Дискова херния - 20

• 87 198
  • 728
  •   1
Отговори
# 195
Лекарят при който ходя ми препоръча хотел д-р Гечеви в Павел баня.
Каза, че там са специализирани в дисковите хернии.
Имате ли някакви мнения за този хотел?
Разгледах сайта им и за свободен прием цената е 122лв. на ден /включени са процедурите предписани от лекарят, нощувка, закуска и вечеря/.
Не знам това добре ли е като цена или е скъпо?

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 16:26 от tndrrr

# 196
  • София
Разгледах сайта им и за свободен прием цената е 122лв. на ден /включени са процедурите предписани от лекарят, нощувка, закуска и вечеря/.
Ужас. Защо хората са толкова глупави същества

# 197

Преди 2-3 г. една колежка ходи там . Беше доволна . Там и бяха дали схема за поставяне на  хомеопатичните  инжекции Дискус .
На мен не ми хареса  техния "специалитет" - някакви екстензии . Звучи ми много агресивно .
Цената не я коментирам . Като се ходи  платено /не по НОИ/ в  стария център с голямата база / също не излиза евтино и в събота и неделя /поне преди  10 г./ не правеха водните процедури . По-тъпо нещо не можеш да измислиш . Освен това там ужасно злоупотребяваха с цената на храната . беше елементарно да сравниш обявените цени с тези на частния ресторант  , окачени на съседната врата във фоайето .

Някой ползвал ли е за нашия проблем  прословутите ОКИ  или те са предимно за главоболие ?

# 198
  • София
=============

Някой ползвал ли е за нашия проблем  прословутите ОКИ  или те са предимно за главоболие ?
Предполагам ,че става въпрос за итал.  ОКИ, нали..? Ползвала съм го преди години, когато бях в силна  криза и вярно е, че почти на момента облекчава болката, тя изчезва напълно, все едно никога не е боляло, вярно е,  жестоко  е лекарството, но на третото прахче, при мен  бяха прахчета, имам ги още, вдигнах кръвно, а такъв проблем никога не съм имала с кръвното, оказа се че е от прахчето, така че внимателно с тях.

# 199
  • Варна/Белгия
    Здравейте на всички,за първи път пиша тук и имам въпрос.Потърсих в темите назад относно хомеопатичните инжекции Дискус как точно се прилагат и забелязах,че някои от вас правят курс от 10 инжекции през ден,а други всеки ден.
    Бихте ли ми помогнали как е най-правилно да се прави един курс?

# 200
    Здравейте, не знам как да запопна. Преди няколко години получих болки в кръста, тогава бях на 18 г. Днес 7г. по късно все още не мога да разбера какво ми има, ходих при всякакви лекари и в България и в Испания, нищо. Направиха ми няколко снимки но в долната част на гърба излиза бая и никои нищо не казва а само хапчета преписват за болка. Преди 3 месеца ми казаха че е дурзалгия. Но аз продължавам да си мисля че може да е дискова херния защото в този момент когато болките са най силни, краката ми изтръпват и не ги усещам, не мига да лежа ни по гръб ни по корем. Може ли някой да ми каже какви са симптомите при тази болест.

# 201
    • София
    Здравейте, не знам как да запопна. Преди няколко години получих болки в кръста, тогава бях на 18 г. Днес 7г. по късно все още не мога да разбера какво ми има, ходих при всякакви лекари и в България и в Испания, нищо. Направиха ми няколко снимки но в долната част на гърба излиза бая и никои нищо не казва а само хапчета преписват за болка. Преди 3 месеца ми казаха че е дурзалгия. Но аз продължавам да си мисля че може да е дискова херния защото в този момент когато болките са най силни, краката ми изтръпват и не ги усещам, не мига да лежа ни по гръб ни по корем. Може ли някой да ми каже какви са симптомите при тази болест.
    Ами направи си скенер или ЯМР и спри да ходиш при идиоти. Освен това ренгенография при болки в кръста, които продължават дълго време може да препоръча само некадърник

# 202
    Здравейте! Имам болки в гърба от 30 г. Най-напред беше невралгия. Преди 10 г. на скенер ,казаха протрузии на гръбначен стълб и сега сигурно вече са дискови хернии, но не съм ходила отново на скенер. Каня се да отида,да видя какво става,защото имам постоянни болки в гърба и чувствам едно стягане в гърдите и сякаш въздух не ми достига. Като,че ли имам някаква преграда в гърдите и не мога да си поема нацяло въздух. Ходих на пулмолог и кардиолог,въпрки,че и и високо кръвно имам, и белодробни изменения- те казаха, че това стягане в гърдите, по-скоро пулмологът каза, че е от диск.хернии, т. е  ,че не е белодробно. Кардиологът каза, че  оплакването ми не е от сърдечно естество. Най-вероятно и остеохондроза имам, защото пак преди години на снимка се виждаха такива изменения. Има ли някой, който е с Д.Х. на гърба и да има такива оплаквания, като мен, т.е. да чувства и недостиг на въздух и стягане в гърдите, освен силните болки в гърба?

# 203
    • София
    Здравейте! Имам болки в гърба от 30 г. Най-напред беше невралгия. Преди 10 г. на скенер ,казаха протрузии на гръбначен стълб и сега сигурно вече са дискови хернии, но не съм ходила отново на скенер. Каня се да отида,да видя какво става,защото имам постоянни болки в гърба и чувствам едно стягане в гърдите и сякаш въздух не ми достига. Като,че ли имам някаква преграда в гърдите и не мога да си поема нацяло въздух. Ходих на пулмолог и кардиолог,въпрки,че и и високо кръвно имам, и белодробни изменения- те казаха, че това стягане в гърдите, по-скоро пулмологът каза, че е от диск.хернии, т. е  ,че не е белодробно. Кардиологът каза, че  оплакването ми не е от сърдечно естество. Най-вероятно и остеохондроза имам, защото пак преди години на снимка се виждаха такива изменения. Има ли някой, който е с Д.Х. на гърба и да има такива оплаквания, като мен, т.е. да чувства и недостиг на въздух и стягане в гърдите, освен силните болки в гърба?
    Ако имаш херния в торакалната област е нормално да имаш подобни симптоми

# 204

Защо просто не си направите ЯМР ? Всичко останало е  танцуване около предполагаеми диагнози .
    Трябва да знаете какво е , за да  предприемете подходяща физиотерапия и лечение . До тогава не ходете на т.нар. "чекръкчии" , защото на мен май един такъв магьосник  ми направи хернията . След него едва се прибрах и след седмица диви болки отидох на ЯМР.

# 205
    Здравейте! Някой пил ли е Моваген? Вчера ЛЛ ми го изписа за болките в гърба-гледам хранителна добавка е, щяло да почне да действа към 20-я ден. Изписа ми и дексофен при нужда,т.е при много силни болки. Гледаше просто да отбие номера. Поисках снимка-каза,че няма смисъл- то е ясно каза,че имаш дискови хернии и / или спондилоза, тъй като той знае,че преди 10 г. на скенер ясно се видяха протрузии и на гърба и на кръста. ЛЛ е опериран от дискова херния преди години и е за операциите по принцип, но като ме гледал-нямало да се оперирам. И то си е така де-страх ме е, ще видим по-нататък. Интересно, но на мен като,че ли не ми помагат или много слабо ми действат противовъзпалителните. Сега пих 5 дена Алмирал и 7 дена Диклопрам, но пак си ме боли гърбът. По-скоро ми помагат антидепресанти и успокоителни-притъпяват болката, но щом ги спра-отново болката се засилва.Disappointed И каза гимнастика да правя, слаба мускулатура, каза и ме накара да направя една коремна преса ,но аз не можах, а съм с нормално тегло,е- леко закръглена, но в рамките на нормалното.

Последна редакция: сб, 05 юни 2021, 12:01 от maca-niki2008

# 206
    И каза гимнастика да правя, слаба мускулатура, каза и ме накара да направя една коремна преса ,но аз не можах, а съм с нормално тегло,е- леко закръглена, но в рамките на нормалното.

В никакъв случай не правете коремни преси за упражнение! Ако лекарят не ви е препоръчал подходящи, аз бих се обърнала към кинезитерапевт като най-добър вариант. Има и примерни в темата тук, могат да се намерят и в интернет.

# 207
    • София
    И каза гимнастика да правя, слаба мускулатура, каза и ме накара да направя една коремна преса ,но аз не можах, а съм с нормално тегло,е- леко закръглена, но в рамките на нормалното.

В никакъв случай не правете коремни преси за упражнение! Ако лекарят не ви е препоръчал подходящи, аз бих се обърнала към кинезитерапевт като най-добър вариант. Има и примерни в темата тук, могат да се намерят и в интернет.
    Не вярвам, че е толкова тъп за да и препоръча класическа коремна преса. Жената сигурно има предвид някакво упражнение за корема. Трябва освен определени упражнения, съобразени с нейното състояние, да прави и подходящ стречинг за да разтегне лигаментите около проблемните междупрешлени дискове. Също така трябват упражнения не само за корема. Аз съм с две дискови хернии и от 10г.не съм усетил дори дискомфорт, така че това е единственото лечение - подходящ стречинг и упражнения

# 208
    Здравейте, На 12.05 ме оперираха от ДХ L4-L5. Първите две седмици всичко беше супер,без болки,без изтръпвания, докато една сутрин не се събудих със скован кръст и невероятни болки. Пуснах кръвни и се оказа, че съм с бактериална инфекция. Професора ми назначи антибиотик за 10 дни. Днес е пети ден от както го пия но за сега ефект няма. Има ли някой друг,който да е бил с бактериална инфекция след операция и по какъв начин успяхте да я преборите.

# 209
    • Другата България
    Някой оперирал херния в шиен отдел? С3-С4?
    Отзиви, препоръки?

Общи условия

Активация на акаунт