Изпращаме лятото с песен, МАРТЕНИЧЕ посреща свойта първа есен! 2

• 10 394
  • 291
  •   1
Отговори
# 135
За предпазните средства, и аз мислех да слагам спирала, но гинеколожката ми каза, че случаите на извънматочна бременност не са рядкост или по-точно са по-чести от обиновено и за това се отказах засега.

# 136
ДесиМ, ние засега сме на честна дума, демек пазим се, от което аз умирам от страх да не забременея, но е абсурд да ползваме презерватив понеже от кърменето ли, от операцията ли или де да знам от какво имам проблеми и ползвам овлажняващ гел, иначе бях говорила с моя доктор да си сложа спирала, някаква нова била, хомеопатична, но малко скъпа-300лв., с 5 години гаранция, абе много ми я препоръча /не помня името за съжаление/. Не са ми ясни обаче следните неща - първо май трябва да имаш цикъл за да ти я сложат, а при мен все още не се е появил, и второ - гледах едно предаване, в което казаха, че за да си сложиш спирала, трябва да си приключила с репродуктивните си функции, а аз не съм, та като отида на преглед ще решим с док какво ще правим. Лично за мен хапчетата не са вариант, щото съм си завеяна и ще ги забравям, а пък и незнам дали са съвместими с кърменето.

Така сега да ви похваля моята Ламя Спаска, изплюсква си 50-60 гр.пюре и чак след това й писва, ама аз го правя много течно и на нея й омръзва, като почна да го правя по-гъсто май ще си изяжда всичко. ставя рядко, понеже слагам и малко кърма - към 20гр., а и моркова ми е по-течен /нали ми е домашно пюрето и замразено/.

# 137
Привет,
сега Тино заспа и да се отчета.Успяхме да се съберем няколко майчета в парка - Tweety, Румчето, Adiland,аз и още една априлска мама.Разходихме се , полафихме и времето се скофти.Утре пак....

За мен принципно най-добрия вариант са хапчетата, но това си е мое мнение.След втората бременност  newsm17 мисля така да се пазим!Използвала съм и преди хапчета и не са се появявали никакви странични ефекти, та може би и за това съм доволна!

# 138
КОнстанс,означава ли това ,че вече работите за второ бебче Praynig

Прасенце относно алергиите,ние така и не разбрахме от какво са. При нас се получават петна по грьбчето и коремчето,на следващия пьт имаше и по лицето ooooh! Петната избиват точно за 20-30 секунди.Оправихме се с инжекции Урбазон в Бьрза помощ. И двата пьти ни изписваха Финистил,но ефект нямаше,петната пак се появяваха. Ходих при друг лекар,но не е алерголог,заради бронхит,който е завеждащ детското отделение на Окрьжна болница и той ни изписа диета,заради други лекарства. Той каза да спираме Финистила.Ако след пьрвите три-четири дни не минавало,намало смисьл от него. И сега не мога да кажа дали от диетата или от само себе си,но петна не са се появявали от тогава.Дано се оправяте. Ако искаш мога да потьрся данни за добьр алерголог и в Пловдив.

# 139
КОнстанс,означава ли това ,че вече работите за второ бебче Praynig

Ох, от 2 месеца и нещо все не уцелваме момента.Сега съм се запасила с тестове за овулация, календари ,термометри и чакаме....

# 140
Стискам палци,дано скоро успеете. Praynig Praynig Praynig

# 141
# 142
 zoui  Heart EyesДани е страхотен ,ако незнаех ,че е колкото Бобчо щях да реша ,че е поне на 10месеца-та той сладура стои съвсем стабилно прав Hug Hug Hug Hugстрашно готини снимки и браво на малкия,аз чак се притесних защото Бобата дори неможе да стои седнал и все се килва настрани newsm78
Констанс и аз стискам палци миличка Heart Eyes

# 143

Имам още един въпрос ,че нещо не съм в час и немога да разбера имам пюрета на които пише ,че съдържат мляко и са за над 4 месеца имате ли представа за какво мляко става въпрос и дали да давам или не  newsm78

Мики, и аз това се чудя, май са си със сухо мляко. Аз също искам да ви питам, може ли някой да ми каже със сигурност, дали може да заместя хранене само със зеленчуково пюре, без в него да има някакво мляко. Достатъчно ли е бебка да изяде , да речем 160-170 гр само зеленчуци и да смятам, че съм заместила хранене, като след това не я кърмя, както правя досега.

daizy,след раждането и аз имах подобен проблем, но гинеколожката ми изписа някакви глобули и сега всичко си е постарому  Wink

zoui, Дани наистина изглежда като почти едногодишно дете!пу-пу, да е жив и здрав!
Пресияна също още не може да седи горката...

Констанс, успех и от мен,браво за ентусиазма, аз май няма скоро да се навия...между впрочем, лично моя съвет е да не се втелясваш толкова с тези тестове за овулация и т.н., защото влияят повече на психиката май

# 144
 Да ви питам колко време може да се съхранява в хладилника хипските пюрета , защото от вътрешната страна на етикета пише да се коснсумира на следващия ден , а една мама ми каза днес ,че можело 48 часа , та съм в ??? newsm78
 За мамите , които кърмят пазенето може да става само със спирала и презервативи , хапчетата не са съвместими с кърменето ( така каза гинеколожката ми) .Нещо немога да се навия за спирала , а презервативи много , много нетачим , та засега сме на stop Simple Smile

# 145
  • София, център
Ето снимков материал от днешната среща ... http://snimka.bg/album.php?album_id=66128
Парола adiland Естествено мен ме няма , но тава е защото не бяхме  подготвени за снимки в тоя дъжд Laughing

Някои майки дават зеленчуковото пюре без мляко , но аз мисля че не е така хранително и затова слагам!

А за пазенето сме без нищо ...само свършваме навън и това е... вече има и много добри спирали за жени които искат след време да бъдат майки, така че и това е алтернатива. Иначе има глобули с "смазочен" (егати думата ... ) и контрацептивен ефект...

# 146
Много благодаря за отговорите. Аз за след като спра да кърмя се чудя. При мен цикълът не пропусна и един месец, въпреки кърменето, въпреки секциото (уж матката по-бавно се възстановявала). то бива да си карък, ама това моето.... Та за това за сега сме на  condomuu, ама после  newsm78 Ще трябва и аз да питам гинеколожката си.

Pile^ , когато ти сложат спиралата, ще споделиш ли какво е усещането, pls!  Praynig А и дали я усещаш като чуждо тяло в себе си. Аз съм чувала, че от спиралата се усилвало кръвотечението по време на М, а напоследък нещо и без спирала съм....  Close

Дейзи, ще ти пиша на лични за твоя проблем, че и аз минах през него.  #Crazy

Кате_Н, ти кажи на konstans как се пазихте вие   newsm47:mrgreen:  Heart Eyes

zoui, твоя Дани е голямо сладурче   Heart Eyes Пу-пу! Абе всичките бебчета са ни сладки, да не карам поименно, че отиде цяла нощ  Mr. Green

# 147
Мики, и аз това се чудя, май са си със сухо мляко. Аз също искам да ви питам, може ли някой да ми каже със сигурност, дали може да заместя хранене само със зеленчуково пюре, без в него да има някакво мляко. Достатъчно ли е бебка да изяде , да речем 160-170 гр само зеленчуци и да смятам, че съм заместила хранене, като след това не я кърмя, както правя досега.

Слагай мляко в пюретата. Млякото е основната храна на бебето до 1год. Само със зеленчукова диета не става, освен ако не се кърмите след това. Иначе дозата зависи от месеците. На 6мес бебетата трябва да ядат 160-170гр твърда храна, като всеки месец увеличаваш с 10гр. А относно млякото в готовите пюрета, според моето педи е адаптирано. Аз се чудих, но накрая се престраших да дам от тях.

Констанс, успех в бебеправенето. Дано скоро и ти се похвалиш с  EFP Ние ще се присъединим сигурно след 2 години, живи и здрави Grinning

Ние се предпазваме с хапчета - в момента Ясмин, иначе Логест. Мислех да си сложа спирала, но трябвало да се чака 6мес след раждане, пък и не ми се даваха 500лв за нещо, което нямам намерение да използвам пълноценно. Тази спирала е за срок от 5год, а на мен ще ми трябва за 2год. И аз не се сещам как се казваше, но е толково скъпа, защото е единствената с хормонална защита. Така, че е комбинация между защитата на спирала и хапчета.

Мами, вие до къде стигнахте със записването на децата в детските градини? Аз мисля да направя това другата седмица и да запиша Маги от есента на 2008.
А записахте ли децата на кухня? Пуснали са една тема в Захранване с АМ и се обсъжда това, че много често се случвало да се сипва храната в мръсни бурканчета, защото се разчитало основно те да се почистват от майките, които ги носят. Това нещо ме поотказа съвсем от държавната кухна и май ще си караме само на частна. Освен това процедурата е толкова сложна, че направо не знам дали може да е по-неудобна за майките.

А мамите, които са на АМ, все още ли стерилизирате шишетата след всяко ядене newsm78 Аз се чудя дали вече да не го правя през ден newsm78

Мисля вече да купя на Маги порцеланови съдове. Някой да е виждал хубави детски съдове и прибори по магазините newsm78

# 148
  • София, център
zoui  виждам вече си пуснала Дани и да пере, простира... Laughing много е готин!

daizy ти ако си мислиш, че си само ти с овлажняващ крем.... нищо ти няма на тебе, НА ВСИЧКИ НИ ИМА НЕЩО... хормонален дисбаланс... smile3503

# 149
Констанс късмет с бебе правенето,ние вече приключихме,нашия тати каза,че реже жичките 3 деца му стигали.Аз за това исках близнаци,че иначе за второ нямаше да ме огрее,мъжо нали има 13г. син от първия си брак.Той горкия се тъкмеше за едно момиченце,две деца стигали,ама аз го изненадах Mr. Green baby_neutral baby_neutral

Общи условия

Активация на акаунт