Дискова херния - 20

• 84 697
  • 728
  •   2
Отговори
# 510
Мой познат си купи такова бюро от Jusk - в момента е над 800лв, понякога го пускат на промоция за 500.
Той е доволен от покупката си.

# 511
  • София
Lemy, няма ли да ти е изморително за кръста да работиш права?
Установявам за себе си, че най-много се изморявам и съответно
натоварвам от статично изправено положение, ако е продължило
дълго време. Започва да ме боли кръстът, кракът, изобщо някак
се схваща цялото ми тяло.

# 512
Мен пък от ходене ме заболява, което според мен значи или неудобни обувки или лоша стойка на тялото.

# 513
Бюрата, на които стоиш прав знам, че са много удобни за някои хора, но за моя кръст не стават. Аз боря проблема с внимателно подбиране на удобен стол, удобно бюро и добре разположен монитор, почивки и размърдване на всеки час - час и нещо и внимание да поддържам добра поза докато седя.

# 514
На каква височина си разполагате монитора, че все разнопосочни мнения срещам?
Под нивото на очите, на нивото...?

# 515
Здравейте!От петък официално съм с Медианна дискова херния на ниво TH7-TH8 с вкалцявания в нея стенозираща предното епидурално пространство на СПИН.канал.Идея нямам какво означава това и защо не е описан размер...не трябва ли?Търсих диафрагмална херния а открих друго.Сама си реших за скенер след близо 5 месеца ходене по Невролози и Гастроентеролози( имах болки в гърба и отпред на хранопровода все едно нещо не може да премине с режеща болка) но никой нищо не откри.Та на края отидох и си платих скенера и се сдобих с ДХ друг е въпроса дали тя е причината за болките от пред.Моля ако някой има такава ДХ да сподели какъв е пътят ми от тук нататък.Благодаря ви!

# 516
Гастроендоскопия правена ли ти е?
Относно неописаният размер на хернията. Не е ползван такъв софтуер, който може да сравнява две измерения и да измерва в мм херниралата част съпоставяйки двете измерения. За щастие, има безплатна програма, с която можеш сама да си я измериш, ако е снимано както трябва (т.е., има необходимите разрези). Ще погледна на лаптопа как се казваше софтуера и ще ти пиша по-късно.

# 517
Относно неописаният размер на хернията. Не е ползван такъв софтуер, който може да сравнява две измерения и да измерва в мм херниралата част съпоставяйки двете измерения. За щастие, има безплатна програма, с която можеш сама да си я измериш, ако е снимано както трябва (т.е., има необходимите разрези). Ще погледна на лаптопа как се казваше софтуера и ще ти пиша по-късно.
О абсурд не мога да се оправя с тези технологии.Гастроскопия не ми е правена защото проф Кацаров от ВМА каза,че щом болките не са свързани с храната значи не съм за това изследване а ми назначи рендген с бариева каша,като ме въртяха на нещо като легло/ маса. Показа само ,че стомаха ми е хипертоничен и наличие на невъзвратима каскада, но той още на прегледа отсече,че съм за невролог но Невролозите изобщо не се и усъмниха,че може да е Дискова херния.Та решението за скенера си беше мое.

# 518

Гастроскопия не ми е правена защото проф Кацаров от ВМА каза,че щом болките не са свързани с храната значи не съм за това изследване
Grin На твое място бих си направила една гастроендоскопия, за да се изключи хиатална херния, която има абсолютно същите симптоми, като описаните от теб в торакален дял, вместо да се хващам на професорски исказвания с "няма нужда". И да има и да няма нужда, бих си направила. Както си се сетила да си направиш ямр.

Програмата е Onis 2.5. За да знаеш да я ползваш, обаче, трябва да изгледаш указанията на д-р Дъглас Гилард. Оправяш ли се с английския? https://youtu.be/hwfYR50F-kE

Скрит текст:
Бариева каша... Професор... Божичко...! Cold Sweat

Последна редакция: нд, 09 яну 2022, 23:51 от amy_nka

# 519
  • Бургас
Аз бях на невролог, диагнозата ми е увреждане междупрешлените дискове в поясния и другите отдели на гръбначния стълб  с радикулопатия и шипове.. Изписа ми омепразид, тилкотил и дорета 325 и физиотерапия. В пенедлник ще ходя, че няма часове. Иначе намерих подходяща поза която ме облекчава, като стана права давам левия крак назад и гърба също назад, хубаво да се опъна и ме облекчава и вървя. Друго което ми каза невролога е, че упражненията се равняват на лекарствата

# 520
Незнам дали упражненията се равняват на лекарства, но те поддържат да не те боли и да не се чувстваш като пребит. Поне при мен дават резултат, но покрай празниците ги занемарих и се почна , тук придърпва, там прещраква..... Трябва да се стегна и да се заема пак сериозно
с гимнастиката.

# 521
  • В страната на бурите
Благодаря на amy_nka за споделената програма. Записвам си я и ще пробвам уикенда да разчета изследванията ма майка ми! Heart

# 522
Здравейте, виждам че хомеопатичните инжекции, от които много хора са доволни, вече се предлагат в българската аптечна мрежа. А могат ли да се купят без рецепта?

# 523
Аз мисля,че всичко е комплексно - медикаменти, добавки,рехабилитации,физиотерапии,упражнения,правилна стойка,движение и много пазене.

# 524
Напоследък опитвам всичко ,за да се спася от операция . Вчера правих  за пръв път иглотерапия и през нощта три пъти  получавах крампи и ставах да вървя по 20-30 мин.  При някой получавал ли се е такъв ефект и възможно ли е да е реакция от иглите ?

Общи условия

Активация на акаунт