Паническо разстройство - 48

• 45 997
  • 783
  •   1
Отговори
# 495
При мен проблема "рак" отмина след една година, осъзнах че ако имаше нещо щеше да ескалира както казва Георги. Ама премина в съмнение за начален стадий на МС (изтръпване в бдрата, стегнатост в мускулите и проблем с говора на момент, като зацикля на някоя буква и...) Тъпото на МС е че само при счупен крак не я пишат като вероятност. Та тъй. Simple Smile
МС е лесно за установяване - ЯМР и всичко светва. Не виждам каква е драмата да се изследва.

Драмата е че ме е шубе. Не знам дали разбираш, ама ако трябва да чакам час за ЯМР и после за разчитане не знам дали ще издържа.
Живях две години с мисълта , че може да имам МС , имах много от симптомите , вкл. зрителни проблеми , изтръпвания в ръце и крака , болки по гърба и мнение на бургаски лекар , че наистина имам някакви симптоми на МС .Колко нощи не спах и ревях с мисълта как ще живея , защо на мен се  случи .
Стигнах до там да не мога да спя от болки в ръцете , загуба на мускулна маса пак там и невъзможността да държа в ръце нищо по тежко . Накрая записах час при един доц.от ВМА . Човека се хвана за главата какво количество лекарства съм изпила и как продължавам да не съм добре. Каза , "за твое успокоение един ЯМР на главата и врата и да мирясаш , че нямаш МС , защото знам какво е да ти се вкара в главата някаква страшна диагноза" . . Реших да направя ЯМР то  , защото взех да си давам сметка , че ще стигна до психиатрията и че ако е МС по добре да знам,  а не да "умирам " всяка вечер. Естествено доцента беше прав и нямаше никаква МС. Оказа се протрузия , ошипяване , остехондроза на врата . Намалени някакви пространства . Просто така ми се бяха възпалили нервите по ръцете , че където и да се пипнех ме болеше . Доста месеци се лекувах , докато се оправя , но повече реших тази тъпа грешва да не правя. Побърках се две години от притеснения за нещо което не съществува. Успех и не отлагай преглед при читав невролог.

# 496
Изследвала съм го 2 пъти и беше отрицателен, но мисля тази седмица да си пусна пак. Лошото е ,че четох ,че при Крон може да го има заболяването и с нисък Калпротектин. Трудно се диагностицира явно, защото с колоноскопия се стига само до дебелото черво, не се влиза в тънкото. Не знам как го диагностицират, чудя се за капсула за гълтане с камера, уж го правели това изследване...

# 497
Изследвала съм го 2 пъти и беше отрицателен, но мисля тази седмица да си пусна пак. Лошото е ,че четох ,че при Крон може да го има заболяването и с нисък Калпротектин. Трудно се диагностицира явно, защото с колоноскопия се стига само до дебелото черво, не се влиза в тънкото. Не знам как го диагностицират, чудя се за капсула за гълтане с камера, уж го правели това изследване...
Абе, стига си мислила глупости. Знаеш, че се обостря и затихва. Пробвай да си промениш храненето... Знаеш, че при тревожност, при житовидни проблеми го има тоя момент с колита... То не че аз не съм с проблем, ама не се филмирай.

# 498
Според мен ще си дадеш парите само, казах ти го и в другата тема. Спри всички лекарства за стомаха включително и пробиотиците за месец (ако пиеш други им прочети страничните ефекти), почни да си правиш домашен хляб ако можеш с брашно което не съдържа ензими (лично ми мнение е че това повече ни вреди от глутена). Добави черен или кафяв ориз 1-2 пъти седмично( на мен ми действа много добре).
Проблеми със стомаха имах около 1 година, наистина не помня колко време след като спрях пробиотиците се оправих но май не беше малко. На моменти все още си имам проблеми, ама това е защото съм чревоугодник и много лакомен. Внимавам какво ям на гладно, вечерял ли съм ям всичко след това.

# 499
Малеее, понякога от четене в темата ми става лошо и ме хваща страх. И аз не съм в ред, ама и вие не падате по-долу.

# 500
Ами да, но при мен проблемът също ще стане почти година вече. Писна ми, обичам всичко да ям, но сега съм се ограничила много, не разбирам какъв им е проблемът на червата - ям щадящи храни, супи, ориз, картофи и на другия ден пак като разстройство. Подобря се 1-2 седмици и после айде пак, така съм цяла година. Пробиотик пия пак, бях ги спряла доста време, но те и без това не ми помагат. Нищо не помага, имам чувството, че не е водеща храната. Взимам и деанксит пак, уж и за нервен стомах помага. Дано само не е Крон Sad Само гадни работи са ми в главата, така ли ще съм винаги...до преди 2 години нямах никакъв проблем, имах железен стомах. В последно време всичко се обърка. Sad

# 501
Спирам Ципралекс от 10 мг. Един месец по половинка трябвало, ама нещо много ме мъчи. Никак не се чувствам добре, не знам какво да правя. Странното е, че когато пия половинката, тогава ми става зле. Мнения ?

# 502
Спирам Ципралекс от 10 мг. Един месец по половинка трябвало, ама нещо много ме мъчи. Никак не се чувствам добре, не знам какво да правя. Странното е, че когато пия половинката, тогава ми става зле. Мнения ?
С всеки АД като спираш е такова. То си го търси мозъка. Дефицита, породен от хапчето все трябва да избие.

# 503
Но аз преди да го пия съм добре, а след като изпия половинката ставам направо друг човек. Да няма от какво да се плаша, така ли ?

# 504
Аз пак нов симптом имам, усещам миризма всеедно някой се е изповръщал върху мен и мирише ужасно на кисело (повръщано), от стомаха ми идва тази миризма, а другите около мен не я усещат...

# 505
Отдавна не бях влизала, обаче имам проблеми и реших да се допитам тук. Отварям и какво да видя - обсъжда се точно това, за което влязох. 😅 Спрях АД преди 16 месеца и да чукна на дърво ПА съм имала 2-3 пъти от тогава и те бяха лекички. Обаче, често имам световъртеж, изтръпване и слабост в краката и ръцете, понякога и едно гадно чувство за претоварване на мускулите. Отделно, че периодично сякаш ми омекват краката. И идвах да ви питам вие имате ли подобни проблеми и да ме упътите къде да търся причината. А то се вихрят страшни диагнози като МС.

# 506
При мен го има, ама явно си ми прочела постовете Simple Smile
Аз днес си изследвах кръвната захар и се оказа 8. Та от толкова притеснение и нерви последната година може и да съм се подредил. Най-страното е че съм спокоен.

ПП: на мен краката най-яко ми омекнаха като изпуших 3 цигари за 1 час, иначе пуша по толкова на седмица

# 507
Аз от около месец имам и едно почти постоянно мускулно трептене в лявото око. Всеки ден по няколко пъти. Отделно забелязвам, че имам проблеми и с паметта, зациклям и забравям супер елементарни неща, обикновено имена, а не да забравя да купя хляб. Чела съм симптомите на МС още преди години и смея да твърдя, че имам над 90 % от тях, но честно казано никога не съм се филмирала, че съм с МС. ЯМР е безбожно скъп и не ми се хвърлят ей така няколко стотачки. Интересно ми е колко от нас, които сме с ПР имаме повечето от симптомите на МС.

# 508
Това с говора или преглъщането бях чел че в напреднал стадии. Наскоро я търсих тази публикация но ме можах да я намеря. И ако е наистина за напреднал стадий щяхме да имаме други симптоми които невролозите щяха да ги хванат.
Аз имам тремор в устната. Който ми се появява при точно определена гримаса.

# 509
Стрина Калина, и аз съм във филма със забравянето понякога, по-ниска концентрация. Преди месеци вдигах и кръвно от мислене само. Започнах за спирам флуанксол по това време и като взе да ми мрежи пред очите ............... бях пред нервна криза.

Общи условия

Активация на акаунт