледам кола Grinning Мухата ми е влязла много дълбоко, та ако я харесам, колата е със софийски номера, тоест само талони ще трябва да сменя.

За смяната на талоните какво ми трябва? Някой помни ли? Старите талони, договора за покупко-продажба и гражданска?
За сделката искаха и застрахователна оценка на колата.
Вече нотариуса предлага опцията срещу малка сума да подаде по електронен път данните на новия собственик в КАТ (тоест при него си плащаш таксата за нов талон), а в КАТ отиваш да си получиш новите документи с твоите данни като собственик. Не се минава на канал.
Не зная дали всички нотариуси я предлагат, ние миналата година по това време бяхме при този, който е в сградата срещу входа на КАТ София. Много съм доволна, спести ми доста време висене по опашки.
Успех с избора!

# 2 228
Виждала съм коли почистили си само предното стъкло от страната на шофьора и тръгнали. Какво виждат не ми е много ясно.
В неделя пътувам по Тракия, посока София. Задръстване преди тунел Топли дол, заради профилактика на единия. И естествено любимците ми, които карат в аварийната лента. Ние другите сме балами и ще си пъплим бавно. Обаче по едно време се появява патрулка и спря единия наглец. За пръв път го виждам това. До сега съм виждала полицаите само да си затварят очите за този род нарушения.

# 2 229
  • Пловдив
Аз съм виждала такива с непочистен сняг и такива само с почистени стъкло пред шофьора, което е не само тъпо, но и опасно.

# 2 230
  • София
Веднъж видях един как спира на светофар и преспата от покрива му се срина на предното стъкло. Слезе да си го изчисти, че чистачките не могат толкова много сняг да избутат Simple Smile

# 2 231
  • София
Около 40 мин. тази сутрин чистих снега от колата. Трудно запали, но си свърших работа днес. Доволна съм! Количката ми служи вярно!

# 2 232
Около 40 мин. тази сутрин чистих снега от колата.
Много голяма тая кола Smile Аз овършавам за половината време, влизаш, палиш, надуваш духалката да топли, събаряш преспите отвън, сядаш вътре с една американска чаша кафе, от големите, и си джиткаш на телефона 15-20мин.

# 2 233
  • София
Същото правя като Ефибуш, само че не пускам духалката веднага. Че на студен двигател знам, че не е ок. Единствено веднага пускам реотаните за страничните огледала и за задното, ако имах за предното стъкло, щях и него, но уви.

# 2 234
  • СИ
Същото правя като Ефибуш, само че не пускам духалката веднага. Че на студен двигател знам, че не е ок. Единствено веднага пускам реотаните за страничните огледала и за задното, ако имах за предното стъкло, щях и него, но уви.

Преди години карах от време на време вана на един приятел. Някакъв Крайслер... Стара кошница, най-общо казано. Обаче имаше реотани на предното стъкло под чистачките и отстрани. Голямо удобство беше това... Няма да залепнат или да замръзнат. И предното стъкло се стопляше за няколко минути и сняг и лед падаха. Сегашната ми кола няма такова нещо.

Общи условия

Активация на акаунт