За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 24 520
  • 782
  •   1
Отговори
# 195
  • София
От работодател,от къде другаде.Grinning

# 196
Ако е безработен последните 12 месеца или на трудова борса ?
От работодател,от къде другаде.Grinning

# 197
  • София
Ако е мръсна дума и цапа гащи.
От ТБ се взема.

# 198
Той е !
От Тб или от НОИ?
Ако е мръсна дума и цапа гащи.
От ТБ се взема.

# 199
  • Пловдив
Разгледай конкретната тема, момичетата там со компетентни и отзивчиви. https://m.bg-mamma.com/?topicrefid=18;topic=1293212

# 200
Момичета, включвам се с един въпрос. Поста ми сигурно ще стане малко дълъг.На дъщеря ми ( на 1 г.) от и
около месец и избиват пъпчици по корема и под мишниците. Два дни има, 1 седмица няма. Никаква нова храна не съм давала, никакви препарати не съм сменяла. Говорих с ЛЛ и тя веднага отсече, че щом детето спи по корем сигурно се запарва там и от това са пъпчиците. Стори ми се логично, тъй като най-често ги забелязвам сутрин като я преобличам. Но днес изпражненията и два пъти бяха доста по-светли и с по-неприятна миризма от обичайното. Та въпроса ми е, ако примерно на закуска съм прекалила с млечните продукти, дали може да се появи такъв ефект. И при положение, че е на АМ от самото раждане, вкарани са прясно и кисело мляко, сирене, извара, дали може на този етап да развие непоносимост към лактозата? Утре сме на профилактични изследвания за кръв и урина, но като се има предвид, че е събота, сигурно няма да се свържа с педито преди понеделник Пък и не знам кръвните дали могат да дадат някаква яснота в случая..

# 201
Бели деца имат изключително рядко непоносимост към лактоза.

# 202
Здравейте, моето момиченце е на 4++ месеца, страшно много се лигави, брадичката и е много зачервена и излизат ситни пъпчици по бузките. Водихме я на дерматолог и ни изписа тридерм, но след това прочетох, че е кортикостероид и не е много добре да се използва. От два дена мажа с кремче на биодерма периорал, но няма подобрение. Моля какво ще ме посъветвате? Благодаря!

# 203
Здравейте, моето момиченце е на 4++ месеца, страшно много се лигави, брадичката и е много зачервена и излизат ситни пъпчици по бузките. Водихме я на дерматолог и ни изписа тридерм, но след това прочетох, че е кортикостероид и не е много добре да се използва. От два дена мажа с кремче на биодерма периорал, но няма подобрение. Моля какво ще ме посъветвате? Благодаря!

Аз мазах с Хидра Бебе на Мустела. Лигите спряха около 6-тия месец, когато проби първото зъбче.

# 204
Мажа с вазелин. От лигите е.

# 205
Защото 12 часа чаках разкритие,два часа обикалях коридори със система и още два се напъвай да излезе.Е писна ми,първо раждане без упойка,бебе 4 кг с лицето нагоре.
Нещо друго ?
На мен водите ми почнаха да изтичат на 4 Ноември във 04.30 часа
Със 1,5см разкритие
Предприеха раждане чак на 5 ти Ноември някъде около 10.00 часа уж за нормално раждане и на края секцио във 13.50 часа се роди сина ми.
Толкова време ме държаха с изтекли води а можеха и веднага да извадят бебчето чрез мен му подаваха кислород.
Сега бебчето ми е на почти 3 месеца живо и здраво. Наддава прекрасно расте като гъбка и дори нямаме колики...
Забравих за лошото но лекарите  с право ги бият...Просто господ бог е бил със мен да ми се  роди малкия жив и здрав....

# 206
Това е от лигите.И при нас беше същото.Единственото,което помогна беше крем Здраве Бебе.

# 207
  • Пловдив
Не винаги изтеклите води означават, че бебето е зле. Над 15 часа бях с изтекли води, тоновете на сина ми бяха в норма. Контракции около 2 часа и 5см разкритие, система окситоцин, 40 минути раждане без упойка. Аз бях против окситоцина, ама в суматохата не отбелязах това като се подписвах.

# 208
Защото 12 часа чаках разкритие,два часа обикалях коридори със система и още два се напъвай да излезе.Е писна ми,първо раждане без упойка,бебе 4 кг с лицето нагоре.
Нещо друго ?
На мен водите ми почнаха да изтичат на 4 Ноември във 04.30 часа
Със 1,5см разкритие
Предприеха раждане чак на 5 ти Ноември някъде около 10.00 часа уж за нормално раждане и на края секцио във 13.50 часа се роди сина ми.
Толкова време ме държаха с изтекли води а можеха и веднага да извадят бебчето чрез мен му подаваха кислород.
Сега бебчето ми е на почти 3 месеца живо и здраво. Наддава прекрасно расте като гъбка и дори нямаме колики...
Забравих за лошото но лекарите  с право ги бият...Просто господ бог е бил със мен да ми се  роди малкия жив и здрав....

Искаш да кажеш, че са те държли повече от 24 часа с изтекли води???

# 209
До кога бебетата трябва да са с ръкавичка? И проблем ли е ако са повече време с тях, за да не се разскат?

Общи условия

Активация на акаунт