За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 24 503
  • 782
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
И моя е над нормата на 4м е почти 8кг, но в никакъв случай не е дебел, просто изглежда като 6 месечно примерно. Отделно, че е як, а не пухкаф. Педиатърката, ортопедът не виждат драма, аз още по-малко.

За петна изполвам Спот.

# 151

Ето,за малко вие преценете.Това е 17 кг 105 см.
Прекрасна принцеса да ви е жива и здрава и много да ви радва

# 152
Аз пак за храненето.. Бяхме на консултация и сега пък е качил повече от необходимото. Bowtie педиатърката каза, че много лакомо яде, което усилва и коликите. Той наистина като усети шишето излапва всичко на един дъх за 5мин. Ха сега обаче ново 20 как да го приуча на малка доза като е свикнал на голяма?! Наистина сякаш няма усет колко да яде..

# 153
Yan, по колко яде и колко пъти на ден?
На колко месеца беше?

# 154
На 25 дни е. Досега ядеше 8 пъти по 100мл. От днес трябва да намаля, но ето пробвам, той си реве..

# 155
На 25 дни е. Досега ядеше 8 пъти по 100мл. От днес трябва да намаля, но ето пробвам, той си реве..
Колко е качил? Количеството на млякото е ок според мен.

# 156
  • София
Дръж го гладен ,ще реве по три часа и ще заспи  уморен.

# 157

Ами добре си му е количеството.
И моят син на 1+ месеца е изяждал около 800мл на денонощие, като се хранеше на 3 часа с две стабилни нощни хранения.
И при нас имаше един скок в растежа и килограмите тогава. В началото се пробвах да кърмя и бебо качваше мноого малко. Наложи се минем на АМ и веднага почна да наваксва теглото. Simple Smile

# 158
Качил е 500гр за 7 дни. Сега е 3900кг.
Не знам вече, но ми се реве и все съм нервна.. Първо бил дребен, да го блъскам да яде много, сега пък да намалям. Е да ама това е трудно като е свикнал на голяма доза. Мога ли да му давам малко чай, за да прилъжем стомаха, че е пълен?!

# 159
Не знам вече, но ми се реве и все съм нервна.. Първо бил дребен, да го блъскам да яде много, сега пък да намалям. Е да ама това е трудно като е свикнал на голяма доза. Мога ли да му давам малко чай, за да прилъжем стомаха, че е пълен?!
Добре, а за всичките 25 дни колко е качил - от най-ниското тегло до последното теглене?

# 160

НЕ давай чай!
Прекалено е малък за това.
Разбирам защо се притесняваш и аз бях същата - да не свикне с голямата доза, да не му разширя стомахчето, да не почне да яде некпнтролируемо и тнт.
Сега наваксва теглото и в един момент ще забави темпо.
Ако много се тревожиш, просто задръж тази доза и следващия месец без да увеличаваш или я увеличи само в някои яденета.
Моят син от 4ти до 7ми месец си пиеше 180-200мл на хранене. Чак сега в 8ми увеличих на 230мл. Simple Smile

# 161
Изписана ни 3050, сега е 3900. Значи 850гр за 25 дни.
Аз чай така и така давам срещу колики, но по веднъж на ден. Сега просто се чудя да му давам по 2 3 глътки след ядене

# 162
Изписана ни 3050, сега е 3900. Значи 850гр за 25 дни.
Аз чай така и така давам срещу колики, но по веднъж на ден. Сега просто се чудя да му давам по 2 3 глътки след ядене
Ами бебето Ви наддава чудесно, като по учебник. Не му давайте чай, имайте предвид, че през следващия месец даже ще трябва да увеличите количеството мляко.
И ако ми позволите една вметка, предварително се извинявам за която - още от бременността ми правеше впечатление, че се притеснявате от прекалено много неща и след раждането ми се струва, че притесненията Ви продължават. Успокойте се, всичко е наред с бебето, не се ядосвайте за глупости и следете важните неща. Радвайте му се максимално и това е достатъчно. Simple Smile

# 163
Да, ама явно педиатърът допълнително я стресира. Аз така щях да запиша малкия при един педиатър, но ме объркаха още повече и отидох при друг. Сега поне имам вяра на лекарката. Blush

# 164
Ян, адаптирано мляко ли даваш?

Общи условия

Активация на акаунт