Изпращаме лятото с песен, МАРТЕНИЧЕ посреща свойта първа есен! 2

• 10 322
  • 291
  •   1
Отговори
# 270
Добро утро и от нас . Grinning
За попарата ,правя я с вода ,2 сухара ,малко масло и сирене  колкото кибритена кутийка .Вики я хапваше доволно (пасирана разбира се ) ,но нещо и се мръщи тези дни .За АМ в пюретата  , слагам само на плодовото 2-3 лъжици .
И да се включа за татковците и помагането .Веднага бързам да го похваля ,освен ,че работи през деня ,основно той става вечер и храни бебчо .Много ми помага ,къпем ,разхождаме заедно ,винаги когато е свободен .Като се замисля той е човека на който имам пълно доверие за детето .Справя е отлично . Heart Eyes
Стига сте спорили ,тук сме да си помагаме и споделяме . Hug

# 271
Здравейте май4ета Hug
Рум4е аз кърмя на поискване и давам пиуре между храненията,обикновено давам 1,5 4аса след кърменето.Изяжда около 150 грама плодово наобяд и 70/80 зелен4уково ве4ер и след 1,5 4аса пак си су4е.Оба4е определено сме намалили суканията.
Tweety направо си те представих как отиваш да даваш кърма в между4асията JoyМилата на теб сигурно никак не ти е смешно.От мен да знаеш,4е ако ти си нервна бебето го усеща и може затова да ти отказва.А Дани тази седмица яде само ако ми е в ръцете,пробвай ако искаш и ти.Пробвай с разли4на храна,Дани примерно предпо4ита плодовите пиурета.Успех newsm10

# 272
Привет и от нас  Hug   Hug   Hug

Аз да не кажа, че ни прескочила болестта, и малчо му потече носа, но за щастие само 2 дни беше, сега пък аз ме почна едно гърло да ме боли, едвам преглащам, а и малкия от преди малко пак започна да ми киха и сополяви, кошмар направо.

prasentze   ние му взехме на малкия от Штаркела проходилката преди 10 дни някъде и съм много доволна, имам спокойствие поне за малко, а и той е адски щаслив в нея  Laughing
Ето и  какво представлява "Калинката" такъв и е модела  Simple Smile

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1288948
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1288955

А за яденето и аз мисля, че малчо много яде, а той направо гладен си бил  Joy
Ето и ншето ядене:
6 ч -  кърма
9.00 - 9.30 кърма + 2 бисквити на Плазмон
12.30 - 13 ч зеленчуково или месно цяло пюре + кърмене
15 - 15.30 ч кърма
18 ч. пл.пюре с каша 190гр, или само каша + кърмене
21 ч кърмене

Божееее като написах то главно кърмя, и после се чудя защо само виси на цицата, и като ме види само надигам блузата и едни  #Crazy очи опули  Joy  и после защо ми се струва, че много яде, ами то поне по 5-6 пъти яде, трябва нещо да предпиема.

За сега лек и хубав ден ви пожелавам и само усмивки   bouquet

# 273
 Рrasentze, мисля, че бременните и майките с малки деца са навсякъде с предимство, но болшинството от хората не смятат така. Само стоят и те гледат тъпо. Мъжът ми казва да не им се впечатлявам, но адски много се дразня. Като съм тръгнала да пиша по тази тема да ви кажа какво стана в трамвая. В събота реших да напазарувам и се качих в нисък трамвай, т.е. за колички. Там две лелки седнали на седалките и няма и помен от отстъпване на място. Дори когато се качи и друга майка. Реших да ги сложа на място преди да сляза, за да не си късам нервите излишно, но те слязоха преди мен. Хубаво, размина им се. Но на връщане, аз напазарувала яко и количка и бебе. А бе с две думи сигурно всичко беше поне 30кг. /бебе~9кг., количка~12кг. и покупки/, а трамвая висок. Е качих се и една бременна. И пак всички гледат тъпо. И не издържах. Изгоних двама. Попитах не ги ли е срам, че не само не стават на мен, а й на бременната, която беше с още едно дете. Казаха, че мен не видяли, а че за детето мислили, че е само....

# 274
Рrasentze, мисля, че бременните и майките с малки деца са навсякъде с предимство, но болшинството от хората не смятат така. Само стоят и те гледат тъпо. Мъжът ми казва да не им се впечатлявам, но адски много се дразня. Като съм тръгнала да пиша по тази тема да ви кажа какво стана в трамвая. В събота реших да напазарувам и се качих в нисък трамвай, т.е. за колички. Там две лелки седнали на седалките и няма и помен от отстъпване на място. Дори когато се качи и друга майка. Реших да ги сложа на място преди да сляза, за да не си късам нервите излишно, но те слязоха преди мен. Хубаво, размина им се. Но на връщане, аз напазарувала яко и количка и бебе. А бе с две думи сигурно всичко беше поне 30кг. /бебе~9кг., количка~12кг. и покупки/, а трамвая висок. Е качих се и една бременна. И пак всички гледат тъпо. И не издържах. Изгоних двама. Попитах не ги ли е срам, че не само не стават на мен, а й на бременната, която беше с още едно дете. Казаха, че мен не видяли, а че за детето мислили, че е само....

Нямам думи просто  fight

Аз докато бях бременна пред кабинета на личната лекарка редовно пусках майки с деца преди мен, но пенсии някакви - НИКОГА! И то защото за толкова нагли, че ме е яд на тях.

Иначе в това отношение нашата педиатърка е много печена. Като ни види (естествено ако не сме за детска консултация), ни вкарва преди другите. Те естествено почват да недоволстват, ама  finger А няколко пъти даже, когато съм се обаждала предварително, че ще ида, тя ми казва да й звънна, като сме отпред, за да не чакаме при болните пациенти в чакалнята. И си чакаме навън докато не ни викне през прозореца. Забелязала съм, че и с други бебета прави така  Hug

# 275
  • София, център
Нашата каша вече е млечна и за това я правя с вода!

За да не стане рядко пюрето слагаш сухо вещество АМ ( без вода )!

Като пише , че има мляко в пюрето то е пълномаслено (мисля, че като е пълномаслено е полезно, но в същото време незнам дали е АДАПТИРАНО???) (аз вече и това давам ), за сметаната в пюрето още държа фронта не съм я въвела!

А домата го варя заедно с другите зеленчуци ( обелен ) и го пасирам, така че въпрос на време е да въведеш и него  Laughing

Да мерси  Hug ами как да преценя колко АМ /сухо / да сложа в пюрето
и кашата пък как става с Ам като и на безмлечната пише ,че с вода се прави  newsm78

а всъшност за колко време ви свършва една кутия АМ  newsm78

леле ще взема да си лягам вече ,че голямо питане падна  Grinning

Ами при нас на HIPP си пишеше с мляко, че се прави...бре каква е тая каша странна???

Аз в пюрето слагам ако е125 гр.- 1 м.л. АМ
                                         190 гр.- 2 м.л. АМ...

# 276
  • София
Tweety, аз като гледам ядете нещо морковено, Лия изобщо не харесва морков, опитай да смениш пюрето или да го смесиш с нещо, което харесва. Понеже бебо харесва тиква, аз й я слагам във всяко едно пюре. Опитай да му дадеш друга чиста лъжичка и като отвори уста да я сложи в устенцата, ти "бутни" тази с пюрето  Sick Малко ме е срам, но аз по едно време така правех. Мъжо казва, че я държа гладна, е аз какво да правя като тя не иска да яде пюрета? А по отношение на спора, аз когато ходех на работа, намирах време да си изпия кафето и да си кажа 2-3 приказки с някоя приятелка по тел., а сега и до двете нули не мога да отида понякога.

# 277
Днес сложих за 15 минути Виктор в проходилка . GrinningТо беше подскачане и чудо .Върви предимно назад и подскача на место .Ако си хареса нещо (например дом .телефон )много бързо го достига . Grinning

# 278
Мами, ама не се шашкайте толкова с това ядене Laughing Детето, ако е гладно ще си покаже Grinning
Както вече е обяснено това как ще се сложи АМ в пюрето няма значение. Маги обича по-гъсти пюрета и аз го слагам направо, ако е някакво много гъсто пюре го разтварям преди това в малко вода, но не както го правя за хранене само с АМ, ами да стане, като каша. А това как да прибавям АМ го прочетох във форуча за хранене с АМ.
Ето тук има много полезни теми
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23443.0
Има отговор почти на всички въпроси.

А иначе, ако искате да заместите хранене с твърда храна тези 160гр са за едно хранене. Ако няма да замествате давате 100гр или колкото изяде бебо и дохранвате с мляко/кърма.

Безмлечните каши обикновено се приготвят или с АМ или с кърма. Това да им се слага и на тях вода го чувам да първи път newsm78 И в такъв случай бебо май наистина ще си остане гладен, ако не му се даде след това млекце.

Аз проходилка мисля да ползвам, след като Маги сама започне да се изправя и да пристъпва. Тези дни упорито прави разни каскади и скоро явно ще пролази и ще започне сама да се извърта от стоене по корем до седнало положение. Много е смешна, просто е едно въртене, ще се върже на фльонга Laughing

Мами, а някоя започнала ли е да слага бебо на гърне? Аз мисля да купя този месец едно гърне и да започнем да се слагаме, за да свиква.

Аз днес отидох уж да записвам Маги на детска кухня и ясла, но нищо не свърших Tired Навсякъде ми искаха акт за раждане, а аз бях забравила да си взема. Поне видях кое къде е.

# 279
Хайде да кажа за кухнята- Супер е .

Тази от която взимаме е най-добрата в града ни и купончето е 0,50 лв. На Марти много му хареса и изяде всичко-аз си мислех да му дам по-малко,но той така сладко се облизваше. Ох ,много сьм доволна-край на готвенето Mr. Green

Някой друг взима ли кухня?

# 280
 Веси, аз купих гърне и се пробвах да я издържам, но сложа ли я настава един рев newsm45. А ако успея да я задържа за 2-3 минути е много смешна, като стане от гърнето, понеже дупето си й е голямо, отвътре цялото се е изпотило smile3532. Ако имаш успех с твоята красавица, дай съвет, че при нас не върви и съм оставила това мъчение за малко.

# 281
Valkka, защо не се представиш, видях, че си от нашите smile3503

# 282
В София кухните са след 9 навършени месеца, така че и да искам да го запиша ще почакаме още малко, и на мене ми е много лубопитно дали ще яде от там, макар, че той си хапва всичко и не мисля, че ще откаже  Laughing

А за гърнето аз съм го слагала до сега няколко пъти отначало за по 2-3 мин. и нищо не вършише, изпиша се чак на 3-я път вътре, но за сега само сутрин го слагам да свиква, че след сън требва да  пиша, аааа и 1 път като го усетих, че започва да върши Голямата работа и трагнах да го събличам, че да го сложа, ама той бързак изпревариме  Joy и реших, че за ако по нататъка, сега свикваме с пишането  Simple Smile

# 283
Деси, мила, много гадно звучи тази процедура, пиши как е минало и как й е понесло на Криси.

Безмерна, аз съвсем забравих, да ти отговоря, че всеки ден се разхождаме в Борисовата градина и би ми  било много приятно да се срещнем, само че след две седмици, че сега залягам по пейките да уча Crazy

Туити, що  не пробваш с тиквичка, Али я хапва с голяма охота PeaceДосега минахме през морков, тиквичка и картоф, предстои червената чушка. незнам по какъв метод караш, аз правя следното, ако искаш пробвай / това и към другите мами, които имат проблем с "отварянето на устата" Laughing/ - понеже се прибираме към 2 от парка, а на вън не ми се ще да я храня й давам пюрето към 3, но гледам да е гладна преди това, че на пълен стомах не иска, папка около 100 гр. някъде.после даваш да суче естествено.После мисля да почна с плодовите пюрета сутрин към 9. като дойде време за кашата, мисля зелнчука да го изместя към 12, а в 5 да вкарам кашата. Струва ми се добре, по-опитните мами какво ще кажете?

# 284
  • София, център
Днес на мини-среща пак се събрахме в Южния парк...
Ето снимки: http://snimka.bg/album.php?album_id=67137
парола:adiland

Общи условия

Активация на акаунт