Дискова херния - 20

• 84 672
  • 728
  •   1
Отговори
# 540
Има ли някой който е с паник атаки и е ходил на открит ЯМР?Имам направления за торакален отдел Неврохирурга не повярва,че имам Торакална дискова херния от диагноза след скенер.Може да се смеете но на скенера едвам издържах а са само 5 Мин.Започнах да се потя и получих сърцебиене всеки момент щях да се измъкна от него а като гледам снимките на отворените ЯМР как ти го допират и няма измъкване:joy:няма да издържа

# 541
Иди на затворен но да е някой нов апарат, по-широки, по+малко бучащи и по-комфортни са, + някое валерианче преди процедурата.
Последният път правих на торакален и лумбален, полежах си повечко време, нямах проблеми, докато при първия път, в ужасния 100 годишен апарат на ИСУЛ щях да си загина от шубе.

# 542
Иди на затворен но да е някой нов апарат, по-широки, по+малко бучащи и по-комфортни са, + някое валерианче преди процедурата.
Последният път правих на торакален и лумбален, полежах си повечко време, нямах проблеми, докато при първия път, в ужасния 100 годишен апарат на ИСУЛ щях да си загина от шубе.
Няма да издържа...скенера е отворен отзад и едвам издържах

# 543
Няма да издържа...скенера е отворен отзад и едвам издържах

Искай да те приспят. Баща ми така го снимаха.

# 544
И новите ЯМР са двустранно отворени, но ако действително не си в състояние да издържиш в "тръбата" 20-30 мин. отиди наотворен . За мен упойката е значително по - травматично преживяване, което не си струва да си причинява човек заради едно безболезнено изследване.
Затворените мисля, че са с по-голяма чувствителност и точност.

# 545
Аз не казах упойка, а седиране, просто да спиш.

# 546
В Спектър до парк хотел Москва в София е отворен апаратът.

# 547
Аз не казах упойка, а седиране, просто да спиш.
И как така те приспиват без упойка?За пръв път чувам

# 548
Да, двете снимки в преходният ми пост са точно от там. Аз съм била в затворения, който всъщност не е чак толкова затворен. В Пирогов е подобен също отворен от двете страни.
Виж преди доста години в Пирогов си беше доста страховит.
amy_nka, вероятно има различни методи не съм сигурна. Преди години синът ми беше още доста малък и трябваше да се подложи на ЯМР. Тогава ми обясниха, че ако не е в състояние да стои неподвижно, трябва да го анестизират с изисквания като за операция ( поне 5-6 часа поне преди изследването гладен и жаден, приспиват го и след това още няколко часа за възстановяване). Ами стоя неподвижно без проблеми 20 мин. при перспективата за 1 ден в болница.

# 549
На отвореният в Спектър, качеството е по-ниско, отколкото на затвореният. Да не се окаже, че направлението е отишло напразно.

# 550
На отвореният в Спектър, качеството е по-ниско, отколкото на затвореният. Да не се окаже, че направлението е отишло напразно.
Отворен има и в Света София...каквото и да е аз така или иначе няма шанс да вляза в закрит при положение,че на скенера едвам издържах 5 Мин а той е много по малък като кръг от ЯМР и със сълзи ме изкараха.За това питам дали някой е ходил на открит и да сподели опит, защото и там не се знае дали ще издържа 20,30 мин

# 551

Ели-ТАЛ, би ли споделила какви са тези затоплящи кремчета 911?
Бях взимала на майка  2-3 вида такива  затоплящи за ревматични и ставни болки .  Снимката е  , за да видите  серията - имат богат набор . Аз съм взимала незатоплящи за ДХ . Просто трябва да се видят .

Ето едно  - окопник  , аз се мажа с него    https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010021447

# 552
Аз октомври правих ЯМР в отворения апарат на Спектър - издържах го, през цялото време стоях със затворени очи.
Обаче скоро ходих на консултация при един неврохирург и той ми се накара защо съм го правила там, изобщо не бил качествен, не давал никаква информация…

# 553
Някой има ли мнение за Русев, Пловдив
Има в Окръжна и Каспела, затворен
Ама колко е нов...

# 554
Още за серията  911 /ако не го свалят/    https://sopharmacy.bg/bg/category/911

Общи условия

Активация на акаунт