За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 24 514
  • 782
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Е добре е качил, моя първия месец беше качил само 600гр и ми се скара педиатърката да го започвам на 3 часа да го храня, естествено не го направих и така или иначе сега си навакса. Роди се 3150кг.

# 181
Съставките на кърмата се усвояват по-лесно, включително желязото в сравнение от това в АМ. Пък и защо ти е да знаеш колко яде, ако суче на поискване. Всеки месец на една и съща дата е достатъчно, за да се знае колко е качило бебето. А пък и първите месеци си личи без да се теглят през ден-два. Хаха Казват, че ако няма нощно кърмене и кърмата много рязко намалява. Та затова е хубаво поне 1 да има. Та нощното кърмене си е важно, особено първите месеци. Simple Smile общо взето ориентир е да има напишкани памперси.
Ян, не съм наясно с храненето с ам. Но според мен детето си качва добре засега. Имай едно наум относно съветите и коментарите на педиатъра и търси достоверна информация. Wink Не ги вземай твърде на вътре. Звучи ми от ония педиатри, дето само стресират майките с 1во дете. Важното е да си спокойна и да слушаш бебето. Просто му се довери.

# 182
Ян,моята госпожица от ден първи беше на АМ.Роди се 3.850кг,а първият месец качи 1.300.Вторият-1.000кг.След това започна да наддава по-малко.Никога не съм я хранила по час.Яде когато иска и колкото иска (обикновено много по-малко от това,което трябва да изяжда за възрастта си).
Сега е на 1г и 3м и е 10.500кг и 84см.

# 183
Съставките на кърмата се усвояват по-лесно, включително желязото в сравнение от това в АМ. Пък и защо ти е да знаеш колко яде, ако суче на поискване. Всеки месец на една и съща дата е достатъчно, за да се знае колко е качило бебето. А пък и първите месеци си личи без да се теглят през ден-два. Хаха Казват, че ако няма нощно кърмене и кърмата много рязко намалява. Та затова е хубаво поне 1 да има. Та нощното кърмене си е важно, особено първите месеци. Simple Smile общо взето ориентир е да има напишкани памперси.
Ян, не съм наясно с храненето с ам. Но според мен детето си качва добре засега. Имай едно наум относно съветите и коментарите на педиатъра и търси достоверна информация. Wink Не ги вземай твърде на вътре. Звучи ми от ония педиатри, дето само стресират майките с 1во дете. Важното е да си спокойна и да слушаш бебето. Просто му се довери.
Това казвам, храниш на поискване. По същия начин е и с АМ. С малко повече внимание за часове, защото е по-трудно усвояемо.

# 184
И аз мисля, че проблемът е в даването на АМ. С кърмата някак се спестява този стрес на майките с тегленето и графиците. Отделно и удобството да не се разправяш да бъркаш, топлиш, миеш, вариш, но пак всеки си знае...

# 185
Да бе, спестява се... Преди и след всяко ядене го мерехме на везна, аз непрекъснато мерех колко цедя, изобщо никакъв стрес не ми спести, напротив.

Ян baby tracker  едно зелено такова е моето.
Синът ми първият месец качи много малко и ми се скараха. Вторият качи 1.400 и пак ми се скараха хаха че мн било. Не им се връзвай чак толкова.

# 186
Благодаря за съветите на всички Hug

tonid, то не е до желание. Аз нямам кърма

# 187
И аз мисля, че проблемът е в даването на АМ. С кърмата някак се спестява този стрес на майките с тегленето и графиците. Отделно и удобството да не се разправяш да бъркаш, топлиш, миеш, вариш, но пак всеки си знае...
Кой проблем? Тук става въпрос за неадекватни съвети на педиатъра, а не с какво да си храни детето и кое е по- малко стресиращо!

Yan25, стига се притеснява! Детето е съвсем нормално. Давай да яде колкото иска. Понякога имат скок в растежа и почват да ядат малко повече. Води се по детето и няма да сбъркаш. Също така си смени педиатъра. Съветите му са абсолютно неадекватни!

# 188
Момичета , освен бележка от личен лекар , какви други документи трябват за записване на детска кухня .

# 189
Момичета , освен бележка от личен лекар , какви други документи трябват за записване на детска кухня .
Май трябва да попиташ,че като чета искат различни неща.При нас искат акт за раждане и бележка,че няма алергии.

# 190
При нас искат само бележка от ЛЛ, че има навършени 10 месеца и копие от акта за раждане. За Пловдив става въпрос.

# 191
Зависи от кухнята.При нас във Варна бе бележка от лекаря, заявление към кухнята, акт за р. на детето, май че това бяха.Бележката от лекаря при нас е за алергиите, не за възраст.

# 192
Момичета какви документи трябват за да запиша детето да получава детски, тъй като имаме собствен бизнес и не се осигуряваме на висока заплата, за това ще мога да кандидатсвам, не са нищо 40лв. на месец, но защо пък да не ги получава.

# 193
  • Пловдив
Доход година назад на двамата родители,  бележка от ЛЛ, че са поставени ваксинити на детето, банкова сметка, акт за раждане.

# 194
Къде се изважда тази справка за доход на родителите ?
Доход година назад на двамата родители,  бележка от ЛЛ, че са поставени ваксинити на детето, банкова сметка, акт за раждане.

Общи условия

Активация на акаунт