За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 23 833
  • 782
  •   1
Отговори
# 675
Аз се чудя как са оставили дете до мухъл.Ясно е,че е вредно.

# 676
Ние тук в стаята се събира мухъл около прозорците и в един ъгъл близо до тях. Креватчето е в другия ъгъл. Но в самия апартамент винаги е супер влажно, а мухъла колкото и да го търкаш е като попил в боята. Направо не знам какво да правя. Ще взема влаго абсорбатор може би. Че ме стреснахте.

# 677
Ние сме с 2 влагоаб.Във всяка стая, просто във Варна е голяма влага.Всяка година чистене, боядисване...Определено е друго с уредите.Аз съм фен и на белия шум и като бях бременна така сладко спях последния месец следобедно с единия влагоаб.като шум, хаха, чудесно си почивах,хаха.
Гаден е мухълът и води до проблеми.
Аз държа не повече от 22градуса, но дъщеря ми вече не е малко бебе.Вечер също спи на по-ниска температура.

# 678
  • Германия
Ние все още нямаме много мухъл. В едната стая около 3/4 пръста, но след време не се знае, в какво ще се превърне. За това съм решила да взема уред, докато е време. Иначе с търкане не става, да. Казаха, че са изкъртили цялата мазилка и наново цялата стена.

# 679
  • Перник
+1 за елелктрическите влагоабсорбатори. При майка ми в кухнята дограмата такъв конденз правеше, че се се стичаше по пода на локвички, но откакто взе, капка няма. А мухълът се маха от стените с препарат Саво, но мисля, че не е възможно приложението му сега, защото трябва стабилно проветряване и по възможност да не се спи в помещението една вечер. Но пък изчезва без следа, без да се бърше и разнася. Но не спете в никакъв случай в помещение с мухъл, аз така преди години направих жестоко бакрериално възпаление в носоглътката от спането до стена с мухъл,докато се усетя от какво е... а за децата хич не е шега работа.

# 680
Ние сме с по-скоро сух въздух и вечер ако ще спи на парно детето, слагам или една стъклена купичка с вода на радиатора, или мокра дреха от прането.

Ако забравя, се събужда да суче от сухо гърло към 3 часа. Не ме питайте, как разбрах. Просто супер случайно ме осени идеята с пуснатото парно и събуждането за сучене... явно от специалния инстинкт...

# 681
Скоро беше ставало дума, ама да попитам.. между кошче и столче за кола има ли разлика? Че ме объркаха, че столчето било вече, когато бебето сядало стабилно. В интернет на някои кошчета в описанието пише столчета Cold Sweat Нашето е такова Обаче вече му умалява на нашия бебок на дължина... Не е достигнал кг, но краката му вече се опират в седалката..
Тези ги дават 0-36 примерно, нали стават? Weary

# 682
За мухъла се слагала специална смес в мазилката, когато се обръща дограмата или измазва стената.
И при нас има мухъл и сме с влагоабсорбатор, който не пречи пак да има мухъл, особено сега покрай по-студените дни. А си работи стабилно.

# 683
  • Бургас
Rubycat, това че крачетата стигат до седалката не означава, че кошницата е малка. Важно е главичката и коланите до къде стигат.
Тези, които са като втората снимка от 0 до 36 кг обикновено не стават от новородено, защото са доста седнали, дори и в най-легналото им положение. Трябва да е на 6-7 месеца детето поне.
Ние сменихме нашата кошница със стол 0-18 кг, когата дъщеря ми стана на 7 месеца. По-малко бебе не бих сложила аз.

# 684
Rubycat,има отделна тема за столчетата. Може да попиташ там.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1156546.705

# 685
Имаме влагоабсорбатор в спалнята. Определено има разлика във въздуха от както го взехме, но си имаме едно петънце мухъл в единия ъгъл, което се разраства, въпреки влагоабсорбатора. В банята пръскам със Церезит, същото е като Саво, но миризмата му е доста по-лека. Обаче мисля като се позатопли малко да се махнем с децата за 2-3 дни и мъжът ми да напръска абсолютно на всякъде, че нашата влага не е само в банята и спалнята...

# 686
Ние чистим със Саво, пребоядисваме и проветряваме стабилно няколко дни.Разбира се, бебчо като бе вече факт това бе лятото и бях при нашите,а таткото ремонтираше.Отделно е боядисано със специална уж боя, но си е зор във Варна и до морето, поне у нас си има влага, именно зимата като не е отворено постоянно и като вън са ниски темпер.Аз обожавам да се къпя с доста висока темпер.и после едни пари излизат, хихи, та избягвам.Мухълът е голяма краста, като тръгне тръгва и по кожени обувки,чанти ...Изобщо не суша дрехи в нас, но се събира влага зимата.
Столчето ни бе атон 5 сайбекс и го сменихме като бе 10кг и към 11месец.Слагаме я от първите дни.

# 687
Бяхме с кошница доста дълго време почти до годинка после купихме столче за кола 9-36кг кангароо много съм доволна,горе долу следях да направи 9кг или годинка ...е тя направи 9кг на 10м.😄а 9.800(на годинка -януари)...но ми се видя рано на 10м да сменя кошницата 🙄🙄🙄и така началото на януари със стол

# 688
Ние сменихме кошника като беше на края на 7м,не искаше да седи там.Наддигаше се постоянно да гледа навън и мрънкаше.
Тази година много познати се оплакват от мухъл.

# 689
  • Германия
Лесно се запомня - кошницата е с дръжка и може да се носи, след това се взима столче, което е монтирани в колата и там си седи.
Кошчето се сменя най-късно когато главата стигне горния ръб, краката че опират в седалката не е никакъв проблем.

Като развален грамофон пак ще повторя, че от гледна точка на сигурността е хубаво детето да се вози обратно на движението възможно най-дълго, поне 2-3 години, ако не и 4. Бебе под годинка да се вози по посока на движението е меко казано безотговорно, при евентуално ПТП то е почти незащитено

Общи условия

Активация на акаунт