Дискова херния - 20

• 88 135
  • 728
  •   1
Отговори
# 465
Кортикостероидите си имат своите странични ефекти и потенциални проблеми, но са силни противовъзпалителни и помагат при силни кризи. При кратки курсове от 10 дни - 2 седмици страничните ефекти са несъществени. И разбира се, че помагат, иначе нямаше да ги изписват лекарите. Не винаги, но в много ситуации, помагат.

# 466
Като чета "съжителствам си кротко с хернията" и не мога да си го представя...
Или като чета "не мога да тичам и скачам на въже" също не го разбирам. Нямам чак такива мечти.
Аз не мога да ходя. Нямам болки, но не мога да ходя. Това ми е мечтата - да мога да ходя, да отида на работа, да отида да си взема детето от
училище... Какво останало да тичам, скачам, да танцувам, да ходя на море или да ходя на токчета... Това ще си остане един спомен сигурно... Моето "кротко съжителство" ли се води?

# 467
И аз при вас. Преди 6 години правих рентген заради болки в кръста. Излезе остеохондроза, лордоза и спондилоза.
Но можех да си ходя дълго, да работя.
От 2-3 години положението много се влоши. Половин час седнала или 200 метра ходене и кръста ме скапва.
Интересното е, че боли в зависимост от положението на тялото. Усещам силно боцкане. Нагаждам се лекичко. Това прилича ли ви на дискова херния?
Трябва да направя ЯМР, но сега с тоя ковид дето е пълно с хора за снимки не ми се ходи.

amy_nka, разбирам те чудесно.

# 468
  • София
Здравейте. И аз си искам нормалния живот, херния май нямам за сега, но имам предпоставки за такава, а нито един лекар до момента не може да каже от какво ме боли. Изпих вече де що има хапче за такива болки, ходих на физиотерапия, правя си упражненията от лечебната физкултура вкъщи. Не знам какво повече да направя. Нощем умирам. Не става по добре, все по зле и по зле става. Вече от гръбнака болката продължава и към ребрата и затруднява дишането ми. 

Имате ли мнение за Гръбначния център в пета МБАЛ в София Банишора? Или за Д-р Огнян Асенов в МЦ Лора , гледам, че има висока оценка в супердок? Направо не знам на къде да хвана вече. Хората трансплантации на сърце правят, а на мен не могат да ми кажат защо не боли гърба и как да спре да ме боли.

# 469
Като чета "съжителствам си кротко с хернията" и не мога да си го представя...
Или като чета "не мога да тичам и скачам на въже" също не го разбирам. Нямам чак такива мечти.
Аз не мога да ходя. Нямам болки, но не мога да ходя. Това ми е мечтата - да мога да ходя, да отида на работа, да отида да си взема детето от
училище... Какво останало да тичам, скачам, да танцувам, да ходя на море или да ходя на токчета... Това ще си остане един спомен сигурно... Моето "кротко съжителство" ли се води?
Amy_nka, много ми е мъчно.....
Този сезон обостря гръбначните проблеми. Топло, студено, влага....

# 470
  • София
Здравейте. И аз си искам нормалния живот, херния май нямам за сега, но имам предпоставки за такава, а нито един лекар до момента не може да каже от какво ме боли. Изпих вече де що има хапче за такива болки, ходих на физиотерапия, правя си упражненията от лечебната физкултура вкъщи. Не знам какво повече да направя. Нощем умирам. Не става по добре, все по зле и по зле става. Вече от гръбнака болката продължава и към ребрата и затруднява дишането ми. 

Имате ли мнение за Гръбначния център в пета МБАЛ в София Банишора? Или за Д-р Огнян Асенов в МЦ Лора , гледам, че има висока оценка в супердок? Направо не знам на къде да хвана вече. Хората трансплантации на сърце правят, а на мен не могат да ми кажат защо не боли гърба и как да спре да ме боли.
Ако болката е в торакалните прешлени е малка вероятността да имаш дискова херния. По скоро болката в гърба е от остеохондроза, предизвикана от сколиоза, кифоза, или някаква друга патология на гръбнака. Това се оправя за 2 седмици

# 471
  • Козлодуй
PlTP, покажи тук твоите упражнения за да се оправим и ние Simple Smile

# 472
  • София
PlTP, покажи тук твоите упражнения за да се оправим и ние Simple Smile
Аз вече го написах 300 пъти заради хора като теб, които не четат смисъла, а искат, както циганите искат да им се дават помощи или къщи.
Упражненията за мен, са за мен. Упражненията за Гошо не стават за Пешо или Янка, въпреки че и тримата имат дискови хернии на едно и също ниво. Това е разликата

# 473
  • Козлодуй
Добре тогава като не стават защо продължаваш да натъртваш тук, че този или онзи може да се излекува и защо обиждаш без никой да те е обидил само казваме поне едно упражнение покажи тук публично за да докажеш че нещо си направил вместо само приказки

# 474
  • София
Как може да се оправи за две седмици? Ако е с упражнения както казах направих си курс в отделението по рехабилитация и физиотерапия и след това продължавам да си правя упражненията вкъщи. За сега резултат нула. Даже става все по зле. Тези стягания в гръдния кош ги нямах преди.

# 475
Сигурно някои проблеми може и да могат да се оправят за 2 седмици. Или само с упражнения. Определено не всички, глупости говори PITP.

# 476
Елена, намирисваш ми на Бехтерев

https://www.credoweb.bg/topics/general/bolest-na-behterev/622

# 477
Елена, ако имаш ЯМР на торакалният дял, и не се открива проблем от който евентуално да са болките, може би е добре да се провериш и за остеопороза, също и при ревматолог. Гадая де.
За гръбначния център на Стоев, повечето отзиви във фейсбук групата не са добри.
За две седмици не се оправя нищо.
Човекът се опитва да си направи някаква реклама, за да му даде някой пари, но нещо не му се получава.
За упражнения, ето тези момчета са добри, тук има и за сколиоза, като разбира се е най-добре да се работи индивидуално:
https://youtu.be/4AojcK-D7hs

Последна редакция: пн, 22 ное 2021, 14:42 от Lemy

# 478
  • София
Добре тогава като не стават защо продължаваш да натъртваш тук, че този или онзи може да се излекува и защо обиждаш без никой да те е обидил само казваме поне едно упражнение покажи тук публично за да докажеш че нещо си направил вместо само приказки
Нямах намерение да те обидя. Просто съм на работа и пиша без да се замислям. Извинявам се. Ами защото това лекува. Просто си намерете специалист, който да ви състави според вашето състояние, а не да правите упражненията на еди кой си професор Ниши или друг анимационен герой без да се съобразявате с вашата изгладена лордоза примерно. Защото Пешо прави това и му помага, ама Пешо няма изгладена лордоза, а увеличена лордоза примерно. Е това го написах толкова пъти и пак не разбрахте. Еми няма да спре да ви боли, до като не искате да разберете каквото и да е било

# 479
  • Козлодуй
Лично аз ходих при специалисти и ме излекуваха донякъде, но за себе си съм установила че си трябва системно движение за да не боли Simple Smile https://www.zajenata.bg/%D1%88%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B5-%D0 … B8-news97048.html
Купих и книгите на професор Ниши и там има правила които ги знаем но не ги спазваме иначе инстинктивно знаем че трябва да е така Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт