За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 25 540
  • 782
  •   1
Отговори
# 210
  • Los Angeles
Здравейте, моето момиченце е на 4++ месеца, страшно много се лигави, брадичката и е много зачервена и излизат ситни пъпчици по бузките. Водихме я на дерматолог и ни изписа тридерм, но след това прочетох, че е кортикостероид и не е много добре да се използва. От два дена мажа с кремче на биодерма периорал, но няма подобрение. Моля какво ще ме посъветвате? Благодаря!

Ние имахме подобен проблем. Крем Здраве или друг такъв , който съсържа цинков оксид. Успокоява кожата и образува защитен слой.

# 211
До кога бебетата трябва да са с ръкавичка? И проблем ли е ако са повече време с тях, за да не се разскат?

Аз на моето бебе не съм слагала ръкавички. Blush

# 212
Защото 12 часа чаках разкритие,два часа обикалях коридори със система и още два се напъвай да излезе.Е писна ми,първо раждане без упойка,бебе 4 кг с лицето нагоре.
Нещо друго ?
На мен водите ми почнаха да изтичат на 4 Ноември във 04.30 часа
Със 1,5см разкритие
Предприеха раждане чак на 5 ти Ноември някъде около 10.00 часа уж за нормално раждане и на края секцио във 13.50 часа се роди сина ми.
Толкова време ме държаха с изтекли води а можеха и веднага да извадят бебчето чрез мен му подаваха кислород.
Сега бебчето ми е на почти 3 месеца живо и здраво. Наддава прекрасно расте като гъбка и дори нямаме колики...
Забравих за лошото но лекарите  с право ги бият...Просто господ бог е бил със мен да ми се  роди малкия жив и здрав....

Искаш да кажеш, че са те държли повече от 24 часа с изтекли води???
Общо взето да така ме държаха .
Но за мен най важното е че детенцето ми е живо и здраво.

# 213
Елисавета,нашето дете се роди с ръце и крака "на перачка".Белеше се кожата и беше влажна,още като се прибрахме от родилното изрязахме ноктите.С тия ръкавички се запарваше и още по-зле ставаха.

# 214
И аз не съм ползвала ръкавички, вероятно 3 пъти да са слагани, но и тя не се драскаше много. По-добре е без тях.
При нас лигите не са правили пъпчици, но доста хвалят това кремче на биодерма, дайте му време още, иначе тридерма не ми е ок.

# 215
  • Германия
От скоро забелязвам едни пъпки по тялото на дъщеря ми. От далеч изглеждат зачервени петна, но като се доближа виждам 5,6 малки пъпки на едно място. Появяват се и изчезват за ден два, на различни места. Понякога има и по лицето. Ще видя днес, ако има ще снимам. Имате ли представа какво може да са? Не съм сменяла козметика.

# 216
Колко е голямо детето? Може ли да е естествена реакция към външни дразнения - дрехи, пелени, въздух?

# 217
Не съм й слагала ръкавици

# 218
  • Пловдив
И аз съм слагала ръкавички няколко пъти. Дере се и сега, но с ръцето опознава света.

# 219
  • Германия
Колко е голямо детето? Може ли да е естествена реакция към външни дразнения - дрехи, пелени, въздух?
1г 5м почти. Аз се чудя дали не е от студеното време. Когато е около 1градус, понякога при по-висока дори, излезем ли точно за няма и пет минути бузите и стават червени и грапави. Приберем ли се, винаги по лицето се появява някоя пъпка.

# 220
1г 5м почти. Аз се чудя дали не е от студеното време. Когато е около 1градус, понякога при по-висока дори, излезем ли точно за няма и пет минути бузите и стават червени и грапави. Приберем ли се, винаги по лицето се появява някоя пъпка.
Ами ако е това мажете с колд кремче

# 221
  • Германия
Аз мажа с на мустела колд крема, може би трябва да пробвам с друг.

# 222
Аз мажа с крем на Себа мед защитен,само когато е много студено.От студа й изпръхва лицето,точно грапави стават бузките.

# 223
  • Бургас
Аз взех на Мустела стика, ама не мажа, защото постоянно забравям. 😆
За цяла зима 3-4 пъти съм я мацнала по бузките.

# 224
Момичета, на Аптамил мерителната лъжичка цялата ли трябва да я пълня, или само там докъдето има една черта, т.е. до половината 🤔?

Общи условия

Активация на акаунт