Изпращаме лятото с песен, МАРТЕНИЧЕ посреща свойта първа есен! 2

• 10 338
  • 291
  •   1
Отговори
# 60
 Anetka, това за спирането на кърмата и аз не го разбирам. Щом детето има нужда и си иска, а кърмата е на лице, защо да му я отнемаш newsm78

Tweety , и ние сме с проблемно хранене или по-точно захранване. Но не се отказвам. Ще се подкрепяме и ще си даваме съвети пък нещата ще се оправят. Не съм чувала някой да е бил на кърма до пълнолетие  Joy

DessyM, и аз кърмя през нощта и то през цялата. Али спи между нас и по някое време примерно към три си сменяме местата с мъжа ми, че да суче и от другата. Тази процедура е необходима, защото малката и насън е като пумпал. Не мисля скоро да се тормозя и мен, и нея с отказване от нощното хранене. Сама ще се отучи някой ден, дай Боже, но ако не стане поне се надявам, че повече ще разбира като й говоря.

# 61
Деси, мила, точно така се чувствам и аз, уморена, недоспала, залитам, да не говорим, че вече се буди към 6 и аз се изнасям в хола с нея за да спи мъжа ми, понякога както казва Герчо ми иде да го хвана за гушата, как пък един път не се сети той да я изнесе, та аз да поспя, и любимо ми е като каже – ми що не ми напомниш да върша еди какво си, то не е в това жеста, номера е сам да се сети или пък ако свърши нещо по детето, ме гледа все едно е изкопал нивата, жално-жално и ми го повтаря по 100 пъти. Тази сутрин точно вече Али ме докара до истерия, 5 пъти ядене през ноща  в 6 се разпищя да й обърна внимание, накрая вече ревнах, приспах я в 9 след кански рев и трябваше да седна да уча, да ама само отмятам страниците и нищо не запомням, блея като овца.

Веси, ние вече не спим на 1 легло, купихме едно детско, на което махнахме рамката и го долепяме до нашето и така е по-широко, нощем само я премятам от нашето на нейното. Определено обаче вреди на сексуалния живот, то не че имам някакво друго желание освен да спя. За мен това е решението хем да си свикне с нейното легло, хем да ми е удобно за нощното кърмене, че племенника ми е на 4 години и неще и да си помирише леглото.

# 62
Веси, ние вече не спим на 1 легло, купихме едно детско, на което махнахме рамката и го долепяме до нашето и така е по-широко, нощем само я премятам от нашето на нейното. Определено обаче вреди на сексуалния живот, то не че имам някакво друго желание освен да спя. За мен това е решението хем да си свикне с нейното легло, хем да ми е удобно за нощното кърмене, че племенника ми е на 4 години и неще и да си помирише леглото.

И аз съм намислила така да направя, но нивата на леглата коренно се различават и трябва малко да сее пооправи. Измислила съм как, но само мъж ми да си е вкъщи през почивните дни ще го направим. Смърт ми е като си помислям, че трябва да се разглобява леглото, но няма начин.

А и не ви ли се отразява това на интимната част luvbed А и не ви ли е страх, че ще свикнат да спят с вас и няма да искат да спят в леглото си и в бъдеще?
Отразява се и още как. След раждането, тъкмо възстанових /ако може така да се каже/ сексуалното си желание и малката тотално отказа да си спи в кошарката. Не ми е толкова за секса, но искам и с моят да се погушкаме понякога. Остави това, но и се приспиваме по 2-3 часа и докато заспи дълбоко и на мен ми се е доспало и няма секс.

# 63
кърмещи мами моля кажете как приготвяте оризова каша Embarassedаз взех тази на Хип и отзад пише че се слагат 100мл.вода +100мл краве мляко или 200 мл адаптирано newsm78 и аз се чудя дали може да го направя с 200мл кърма или трябва 100мл кърма и 100мл вода newsm78 newsm78 newsm78обзела ме е тъпотията  Embarassedа и незнам като ги смеся с ориза трябва ли да  кипна кашата за да е по топла ,защото кърмата е с телесна температура newsm78 #Crazy #Crazy
мисля, че не е добра идея да слагаш кърма на кашата.  newsm78Някъде бях чела, че кашата става водна, защото в кърмата има ензими, които разграждат структурата на кашата. Все пак опитай, но да знаеш, че е възможно това да се случи.  По този повод аз давам каша на нестле, тя се приготвя само с вода.

# 64
 За кашата с кърма наистина бях чувала, че става много течна. То доколкото знам от другите майки, тя се втечнява и само с вода ако престои малко повече.

# 65
  • Русе
То доколкото знам от другите майки, тя се втечнява и само с вода ако престои малко повече.
Абсолютно вярно е вчера следобяд и направих и тя не можа да я изяде цялата,  та това което остана след 30-40мин.  беше в течно състояние  Shocked

# 66
DessyM , и аз съм на мнение ,че няма смисъл да се тормозиш и измъчаваш така , ти и бебето , по-добре  си му давай и така и ти ще си поспиваш .Бебоците сега растат много интензивно нуждаят се от млекце , а освен това им никнат и зъби и се нуждаят от успокоение.А цокането е най-лесния вариант , вместо да се разнасяте по 2-3 часа.Като му дойде времето те сами ще се откажат ( поне така ми се ще да вярвам).
Tweety , и ние сме с подобен режим.Снощи заспа в 20,00 след банята , после се събуди да поцока още малко към 21,00 и после пак към 22,30.Но поне след това чак в 4,30 и сутринта в 7,00 кукуряк ! Неанам какво й става ,преди поне като заспеше след банята и чак към 1-2,00 часа се будеше и аз можех спокойно да се изкъпя и пр. А вече така на 2 пъти ме изкарва от банята и си отложих къпането за сутринта.
Относно спането в нашето легло мъж ми нещо е доста против ,че се притеснява да не я смачкаме , да не падне от леглото .Тя си спи в нейното легълце , но като я кърмя нощем понякога заспиваме и двете и така си спим 1-2 часа ( кърмими се легнали).Тя не прави някакви гимнастики нощем , а само си цоква и заспива , но незнам как да убедя мъжа ми в това ,че няма опасност .Но варианта на neli_iv ми хареса и може да го изпробваме и ние.

# 67
Прасенце, аз правя кашата с вода, но взимам млечна каша. Доколкото съм чела други мами правят кашата с кърма и нямат проблеми. Но не спазвай написаната пропорция, защото става супер водно. Не знам как е при безмлечните каши, но при млечните водата трябва да е направо вряла, за да се разтвори добре кашата и да не стане на бучки. Така, че в тази част не ми е ясно как става номера в кърмата newsm78 Но може да приготвиш кашата с малко вряла вода, да стане много гъста и после й слагаш кърма докато не стане на нормална гъстота. Но аз поне знам, че за да е хранителна за бебето кашата трябва да има мляко или след кашата да кърмиш. Пък и кашата приготвена с вода не знам каква ще й е хранителната стойност newsm78
В тази връзка питах педито за бисквитите на Плазмон и тя въобще не беше очарована от идеята да давам бисквити. Не ми забрани, защото тя никога не забранява, а просто препоръчва, но каза, че бебетата само дебелеели от тях и нищо не получавали, като хранителна стойност. Понеже и аз бях на това мнение, та съвсем се отказах да давам бисквити поне за сега. Вярно, че сме финни и нищо няма да ни стане да качим малко кила, но не мисля, че си заслужава начина за това да е, като я тъпча с празни калории.  

# 68
Дейзи, все едно ми говориш за МОЯ мъж. Същата история  smile3511 В събота нашите ни бяха на гости от Русе. Реших да изляза с майка ми да пием по едно кафе навън. Връщам се и заварвам следната картинка - мъжа ми я взел на ръце и я люлее и разнася от стая в стая, и й шът-ка да заспива. Приближавам се до тях, а то миришееее.... Той не разбрал, моля ви се, че детето се наакало... Ми как да заспи бееее smile3512

Иначе, убедихте ме, ще давам да суче, пък ако ще на 3 год. да се отучи  smile3516 А и може сега да е заради зъбите това, че се буди по 100 пъти на нощ (надявам се поне  Praynig) Дано да избиват по-бързо, че вече и на мене ми изникнаха няколко зъба покрай нейните мъки  Shocked

Веси, ние също не спим вече на едно легло - прехвърлям я в нейното. 3-мата в едно легло започнахме да си пречим. Явно и на нея не й е особено комфортно при нас и вече не протестира.

# 69
ох, съчувствам ви искрено с това непрестанно будене по цяла нощ. при нас, да не казвам голяма дума, но Писи почти никога не се събужда или най-много веднъж. Голяма поспалана е, като майка си Laughing
Аз купих оризова каша с рожкови на Нестле и не мисля да се цедя, защото ще ми отнеме много време, а да я забъркам с гореща вода (така пише на опаковката) и след това да й дам да суче колкото иска. Така ще си набави и кол-вото мляко. Мисля, че не е редно кърмата да се подлага на топлинна обработка, защото ще загуби свойствата си. Не виждам смисъл и да смесвам пюрето с АМ, след като кърмя.
Анетка, за пюретата, аз от плодовите давам по 40-50 гр на ден, та едно бурканче ми стига за 3 дни. Като го свърша, давам нов вид плод. А  зеленчуковите давам едно цяло бурканче от 125-130 гр, независимо че има нов зеленчук. Само първия път започнах с няколко лъжички и след това постепенно увеличавах докато стигна до цяло бурканче, но не ми е отнело повече от 4-5 дни. След 6-я месец захранването става по-бързо. Гледам единствено да въвеждам само по един нов вид зеленчук или плод в разстояние на 2-3 дни.

# 70
  • София, център
Пък и кашата приготвена с вода не знам каква ще й е хранителната стойност

Само млечните каши се правят с вода иначе няма нужната хранителност!!!

... Доколкото съм чела други мами правят кашата с кърма и нямат проблеми. Но не спазвай написаната пропорция, защото става супер водно.  ...

prasentze Да прави си я с кърма най - добре, но слагай повече лъжици каша до нужната гъстота ( така или иначе нашата супена лъжица е доста по-малка от европейската такава... Laughing споко слагай яко )

DessyM амкайте си и през ноща и това е, ще се пробваш с отказването някой друг път и това е... Laughing

А за мъжете, няма май смисъл да се включвам ...то е ясно  Wink

Ние тримата си спим в една стая от както се е родила и това за мен е оптималния вариант, леглото и при нас е залепено да нашето и така ми е НА ЕДНА РЪКА РАЗСТОЯНИЕ  Laughing

НИЕ СМЕ С КОЛИЧКА КОЯТО НЯМА АБСОЛЮТНО ЛЕГНАЛО ПОЛОЖЕНИЕ, НО Е ДОСТА ПОЛЕГНАЛО ДЕ...АМА ПЪРВИТЕ ПЪТИ НЕ МОЖЕШЕ ДА СПИ, спокойно научават се!

И аз да се оплача... то ще ви се стори не за оплакване ама аз съм притеснена!
Аз съм мноооого спокойна и имам мноооооооооого дълбок сън и Мария редовно не яде в 8 часа, а чак в 8,30 или 9,00..до тук иди дойди ДОБРЕ, ама днес съм се събудила в 10 часа и Мария ( този ангел седи и ме чака гладна ( спи до мен в нейното си легло, но не вика и не плаче )) ТОЕСТ НЕ Е ЯЛА ОТ 20 ЧАСА ПРЕДНАТА ВЕЧЕР, ТОВА СА 14 ЧАСА ....  е кажете ми как да не се притесня, то бива добро , бива ама това Shocked Shocked Shocked   А мъжа ми вика: Еми детето е възпитано и се въздържа....." - опитва се да ме успокои, ама и малко ми се скара де....
УЖАС!  При мен и часовник в теджера не помага... Ще трябва да се променям майче...
Обичам ви всичките, и помислете си за среща  Hug

# 71
 Daizy, за столчето, твоята Али в полулег ли е? Вкъщи отдавна сме почти само седнали, та и не мога да си помисля да е без табла или колани. Това означава след секунда да е политнала надолу.

# 72
Здравейте, аз докато разбера, че старата е затворена вие сте изписали една нова темичка  Simple Smile
За столчетата, нашето е люлката на Чиполино и съм супер доволна, до скоро само се люлеехме в него, но вече започна и да се храни там  Simple Smile от всичко най много се кефи да се люлее в столчето или да подскача в онези бънджи гащи на касата на вратата  Joy голям купон пада препоръчвам ги на всички и ако имате и огледало срещу него поне 30-40 мин може да се забавляа сам там  Laughing крещи и се мята от кеф  hahaha до пълно изтощение.
Момичета вие ме вкарахте в размисъл аз мислех да изпратя майка ми за няколко дни да си почине и тя от нас и ние от нея  Joy докато мъжа ми е в отпуска да гледа той Михаил, ноооо почвам да се замислям....
Миличка, надявам се вече си по-спокойна и на Бобчето му няма нищо  Hug  Hug  Hug
Моето дете, като замисля  newsm78 , никога не е спало при нас, баща му беше категоричен, че си има легло и аз плътно съм го долепила (на колелца е) до мен, дори онази нощ му казвах колко ми се иска да гу гушкаме при нас, не е чесно ние се гушкаме, а то горкото в чувалчето само  Wink ... но не ми мина номера  Wink Михаил си остана в леглото  Wink
За ставането нощем не знам какво да кажа, Мишето си прави каквото си поиска, нощ с нощ не си прилича, става само веднъж между 2 и 6, но няма определен час...може и да е 2 може и 3.. може и 5:30...ядем естествено 180 АМ... и после се буди към 7-8 , иначе заспива вечер в 9. Мисле си, че никога няма да спи до 7-8 без да стане преди това...

# 73
Привет мами и бебоци . Heart EyesДа се разпиша в новата темичка .
Кате ,честито . Много хубава новина .Пожелавам ти една много лека бременност .
Прасенце , добре дошла  Hug(опитах се да ти отговоря на лични ,но ти е препълнена кутията )Добре ,че с Бобчо сте се утървали само с уплаха . Hug
Бяхме малко в Ямбол с Вики и след като се развали времето и малчо настина се прибрахме .При нас е голяма драма храненето с лъжица ,пробвах какво ли не ,яде когато си поиска и колкото реши ,останалото с биберон . Rolling Eyes

# 74
Аз да се оплача - снощи като го събличахме за баня и имаше червени петънца по гърдите. Естествено аз го оставих на мъж ми да го къпе и хукнах да звъня на майка ми да видя кво е ял и на педито кво да правя. След 30 мин разговори намирам малкия още във ваничката, а мъж ми щастлив до него - водата вече застиваща. Естествено сега е хремав и се прокашля чат-пак. Пуснах му стеримар в 10 вечерта - плака малко ама не беше драма, ама сега в 2 като ревна това дете няма успокояване. И аз го гушкам той ме бие и се огъва да се махам - много ми се разсърди за тези капки, а аз съм толкова бясна, че ако не сте вие да си излея яда във форума сигурно щях да събудя мъж ми и да м пригриза гръкляна!!!! Е затова природата не е дала възможност на мъжете да раждат - щото са кретени! А уж мъж ми има нещо между ушите ама кво му стана вчера!!! Явно е, че вицовете за блондинки се пишат от мъже, ама явно ги пишат по повод собствената си тъпота и глупост!!!
Герчооооооооооо!!!  rotfImao rotfImao rotfImao
Спомням си нашия татко, баткото когато беше на годинка и нещо, аз се връщам от работа след обяда и питам какво е ял малкия, а таткото ми отговаря, че малкият не му бил казал, че е гладен rotfImbo rotfImbo rotfImbo 

За отчета ние този път за един месец сме наддали само 350гр и сега сме 9.500кг и 71.5см и пак недоволни. Аз им казвам, че ендокриноложката на Дани е казала, че килограмите му са добре за ръстта, те ми се кикиморят. Над нормата бил. Да си гледат работата. Вече много взеха да ме ядосват нещо. Аз ви бях писала, че давам на детето по 120мгр, те какво искат само на водичка ли да го държа. newsm61 Ще си имат работа с box
Хемоглобина ни е 111.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2006, 14:36 от Violanta

Общи условия

Активация на акаунт