Дискова херния - 20

• 84 647
  • 728
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
Здравейте, днес ми предписаха рехабилитация с лазер, в сряда ги започвам. Някой има ли опит с това, мнения? Мерси

# 556
Здравейте,
Имам дискова херния в дясно  на кръста,  от известно време почвам да чуствам и изтръпване по деснят крак.  Искам да попитам някой  има ли мение за една клиника в  Германя.  Apex spine  https://www.apex-spine.com
Намеих няколко коментара свързани с тази клиника в по старите  теми. но нищо конкретно.
Ако някой е ходил там или моля за коментар.

# 557
Здравейте,
Имам дискова херния в дясно  на кръста,  от известно време почвам да чуствам и изтръпване по деснят крак.  Искам да попитам някой  има ли мение за една клиника в  Германя.  Apex spine  https://www.apex-spine.com
Намеих няколко коментара свързани с тази клиника в по старите  теми. но нищо конкретно.
Ако някой е ходил там или моля за коментар.

Тук имаме чудесни специалисти, които могат да ви оперират, защо първо не се консултирате с тях, преди да ходите в чужбина? Имам не малко познати, които се върнаха от Германия и Турция с безрезултатни операции и усложнения...

# 558
  • Бургас
С някой да сподели опит с боуен терапия ?

# 559
Здравейте,

досега основно четях в темата, но днес ми се прииска да споделя моите грешки - тежат ми и се ядосвам на себе си, надявам се като си излея мъката, малко да ми поолекне.

Най-голямата грешка, която ми услили многократно проблема: имах някакво изтръпване в дясната ръка и поносима болка в дясната плешка. И една събота станах рано, видях в интернет някакво ново студио за йога до нас с програма "йога при болки в гърба" и взех, че отидох. Инструкторката, за да покаже ентусиазъм, на всяка поза идваше при мен да ме разтяга и опъва. Когато се прибрах вкъщи, едва можех да се мръдна - целият гръб ме болеше. Това беше октомври и от тогава ходя по лекари и процедури, но болката не си връща интензитета от преди това йога занимание.
Като споделям с разни хора, всички ми казват, че при йогата никога не трябва да има насилие - всеки си прави упражненията, докъдето може. Но аз тогава не се усетих.

И тръгнах по невролози - ЯМР на шийни прешлени показа 4 дискови пролапса и притискане на коренчето.
Смених всички НСПВС без никакво повлияване на симптомите. Физиотерапия - без ефект. Лирика - стигнах до 425 мг - никакво обезболяване от нея, но поне успявам да заспя (от силната болка във врата, като легна, не мога да си намеря поза за сън - всякак боли много ).
Единстевно с Дексаметазон 8 мг усетих облекчение, но няколко лекари бяха категорични, че трябва да го спра след 10-тия ден.
И като го спрях, болката пак се върна с пълна сила.

Ходих при д-р Христов от Св. Иван Рилски - от вратата ми каза, че съм за операция.
Друг неврохирург пък ми каза да опитам всякакви варианти, преди да се оперирам.

Та се чудя какви други варианти има.
Ровейки из интернет, попаднах на реклами за озонотерапия, но отзиви почти не намерих - някой пробвал ли е ?
Също си мисля за иглотерапия.

Направо ми се плаче вече от болки, а цялата дясна ръка ми е постоянно изтръпнала.

Някой може ли да препоръча метод, терапевт?  Pensive

Благодаря

# 560
Здравейте,

досега основно четях в темата, но днес ми се прииска да споделя моите грешки - тежат ми и се ядосвам на себе си, надявам се като си излея мъката, малко да ми поолекне.

Най-голямата грешка, която ми услили многократно проблема: имах някакво изтръпване в дясната ръка и поносима болка в дясната плешка. И една събота станах рано, видях в интернет някакво ново студио за йога до нас с програма "йога при болки в гърба" и взех, че отидох. Инструкторката, за да покаже ентусиазъм, на всяка поза идваше при мен да ме разтяга и опъва. Когато се прибрах вкъщи, едва можех да се мръдна - целият гръб ме болеше. Това беше октомври и от тогава ходя по лекари и процедури, но болката не си връща интензитета от преди това йога занимание.
Като споделям с разни хора, всички ми казват, че при йогата никога не трябва да има насилие - всеки си прави упражненията, докъдето може. Но аз тогава не се усетих.

И тръгнах по невролози - ЯМР на шийни прешлени показа 4 дискови пролапса и притискане на коренчето.
Смених всички НСПВС без никакво повлияване на симптомите. Физиотерапия - без ефект. Лирика - стигнах до 425 мг - никакво обезболяване от нея, но поне успявам да заспя (от силната болка във врата, като легна, не мога да си намеря поза за сън - всякак боли много ).
Единстевно с Дексаметазон 8 мг усетих облекчение, но няколко лекари бяха категорични, че трябва да го спра след 10-тия ден.
И като го спрях, болката пак се върна с пълна сила.

Ходих при д-р Христов от Св. Иван Рилски - от вратата ми каза, че съм за операция.
Друг неврохирург пък ми каза да опитам всякакви варианти, преди да се оперирам.

Та се чудя какви други варианти има.
Ровейки из интернет, попаднах на реклами за озонотерапия, но отзиви почти не намерих - някой пробвал ли е ?
Също си мисля за иглотерапия.

Направо ми се плаче вече от болки, а цялата дясна ръка ми е постоянно изтръпнала.

Някой може ли да препоръча метод, терапевт?  Pensive

Благодаря

Озонотерапията е бошлав, само ще си дадете парите. Някои неврохирурзи препоръчват колагенова терапия- бият се инжекции с колаген директно в проблемните зони. Моя рехабилитатор, който също беше с херния ходеше на такава терапия и беше наистина доволен, но каза, че трябва да се прави от хирург. По спомен една инжекция беше около 100 лв. Правеха се през 2 седмици. При мен за съжаление вече беше късно за такива терапии.

# 561
Blue, с английския на ти ли си? Да ти пратя едно клипче - сама да прецениш дали си за операция. Най-голяма грешка би било да нямаш реална представа за състоянието си и да си изгубиш времето.

# 562
Да, ще бъда благодарна, ако ми го изпратиш.
🌺

# 563
Здравейте, с 2 хернии съм на т10-т9 и т9-т8. Също изкривяване и кифоза. Правя физио и кинезитерапии почти месец без особен ефект. Ходих при невролог доц. Клисурси и каза, че няма нужда от операция. Моля да ми предложите други невролози, както и неврохирурзи.

# 564
Здравейте, с 2 хернии съм на т10-т9 и т9-т8. Също изкривяване и кифоза. Правя физио и кинезитерапии почти месец без особен ефект. Ходих при невролог доц. Клисурси и каза, че няма нужда от операция. Моля да ми предложите други невролози, както и неврохирурзи.

Опитах да Ви препоръчам нещо на "лични" , но сте забранили тези съобщения .
Не искам да претоварвам групата  с тази информация .

# 565

Опитах да Ви препоръчам нещо на "лични" , но сте забранили тези съобщения .
Не искам да претоварвам групата  с тази информация .

Здравейте, не можах да открия от къде да махна тази забрана.

# 566
Тук , в темата ми препоръчаха иглотерапия при д-р Борян Бужов.
Започнах  процедури при него . Напишете името и ще Ви излезе телефон , месторабота и т.н. Има и статии с негови изказвания за това при  какви заболявания  прилагането на иглотерапия действа добре , нашите са там .

Здравейте, не можах да открия от къде да махна тази забрана.
Натиснете върху аватара си , до него ще излезе  отново името /профил/ , влизате в профила си и на опцията "лични съобщения" излизат три позиции . Последната е за забрана на ЛС - демаркирайте го Grinning
Понякога е полезно  да получиш информация , която  е лично за Вас и може друг някой в групата да я третира като реклама или спам .

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 19:47 от Ели-ТАЛ

# 567
  • Бургас
Аз ходих на физиотерапия, имам подобрение, но си взеп луга от аптеката и в къщи си правя компреси. Чувствам се още по-добре, до обяд карам без болка, но трябва да се пазя все още

# 568
Една от процедурите  ми в Поморие беше да лежа по корем с парцал , натопен в топла вода с луга /завиват те  с мърляво одеяло/ .
По-бруталната процедура беше ваната с кал -като мумия стоиш доста дълго с глава и рамене над  калта , миризмата е неприятна , заради това "операторките" непрекъснато правеха течение , настинах и се прибрах  с пневмония .

# 569
  • Бургас
Не парцал, а парче вълнен плат
Процедурите са такива от години, такъв е начина на лечение. Но да казвате че са брутални е повече от смешни. Предпочитам седмица миризми и живот без болка

Общи условия

Активация на акаунт