Дискова херния - 20

• 84 672
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
Тук , в темата ми препоръчаха иглотерапия при д-р Борян Бужов.
Започнах  процедури при него . Напишете името и ще Ви излезе телефон , месторабота и т.н. Има и статии с негови изказвания за това при  какви заболявания  прилагането на иглотерапия действа добре , нашите са там .

Здравейте, не можах да открия от къде да махна тази забрана.
Натиснете върху аватара си , до него ще излезе  отново името /профил/ , влизате в профила си и на опцията "лични съобщения" излизат три позиции . Последната е за забрана на ЛС - демаркирайте го Grinning
Понякога е полезно  да получиш информация , която  е лично за Вас и може друг някой в групата да я третира като реклама или спам .

Виждам, че няколко пъти препоръчвате Борян Бужов в темата. И се изкуших да споделя моят опит с него, като едно предупреждение към всеки решил да го посети. BGmamma е голяма платформа и мненията тук стигат до много хора.
Умишлено не пиша доктор. За мен този човек не е лекар и силно не го препоръчвам. Дори смятам, че е опасен. Ще кажа и защо. Това е лично мнение и не ангажирам никого с него.
На 43г съм от София, с проблем в кръста. Почти всеки попаднал при Борян, е минал при различни специалисти, без задоволителен резултат от това. Своеворода, акупунктурата, мануална терапия и т.н алтернативна медицина, се явяват надежда. Този човек е превърнал тази надежда в бизнес, явявайки се като една бяла лястовица на спасението за страдащия.
Какво намерих аз за него и кой е този "доктор".
Борян е завършил основен курс по акупунктура и се нарича специалист. Титулува се член на управителния съвет на Българско Дружество по Традиционна Китайска Медицина, а той е просто касиер. А какво точно е това дружество, може сама да проучите. Подозирам, че и почти всичките му гръмки, както пише той " ключови компетенции" са преувеличени, дори измислени. И не само те.
Имах нещастието да запиша час за преглед и отида при тази бяла лястовица. Стоях 30 минути в така нареченият кабинет. Мрачно, мръсно и захабено място, според мен. За тези 30 мин. Реален контакт с него имах около 2 мин.  През другото време той говореше духовито по телефона на различни клиенти, не пациенти, със заучени до съвършенство, повтарящи се фрази. Имах време да го слушам и наблюдавам, предостатъчно. Освен мен, в кабинета за тези 30 мин имаше още 3ма клиента. Слушах и наблюдавах - едно и също при всеки, едни и същи фрази, шеги, термини и съответно "лечение"- игли (акупунктура). Аз също лежах с тях. Ефект нямаше. Ще стане дълго и няма да описвам подробно всичко, достойно за евтино театрално шоу. Борян не отговори на нито един , повтарям, нито един мой въпрос. Ще завърша с това, че ми се поискаха и платих 85лв. Не видях някой от останалите трима да плати под 50лв. Математиката оставям на Вас.
Какво направих? Битият- бит, ....знаете го цялото.
Оставих отзив в гугъл, за Борян. Вид предупреждение за хората. Той ми отговори също там, дълго и духовито, в неговият изтънчен стил. Съответно, малко по-късно, отзивът ми беше изтрит.
За  цели 3 години, Борян има 19 отзива там. С моят отзив, щяха да са 20.
Това изтриване ме провокира силно и ми засили съмненията, че е един търговец на надежда. Писах му директно, предупреждавайки го, че се чувствам измамен от него, че го смятам за мошеник, че ще сигнализирам НАП, защото не видях да издава касови бележки. Че ще пиша за него и какво прави там, в знайни и незнайни сайтове и т.н, ако не ми върне парите. Познай! Върна ми парите.
Пазя копие на отзива, а и от цялата ни комуникация, ако някой желае да прочете ще ги покажа.

Така, че ходете при лекари, а не при такива като Борян. Те търгуват с надежда.
Всичко написано е лично мнение. Всеки може да опита.
Аз предупредих.

С уважение към аудиторията, Станиславов

# 571
Здравейте,

Някой има ли актуален телефон на кинезитерапевт Лъчезар Василев или адреса, на който работи?

# 572
....Виждам, че няколко пъти препоръчвате Борян Бужов в темата. И се изкуших да споделя моят опит с него, като едно предупреждение към всеки решил да го посети. BGmamma е голяма платформа и мненията тук стигат до много хора.
Умишлено не пиша доктор. За мен този човек не е лекар и силно не го препоръчвам. Дори смятам, че е опасен. Ще кажа и защо. Това е лично мнение и не ангажирам никого с него.
На 43г съм от София, с проблем в кръста. Почти всеки попаднал при Борян, е минал при различни специалисти, без задоволителен резултат от това. Своеворода, акупунктурата, мануална терапия и т.н алтернативна медицина, се явяват надежда. Този човек е превърнал тази надежда в бизнес, явявайки се като една бяла лястовица на спасението за страдащия.
Какво намерих аз за него и кой е този "доктор".
Борян е завършил основен курс по акупунктура и се нарича специалист. Титулува се член на управителния съвет на Българско Дружество по Традиционна Китайска Медицина, а той е просто касиер. А какво точно е това дружество, може сама да проучите. Подозирам, че и почти всичките му гръмки, както пише той " ключови компетенции" са преувеличени, дори измислени. И не само те.
Имах нещастието да запиша час за преглед и отида при тази бяла лястовица. Стоях 30 минути в така нареченият кабинет. Мрачно, мръсно и захабено място, според мен. За тези 30 мин. Реален контакт с него имах около 2 мин.  През другото време той говореше духовито по телефона на различни клиенти, не пациенти, със заучени до съвършенство, повтарящи се фрази. Имах време да го слушам и наблюдавам, предостатъчно. Освен мен, в кабинета за тези 30 мин имаше още 3ма клиента. Слушах и наблюдавах - едно и също при всеки, едни и същи фрази, шеги, термини и съответно "лечение"- игли (акупунктура). Аз също лежах с тях. Ефект нямаше. Ще стане дълго и няма да описвам подробно всичко, достойно за евтино театрално шоу. Борян не отговори на нито един , повтарям, нито един мой въпрос. Ще завърша с това, че ми се поискаха и платих 85лв. Не видях някой от останалите трима да плати под 50лв. Математиката оставям на Вас.
Какво направих? Битият- бит, ....знаете го цялото.
Оставих отзив в гугъл, за Борян. Вид предупреждение за хората. Той ми отговори също там, дълго и духовито, в неговият изтънчен стил. Съответно, малко по-късно, отзивът ми беше изтрит.
За  цели 3 години, Борян има 19 отзива там. С моят отзив, щяха да са 20.
Това изтриване ме провокира силно и ми засили съмненията, че е един търговец на надежда. Писах му директно, предупреждавайки го, че се чувствам измамен от него, че го смятам за мошеник, че ще сигнализирам НАП, защото не видях да издава касови бележки. Че ще пиша за него и какво прави там, в знайни и незнайни сайтове и т.н, ако не ми върне парите. Познай! Върна ми парите.
Пазя копие на отзива, а и от цялата ни комуникация, ако някой желае да прочете ще ги покажа.

Така, че ходете при лекари, а не при такива като Борян. Те търгуват с надежда.
Всичко написано е лично мнение. Всеки може да опита.
Аз предупредих.
С уважение към аудиторията, Станиславов

На мен ми го препоръчаха  на базата на личен опит .
Аз потърсих сведение за него - излиза ,че е невролог с допълнителна специализация за мануална терапия.
Направила съм 6 процедури , издава  касова бележка . Процедурите са по 45 лв. Първата е с преглед и е по-скъпа .
Ще напиша за лично мнение след препоръчаните 10 процедури .
Моята масажистка ми каза ,че на мястото на хернията съм имала някакво уплътнение , а сега  там било освободено и кожата свободно се "отлепя" . Аз всъщност ходя за друго , но той слага игли и за хернията и за  болките  в ръката , освен за основното - шипове в ставите .

# 573
Ели-ТАЛ,
Разбирам добре, че написаното от мен, може да се тълкува като очерняне, нелоялна конкуренция, характеропатия и т.н . Но то ми дава себеуважение и чувство, че не съм от мнозинството, които си траят. Защото ми се е разминало и съм си взел парите, както се казва.
Не знам и на какво точно основание, ти е  бил препоръчан Борян Бужов. За мен,той е само един пореден, ясен пример, докъде се е изродила търговията със здраве, в България. Апелирам към хората да са внимателни с това явление, наречено алтернативна медицина.. То е рай за недоучили лекари и откровени шарлатани.
Надявам се, да се оправиш.Аз също се подобрявам.
Успех.

# 574
Привет!
Предните постове ме подтикнаха аз пък да напиша мнението си за едно друго “светило” - д-р Ван Пейдзю http://www.drvan-bg.com/.
Колежка ми сподели, че неговата иглотерапия много добре повлияла дисковата херния при нейна възрастна позната.
Разгледах му сайта, вдъхна ми доверие това, че работи в кабинет в поликлиника.
Минах първо преглед - 30 лв, после - уж иглотерапия - 90лв.
Но…. - този перверзен дядка все гледаше да опипва, посягаше да бърка в гащите…, отвратително 👿
Избягах с 200.
После потърсих в гугъл - оказа се, че е имал няколко срещи с Господари на ефира и едно от обвиненията им е точно това - че опипва жените.
Странно ми е как този перверзник продължава с грозните си методи. При това в кабинет в ДКЦ!
Клипчетата са налични в интернет 🤢

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 12:06 от Blue@

# 575
Здравейте. Моля за съвет и препоръка.
От около месец и половина страдам от силни болки в кръста и гърба и то предимно нощно време, събуждам се от болка и не мога да променя позицията си. Съответно сутрин съм като труп. Понякога болката има и  опасващ характер,освен в кръста се разпростира от задната част на ребрата към корема. Дори си мислех,че е нещо свързано с бъбреците,правих изследвания проблем не се намери. Посетих джипито,тя ме прати на рентген там установи сакрализация на L5, ходих и на невролог чието мнение е,че болките се дължат на сколиоза. Препоръча ми движение и болкоуспокояващи. Проблема е,че въпреки,че започнах редовно да правя упражнения и да се движа болката не се повлиява. Спира понякога за ден два и след това отново се активизира. Според вас от какво може да е?

# 576
Болката отшумява бавно, за жалост. При мен поне месеци.
Попитай и за физиотерапия, лечебна гимнастика,  масажите също спомагат. Сега и времето се отразява негативно на нашите болежки.
Неудобен матрак също допринася за дискомфорта по време на сън.

# 577
Попитай и за физиотерапия, лечебна гимнастика,  масажите също спомагат. Сега и времето се отразява негативно на нашите болежки.
А възможно ли е болката да се дължи наистина на сколиоза? Като чета има много хора с тази диагноза,които не изпитват нищо. Вече започвам да се съмнявам,че проблема е по-сериозен.
Нормално ли е да се събуждам скована и да не мога да се завъртя от болка? Има ли и други такива случаи като моя ,които освен болежки в гърба и кръста,да имат и опасващи към корема по хода на ребрата?

# 578
Хора , обезсърчавате ме Sleepy !
Толкова разчитам на тази иглотерапия , в противен случай ще трябва да ми сменят здрава става заради шип Rage
Аз имам още 4 процедури , хванала съм се , ще ги направя . После ще споделя .
Вече по нагоре написах ,че мойта масажистка  вижда  разнасяне на  някакво уплътнение  на мястото на хернията /L4-L5/ . Кожата в този участък вече се отделяла лесно . Поне за това да е от полза .

# 579
Някой впечатления за МЦ " Света Троица" в гр София?
А, за СофияМед и невролог там?
Благодаря, спешно е..

# 580
Аз ходя в СофияМед при д-р Тодор Кунчев - доста добре обяснява

# 581
А възможно ли е болката да се дължи наистина на сколиоза? Като чета има много хора с тази диагноза,които не изпитват нищо. Вече започвам да се съмнявам,че проблема е по-сериозен.
Нормално ли е да се събуждам скована и да не мога да се завъртя от болка? Има ли и други такива случаи като моя ,които освен болежки в гърба и кръста,да имат и опасващи към корема по хода на ребрата?
Възможно е ( без скенер или ямр няма как да се каже дали има и други проблеми), това е изкривяване на гръбнака. Променя стойката, походката, от там работата на мускулите, абе всичко.
А болката ирадира и към корема, това опасване като пояс е стягане на мускулите, споко като се успокои мястото ще мине.

# 582
  • Бургас
На първо място е правилната диагноза и после следват стъпките на подобрение. Физиотерапия, упражнения, масажи, аз 5ти месец малко по- малко се подобрявам, макар и бавно но поне вече вървя. Тук пак ще се повторя за лугата, много помага и не ви коства нищо да опитате

# 583
Благодаря за подкрепата и съветите. В обкръжението ми няма хора с такъв проблем и мисля,че никой не ме разбира. Станала съм някак изнервена от тази постоянна болка и дискомфорт.Вечер не ми се ляга като знам как ще се събудя сутринта.Не съм предполагала,че нещо на пръв поглед банално и безобидно може да причини такива “ядове”.Кости,кокали,мускули всичко в тази област боли.. Понякога си чувствам и краката изтръпнали,най-вече след ставане от сън. Подозирам,че и позицията ми в легнало положение е неправилна,но спейки няма как да я контролирам. На мен никакви хапчета не ми помагат,единствено май свещичка профенид успокоява до някъде положението.
Според вас топ матрак дали би имал положително въздействие,тъй като на този етап не мога да си позволя нов матрак. И какви точно упражнения препоръчвате?

# 584
Здравейте. Моля за съвет и препоръка.
От около месец и половина страдам от силни болки в кръста и гърба и то предимно нощно време, събуждам се от болка и не мога да променя позицията си. Съответно сутрин съм като труп. Понякога болката има и  опасващ характер,освен в кръста се разпростира от задната част на ребрата към корема. Дори си мислех,че е нещо свързано с бъбреците,правих изследвания проблем не се намери. Посетих джипито,тя ме прати на рентген там установи сакрализация на L5, ходих и на невролог чието мнение е,че болките се дължат на сколиоза. Препоръча ми движение и болкоуспокояващи. Проблема е,че въпреки,че започнах редовно да правя упражнения и да се движа болката не се повлиява. Спира понякога за ден два и след това отново се активизира. Според вас от какво може да е?
Съвет - ЯМР преди да почнеш каквито и да било упражнения! Никой не може да гадае какво ти е, но неврологът поне е можел да ти препоръча ямр. Неврологичен статус как ти е?

Общи условия

Активация на акаунт