За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 24 522
  • 782
  •   1
Отговори
# 405
Малката е със ситни пъпчици навътре в дупето с какво да мажа ....

О ние бяхме така , после се подсече дупето изцяло беше станало като изгоряло ...
Иначе мажа със судокрем и при смяна на памперса оставям за по 5 минути така да може да подиша кожата
А педито ми беше изписала и един спрей , ако не мине за ден два най - добре се консултирайте с педито 🙂
Даа мерси а кой е спрея иначе 😇

Джинджира алба бебе
Но питайте все пак педито дали може да го ползвате 😊😊
О да мерси пак и тя е на годинка

# 406
Симетиконът е основната съставка на повечето капки против колики, не мисля, че го слагат в пробиотиците. И да, по принцип запича.

# 407
# 408
Малката е със ситни пъпчици навътре в дупето с какво да мажа ....

О ние бяхме така , после се подсече дупето изцяло беше станало като изгоряло ...
Иначе мажа със судокрем и при смяна на памперса оставям за по 5 минути така да може да подиша кожата
А педито ми беше изписала и един спрей , ако не мине за ден два най - добре се консултирайте с педито 🙂
Даа мерси а кой е спрея иначе 😇

Джинджира алба бебе
Но питайте все пак педито дали може да го ползвате 😊😊
О да мерси пак и тя е на годинка
О ние на 3 месеца бяхме като го използвахме ☺

# 409
Ами пандата ? Аз съм ползвала , не ме е запичала .

# 410
Пандата не запича и е супер ефикасна.При нас имаше голям ефект .

# 411
На нас педиатърката ни предписа омнибиотик 🐼 за 7 дни май, заради същата причина с акането. Иначе давам Вая с витамин Д.. И нашето бебе си ака точно на 3 дни и педиатърката казва, че си е такъв. Естествено аз си се притеснявам вече почти 5 месеца, след като чета, че всички бебета акат по няколко пъти на ден..... Ще видим по-късно със захранването дали няма да започне да ака всеки ден. Иначе може да се мъчи заради коликите.. Лошо е, ако ака рядко и не наддава..

# 412
Вая, Биобаланс, Омнибиотик Панда и Инфант дофилус съм чувала да се дават. Аз давах първите два. Питайте педиатърката и сменете евентуално. Не виждам как ще е нормално, ако бебето се мъчи.

# 413
# 414
Как се разбира дали бебето се мъчи, защото му се ака или защото има колики?

# 415
Щом бебето ака изпражнения като пластелин определено не е нормално. Ако е кърмаче предполагам, че наистина капките със симетикон действат негативно, а ако е на АМ може би самото мляко не му понася нещо. Аз бих сменила капките против колики при всички положения. На нас лично био амика изобщо не ни помогнаха, докато с колийф имаше значително облекчение. А уж активната съставка е една и съща, но ето че не действаха еднакво. А за пробиотик линекс бебе също не е лош.
 Аз също препоръчвам масаж на коремчето. Аз си взех едно масажно масло против колики на Pranarom. Може да пробваш и с него. То съдържа масло от копър и някакви такива облекчаващи билки. Изобщо трябва да се пробва. Лошото е, че докато пробваш всичките, то на детето ще му минат коликите. Smile Е, такова е. Но е много хубаво! Heart

# 416
Благодаря, посъветвахте ме много неща за разлика от педиатърката. Има разлика като се мъчи  за акането, понеже се съсредоточава и се пъне до почервяване, а когато са колики пищи и се сгъва навътре.
Явно ще сменя лефакса. Значи да внимавам да е нещо без симетикон.

# 417
Симетиконът е основна съставка на Еспумизан, Лефакс и подобни. Био амика и Колийф съдържат лактаза, ензим, който разгражда лактозата - протеин, съдържащ се в млякото, който основно дразни бебешките коремчета. Пробиотикът представлява различни щамове полезни бактери за спомагане работата на стомашно-чревния тракт. Ако бебето е родено секцио и не е кърмено, е добре да се дава, защото не ги получава през кърмата и не се е нагълтало при раждането, преминавайки през родовия канал.  Може да се съчетават наколко неща наведнъж, но се консултирайте с педиатърката преди да давате каквото и да е.

# 418
Не е секцио, но нямам кърма вече 1 месец, няма и да дойде...
Имаше едни капки аналог на Колийф, за които пишеха, че са евтини и състава е същия..но не помня кои са.
Няколко дни ще наблюдавам кога и как плаче, защото ми се струва, че коликите му почти ги няма.. За сметка на други неща де.

# 419
Абоколикен са като Колийф

Общи условия

Активация на акаунт