Отговори
# 1 905
  • София
Карала съм все бензин, последната е дизел, наистина не изчаках а запалих от раз и после чудо. Вече знам де, ама защо да е така. Много е гадно, като светне нещо по таблото и си на път.. Нямаш много опции, а и трябва бързо да мислиш как да реагираш.
Дидо хич не ми е рахат, защото нямам влизане в сервиза да е под 400 🤣🤣🤣.
И разхода ми е същия като на бензин, с тая разлика в цената на горивото, тук ми е по скъпо. Кеф цена няма, знам.

# 1 906
Ако караш 307 ме лъжеш. Такова ли караш, че да ти кажа за подгряващите свещи.

# 1 907
Завърташ ключа и изчакваш 20 секунди, да остане да свети само чека и акумулатор и чак тогава палиш.
Това за мен е закон божи. Паленето на дизел става точно така. Цял живот карам само дизел и винаги го спазвам. На новата кола не,  но тя е с карта и си прави чекинга преди да запали.
Като наскоро завърнала се в редиците на дизелите, това често го пропускам или е за по-малко секунди Blush благодаря и за разясненията за жълтата удивителна. Разходът ми е много приятен, и то при положение, че напоследък карам само в града много рано сутрин и късно вечер, когато е студено.
Много си обичам колицата, само да е здрава и да се слушаме взаимно, дълго време няма да помисля за смяна.

# 1 908
  • СИ
Дизелът е рахат работа. Само наливаш и караш, като следиш смяната на консумативите. Вярно излезе някой ремонт за 400, но рядко.

Стар и чист дизел, да. Но вече са на изчезване. Това, да наливаш и караш го няма отдавна. И с 400 лева не знам какво ще ремонтираш или подмениш по един малко по-нов дизел. Двигателят ти може да приключи с едно зареждане на калпава нафта. И не е, като да не се случва...

# 1 909
  • Light of Zartha
Ако караш 307 ме лъжеш. Такова ли караш, че да ти кажа за подгряващите свещи.

На мен ми стана интересно. Аз съм с 307.

# 1 910

Стар и чист дизел, да. Но вече са на изчезване. Това, да наливаш и караш го няма отдавна. И с 400 лева не знам какво ще ремонтираш или подмениш по един малко по-нов дизел. Двигателят ти може да приключи с едно зареждане на калпава нафта. И не е, като да не се случва...
Аргументирай се поне за едно от нещата.
Почистване на дюзи е между 80 и 120 лв. на дюза. Да наливаш и караш го има. Влекачите ги експлоатират зверски и ги зареждат из бившите руски републики, където нафтата наистина не се знае каква е. В България горивата изобщо не са лоши. Много рядко някой може да ги смеси с нещо. Поне на мен ми се е случвало да заредя дизел с терпентин. Тресе, пуши, но с едно зареждане до горе с хубава нафта го прекарах.
На мен ми стана интересно. Аз съм с 307.
Като дадеш на контакт се заслушай, свещите се чуват. В по студено време подгряваш два пъти и тогава палиш. До сега не съм успявал защото съм си правил компромиси с акумулатора.

# 1 911
  • София
Дидо Шкода карам, 2-ка моотр под 5,3 на дълго не е падала, факт че не карам със 100 и знам че това има значение 😁😁. И сипвам само скъп дизел, затова и казах че няма разлика, просто цената е различа.
Харесвам си я, карам си я с удоволствие, но досега нямам ремонт под 400 лева. Сега я стегнах и се надявам да нямам ядове повече.
Отчитам и това, че до момента съм карала само на бензин и ми бе трудно да свикна с шума на мотора.
За свещите си прав, моя каква лекция ми чете само аз си знам. Виновна факт, сега спазвам всички процедури. 😊

# 1 912
  • 1st floor
Аз ви изпуснах, че много работа тия дни...ама ни в клин, ни в ръкав, да си покажа и аз моята колица - 2003 май беше. Не искам да я сменям изобщо, перфектна ми е! Майсторите, като я вдигнат, се чудят колко добре изглежда отдолу за годините си... Таралянкаме я по безумни и дълги пътища.

# 1 913
Идеална си е колицата, ама тоя сняг....брррр. Хич не искам такива снегове и ледове......

# 1 914
  • Пловдив
Горивата в Бг са почти от едно и също място по бензиностанциите, само крайната цена варира в обектите. Мъж ми кара цистерна и от там са ми наблюденията.
Много ми беше смешно за два обекта в града, където познат спореше, че на единия дизела бил по-хубав...и в двата обекта е един и същ, не успяхме да го убедим, че в цистерната горивото е общо и няма как да е с различни качества.

# 1 915
Дидолина 5,3 е нормален разход. На дълго аз правя 5,4-5,6 с моето си каране.

# 1 916
Завърташ ключа и изчакваш 20 секунди, да остане да свети само чека и акумулатор и чак тогава палиш.
Това за мен е закон божи. Паленето на дизел става точно така. Цял живот карам само дизел и винаги го спазвам. На новата кола не,  но тя е с карта и си прави чекинга преди да запали.
Като наскоро завърнала се в редиците на дизелите, това често го пропускам или е за по-малко секунди Blush благодаря и за разясненията за жълтата удивителна. Разходът ми е много приятен, и то при положение, че напоследък карам само в града много рано сутрин и късно вечер, когато е студено.
Много си обичам колицата, само да е здрава и да се слушаме взаимно, дълго време няма да помисля за смяна.
Blush абсолютно същата работа, само с условието, че не си знам разхода Flushed, всичко друго е както си го казала
Ще се постарая и аз за 20 секунди Simple Smile

# 1 917
  • 1st floor
Има ли как да се изчисли разход на бензин, ако знам този на газ? Grinning

# 1 918
  • Light of Zartha
Аз правя това изчакване когато паля, но нищо не се чува.

# 1 919
Държавата предлага 12 000лв. помощ за закупуването на електроавтомобил. Yum

Общи условия

Активация на акаунт