Изпращаме лятото с песен, МАРТЕНИЧЕ посреща свойта първа есен! 2

• 10 330
  • 291
  •   1
Отговори
# 255
големите са по 190, малките - по 125

Веси, а това за АМ в яденето без да го разтваряш във вода чете ли го някъде по книгите? кой ти каза, че така се прави? Аз в момента на всяко дневно ядене давам на Преслав пюре+ АМ, например: ок. 10 ч - 125 пюре, разбъркани с 3 л АМ + 90 мл вода; после на ообяд ок. 120 г пюре и след това ок 100 мл АМ; после в 4-5 ч каша, която правя с 120 вода + 4 л АМ + 5 с.л. каша (аз засега само безмлечна давам). Та това е, обаче май не му стига на младежа и не може да раздалечи храненията - зорлем издържа 3-3,5 ч.... Явно нещо не правя като хората и сега, като ти прочетох постинга, се зачудих дали не го наливам с водица, вместо да му "подложа" по-гъстичко... newsm78

# 256
Ейй ама много съм зле с това хранене всеки ден по нещо ново прочитам което тотално ме обърква. Направо се чудя Симона как съм я отгледала /или по точно исхранила / до сега като съм знаела около 1-2% от нещата които сега научавам

И тъй като немога точно  да разбера кой кога какво и по колко дава ще взема да напиша аз какво правя пук ако допускам някъква особено значима гршка ще съм ви благодарна да ми я кажете.
значи : 6.30 - АМ -150гр.
             10.00- плодово пюре 100 гр.сус една лъжица бисквити
              13.30 - пюре 190 гр. един ден само зеленчук един ден месно със зеленчук.
              17.00 - каша /във 100гр. вода разтварям на око каша/
              20.30- АМ -180гр със 1 лъжица бисквити
              01.00 кърма + АМ 150 гр.

Ейй забравих да се похваля че след 6 безсънни нощи днес най после си имаме зъбче ,но тъй като е пробило съвсем малко мисля че продължаваме да не спиме защото или още не е добре излезнало и продължава да го боли или е започнало другото до него да го мъчи.

А другото е ,че май ще спираме да се кърмиме тотално защото аз за сега му давах веднъж през нощта тъй като той ако не заспи веднага след кърмрне повръща всичко ,но няколко пъти отказва да суче а тази нощт дръпна няколко пъти след това испи Ам и въпреки ,че заспа пак успя да повърне .Абе с 2 думи не върви вече работата пък и все пак е на почти 7 месеца не е толкова малък ,че да се притеснявам /въпреки ,че малко или много ми е кофти защото Симона съм я кърмила до 11 месеца/ ама то пък всяко дете си е различно все пак.

# 257
  • София, център
Дали ще е разтворено или не решаваш ти... хранителността е налице от самото АМ, ако ти е гъсто пюрето ще сложиш и малко вода, ако е тамън пропускаш....

А ние ядем така:

8часа - 200 АМ
12часа - 200 пюре (зеленчуково с млякото заедно е 200 мл. )
16 часа - 220-240 каша млечна с плодове
20 часа - 200 АМ

# 258
  • София, център
Лелеееееее като чуя другите деца по колко ядат и ми настръхва косата....
че ние направо сме си на гладна диета Sad

miki3 колко тежите и колко сте дълги?

# 259
А тази млечна каша си е от тези готовите на които пише млечна или я забърквате с мляко.

Абе тази вечер имам усещането че задавам много тъпи въпроси ама какво да направя като не ми е ясно.
та второто което исках да питам е как слагате в зеленчуковото пюре АМ не става ли много рядко  newsm78

Като цяло въпроса с млеката нещо ми бяга вече имам чуството ,че има 10 вида млека и немога да разбера кои мога да ги давам и кои не  newsm78 този въпрос направо ме побърква и като видя някъде да пише мляко не давам ама и глутен незнам от кога та и такива не давам и то другите храни вече така се повтарят ,че си циклиме на едно място вече месец и нещо. В последно време съм въвела някъкви сирена които се съдържаха в някъкво пюре на което пишеше за над 4 /аз ви писах онзи ден/ и пуешко месо /до сега беше ял телешко и пилешко/
А имам едни пюрета със сметана - това вече тотално ме матира /и пак пише за над 4 месеца/
и последно за доматите да ви питам кога е добре да се въведат?

май доста неща не са ми ясни  Crazy

# 260
  • София, център
Нашата каша вече е млечна и за това я правя с вода!

За да не стане рядко пюрето слагаш сухо вещество АМ ( без вода )!

Като пише , че има мляко в пюрето то е пълномаслено (мисля, че като е пълномаслено е полезно, но в същото време незнам дали е АДАПТИРАНО???) (аз вече и това давам ), за сметаната в пюрето още държа фронта не съм я въвела!

А домата го варя заедно с другите зеленчуци ( обелен ) и го пасирам, така че въпрос на време е да въведеш и него  Laughing

# 261
Нашата каша вече е млечна и за това я правя с вода!

За да не стане рядко пюрето слагаш сухо вещество АМ ( без вода )!

Като пише , че има мляко в пюрето то е пълномаслено (мисля, че като е пълномаслено е полезно, но в същото време незнам дали е АДАПТИРАНО???) (аз вече и това давам ), за сметаната в пюрето още държа фронта не съм я въвела!

А домата го варя заедно с другите зеленчуци ( обелен ) и го пасирам, така че въпрос на време е да въведеш и него  Laughing

Да мерси  Hug ами как да преценя колко АМ /сухо / да сложа в пюрето
и кашата пък как става с Ам като и на безмлечната пише ,че с вода се прави  newsm78

а всъшност за колко време ви свършва една кутия АМ  newsm78

леле ще взема да си лягам вече ,че голямо питане падна  Grinning

# 262
Бихте ли ми казали дали при вас бебчетата са се разхлабили при въвеждане на домат? Или поне чували ли сте за такова нещо newsm78

# 263
ДОбро утро!
Виждам,че сте поохладили страстите и пак сме на тема хранене Laughing
Нашето меню за деня е следното:
7.30-8.00-240мл АМ
11.30-12 -190 зел. или месно пюре+ банан или  малко плодово пюренце за десерт
16-16.30-180 вода+6лъжици каша+плод
20-20.30 240 мляко
Хапва си детето Laughing и въпреки това беше наддала само 300гр предния месец.
Смятам другата седмица да я запиша на кухня Peace

# 264
Привет,

като гледам за какъв спор става дума и си мисля,защо не приемете менията различни от вашите с усмивка-то всеки си знае и си решава сам за себе си и човека до него!

Ние вчера бяхме на разходка до Бачково, до една кръчма и да видим Манастира.Времето беше супер, по едно време в колата показваше 28 Т и изкарахме много добре.

Днес мисля да слизам пак към парка- има ли и други желаещи ,направо да си спретнем срещичка?

На новите мами-ДОБРЕ СТЕ ДОШЛИ

Поздрави

# 265
  • Варна
Да си кажа и аз за храненето:
08.00-210мл АМ
12.30-190гр. местно или 190гр.зеленчуково с 1/2 жълтък+90-100гр. плодово пюре
17.00-210мл.каша или 120 мл каша+100гр. плодово пюре или 190гр плодово пюре с 3-4 бисквити.
21.30-210мл. АМ
Тъй като давам основно зеленчукови и месни пюрета на Ганчев, а те имат мляко, не добавям АМ.
И сега и аз да питам мамите, които дават попара по колко чай/вода/ АМ или друго слагат? Аз утре смятам най-накрая да направя попара на Преслав, но се чудя колко АМ да сложа. Реших в началото с АМ да я правя, за да му е по-познат вкуса.

# 266
Констанс -друг пьт като идвате кьм нашия край се обаждай Wink То се е видяло,че до София с малкия не мога да дойда,но виж Бачково е наблизо,може да си заформим срещичка.

Аз да се похваля-От днес сме на Кухня. ПОсле ще пиша какво е мнението на Марти за кухнята.

# 267
  • Варна
Хайде, Креми, успех! И ние се надявам от другата седмица с заедно Катето на Ели да я отразим кухнята. Praynig

# 268
Здравейте!
Да докладвам какво ни каза педито за срастването. Било козметичен често срещан дефект, най-вероятно вроден  Confused Трябва да се раздели. Даде направление, свързах се с д-р Сираков от МД и утре ще ходим да го разделя. Направо ми се къса сърцето като си помисля какво ще й правят. Но други майки във форума са писали, че децата не разбирали нищо - нито по време на нито след самата процедура. И стискайте палци да е така наистина  Praynig Обаче аз ще умра от страх.... Но по-добре е сега да стане това, че после като е на възраст да си спомня, ще е по-лошо....

И аз като гледам количествата храна, които изяждат вашите деца, си мисля, че ние си седим гладни.... Криси изяжда сутрин 2 сухара със сирене и малко масло, а следобяд ок.150 мл каша или кисел, или 2-3 бисквити с плод. На обяд яде малко пюре (месно или зеленчуково) и после си досуква. През останалото време не я знам колко суче... Ама явно се засища.... Иначе аз давам м/у храненията плодово пюре (от пресни плодове - homemade Mr. Green) или/и сокче-фреш.

# 269
здрасти милички Hug
радвам се,че спора е приключил и се надявам,че Герчо пак ще пише тук, защото без нея форума няма да е същия Sad
Танче,адашчето е страшен сладур,нацелувай го от мен Heart Eyes
нашия режим на ядене не е интересен-
Бобчо изпива повече от литър кърма дневно и на обед максимум десетина бебешки лъжички пюре смесено с кърма а от плодовото пюре изяжда само 2-3 лъжички и стиска устнички
днес отидохме за кръвните изследвания ,чак сега защото с баща му сме гъзоръки Embarassed Joy Embarassedи вече повече от седмица неможем да се справим с катетърчето ,така  че от изследването на урина се отказахме ,само кръв.уж го слагаме правилно и после памперса мокър а в катетърчето нищо Shocked
маминки вие мислите ли,че с бебчовците сме с предимство при опашките в лабораториите newsm78някак си ми се струва нормално но другите чакащи не споделят тия ми идеи и се правят ,че не ни виждат #2gunfireи чуват #2gunfire
забравих да ви питам кога ще купувате проходилки и избрали ли сте какви

Общи условия

Активация на акаунт