Паническо разстройство - 48

• 45 977
  • 783
  •   1
Отговори
# 525

В крайна сметка докторът ми изписа Золоф.... Определи ме като много тревожна и много дълго търпяла тези състояния... Някой приемал ли е тоя АД и би ли споделил отзиви? Благодаря!

Аз приемах Золофт, от него се чувстах доста ама доста зле.. пих го 1 месец с натрупване е попринцип, сега пия Ремирта и Олфрекс, преди пих също Флуанксол, но от него много ми се гадеше.

# 526
Ще видя как ще е ,днес след първия прием разбира се няма как нещо да почувствам,ама като чета направо страх ме хваща от тея АД.... Никога не съм приемала до момента такива медикаменти...

# 527
Някой от вас приема ли Олфреск 10мг, ако да, как се чувства, от колко време го приема?

# 528
Здравейте,от 5 месеца ходя като пияна..Замаяно ми е ,тежи ми главата,болят ме очите излизат ми черни точки,нямам сили.Изкарах Ковид леко и се почна,незнам дали е последствие..Обиколох всякакви лекари всеки ме изкарва в депресия.Сега пия релаксофитол, або руе и либрето.Имам чувството ,че главата ми стана още по тежка.Някой с такива проблеми и възможно ли е от комбинацията на тези хранителни добавки такава безтегловност...Вече не се търпи

# 529
Днес ми прескача на няколко пъти сърцето, единия път даже си бях сложила оксиметъра и на полето за пулса се появи една дупка когато се случи, след което се ускори... Ходих на два кардиолога, казаха, че не виждат нещо притеснително, обаче мен все ме притеснява да не е някаква аритмия :/ ... Вече имам чувството, че развивам някаква фобия към сърцето си

# 530
С хипоходндрията оправия няма. Някой беше казвал, че има лечение и то е да се ходи на всевъзможни лекари, по възможност на частно, да си изхарчиш всички пари и да си спокоен, че нищо ти няма Simple Smile)))) ем не...колко пари съм дала по изследвания, няма оправия, постоянно съм във филм, че нещо ми има и още повече неща искам да изследвам. Аз си имам и симпоматика де, но паниката е по-голяма от всичко...

veseuka, същата работа.

bear999, по-скоро е вид хипохондрия, за която говорим.

# 531
Здравейте,нова съм при вас.Синът ми от две седмици пие олфрекс 5мг по половинка вечер.Много не ми се иска да го пие.Получава нещо като ПА придружени с натрапчиви мисли.Това състояние стана от раз,на бърза помощ ни казаха ПА,на другия ден на психиатър директно му изписа олфрекса.Незнам какво да мисля,какво да правя и къде да го водя.На 20г е.И като казвам от раз,друг път не е имало нищо подобно,но съм наясно,че състоянието му се е отключило с натрупване на много неща и сигурно в продължение на много време.Като чета листовката на лекарството,цялата настръхвам.Антипсихотик ин директно....Незнам.Споделете моля нещо,каквото и да е.Как се спира после(дано да му го спрът).Пише,че е и за депресии,не само за БПР и шизофрения.

# 532
Скрит текст:
Здравейте,нова съм при вас.Синът ми от две седмици пие олфрекс 5мг по половинка вечер.Много не ми се иска да го пие.Получава нещо като ПА придружени с натрапчиви мисли.Това състояние стана от раз,на бърза помощ ни казаха ПА,на другия ден на психиатър директно му изписа олфрекса.Незнам какво да мисля,какво да правя и къде да го водя.На 20г е.И като казвам от раз,друг път не е имало нищо подобно,но съм наясно,че състоянието му се е отключило с натрупване на много неща и сигурно в продължение на много време.Като чета листовката на лекарството,цялата настръхвам.Антипсихотик ин директно....
Незнам.Споделете моля нещо,каквото и да е.Как се спира после(дано да му го спрът).Пише,че е и за депресии,не само за БПР и шизофрения.

На повечето така пише. Нека да му подействат първо, а после ще мислите за спиране. Не се шашкайте излишно. Случва се и на млади хОра. Живеем в динамичен свят, обстановката е стресова за всички, които са по-чувствителни.

# 533
Явно аз съм от малкото хора, които не четат листовки на хапчета. То на един аспирин да прочетеш, ще ти се завие свят.

# 534
Затова колкото и да е умряла на САЩ здравната система, в едно са царе. Хапчетата в шишенца под бройка, без листовки, че никой не чете глупости и не си внушава НЛР. Жалко, че в БГ всичките разбират от всичко.

# 535
  • Варна
Скрит текст:
Здравейте,нова съм при вас.Синът ми от две седмици пие олфрекс 5мг по половинка вечер.Много не ми се иска да го пие.Получава нещо като ПА придружени с натрапчиви мисли.Това състояние стана от раз,на бърза помощ ни казаха ПА,на другия ден на психиатър директно му изписа олфрекса.Незнам какво да мисля,какво да правя и къде да го водя.На 20г е.И като казвам от раз,друг път не е имало нищо подобно,но съм наясно,че състоянието му се е отключило с натрупване на много неща и сигурно в продължение на много време.Като чета листовката на лекарството,цялата настръхвам.Антипсихотик ин директно....
Незнам.Споделете моля нещо,каквото и да е.Как се спира после(дано да му го спрът).Пише,че е и за депресии,не само за БПР и шизофрения.

На повечето така пише. Нека да му подействат първо, а после ще мислите за спиране. Не се шашкайте излишно. Случва се и на млади хОра. Живеем в динамичен свят, обстановката е стресова за всички, които са по-чувствителни.
Хапчетата са само спешна временна помощ за паническите атаки.
В подробности няма да навлизам, има други безлекарствени начини, търсете ги.
Имате право да се притеснявате от това което е написано в листовките на лекарствата, но само при дългосрочен прием.
Дългосрочният прием на антипсихотик е оправдан само при шизофрения и най тежката форма на БАР, тип едно.

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 11:03 от bubanka

# 536
Здравейте искам да ви попитам за съвет!
Само да вметна че съм с малко дете което съня вечер е много  труден спим по 6 /7 часа но разпокъсано.... и не се наспивам всеки ден ..
ДЕКЕМВРИ месец преболедувах от грип след това започнаха и мойте паник атаки сърцебиене изпотяване страх че ми има нещо а никой не може да разбере какво ми е стягане в гърдите изтръпване на ръцете и краката главоболие сухота в устата ходих три пъти на кардиалог правихме изследвания за щитовидната жлеза невролог снимка с бариева каша на стомах снимка на гърди и всичко е нормално освен че имам кисилинен рефлукс и между ребна невралгия....
Е всичко това според мен успях да преодоля но за кратко сега имам отново силно главоболие всеки ден  и имам чувството че имам буца в гърлото не мога да заспивам вечер все си мисля че ще получа удар ли не знам мисля си вече край с мен а имам едно прекрасно детенце което има нужда от мен моля ви дайте ми съвет какво да правя вече

# 537
Само ще ти кажа-здрава си, абсолютно нищо ти няма ! Всичко е на психическа основа .. типична хипоходрия е това.. от стрес са се получили тези мисли, че нещо ти има .. спри да го мислиш, всичко ти е наред . Вместо да мислиш от какво си болна, мисли как може да намалиш стреса в тялото - чрез йога( изпитан метод- помага), упражнения, бягане .. тогава и мислите ще изчезнат ! Аз преминах през това и от опит ти го казвам- всичко е в главата. Мислите увеличават стреса, а стреса мислите и всичко в кръг! Успокой се, всичко ти е 6!

# 538
При всяка натрапчива мисъл си задавай въпроса "И какво от това". Отговаряш си сама и така продължаваш. И накрая се стига до едно положение, в което вече няма следващ въпрос. Поне на мен ми помага това.

# 539
Странна работа...Доста нови потребители....Ама поне радостното в случая е, че се посочват и други методи...Че тук някои хора очакват да си пият хапчетата и всичко да изчезне все едно не е било...

Общи условия

Активация на акаунт