За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 24 488
  • 782
  •   1
Отговори
# 465
Мами вашите бебчта в кой месец започнаха  да сядат? Ние сме вече на 4 месеца , но педито нищо не е казала. И От кой месец  ги държахте да стъпват на ходила?

# 466
Още ти е рано.

# 467
  • Пловдив
И моя е на 4++, държя го в полуседнало положения, седнал го държа за по кратко на плуването, докато се оправям и в мен като го държа. Оставям го да стъпва на ходила, държейки го под мишници, но той е едър /8кг/, и не мога да го държа цял ден да лежи или на люлката, изнервя се.

# 468
Мами вашите бебчта в кой месец започнаха  да сядат? Ние сме вече на 4 месеца , но педито нищо не е казала. И От кой месец  ги държахте да стъпват на ходила?
Изобщо няма да я държа да стъпва и ходи.На 5 м сама почна да сяда,на 6 стабилно седеше,на 7 почна да се изправя държейки се за нещо,сега на 8 прави стъпки с опора.Когато реши да се пусне,значи е готова сама .

# 469
Ние сме на 6+ и все още не сяда.
И в този ред на мисли, вашите как стоят? Смисъл вие ли ги поставяте в седнало положение или те сами се изправят и застават седнали.

# 470
  • Пловдив
На дивана го оставям полуседнал с възглавница под гърба, като е в мен, от самосебе си се нагажда да седне. На плуването го поставям в столче за хранене.

# 471
Бонибон,нашата започна да сяда така-обръща се по корем,от там се извива на една кълка и се подпира с едната ръка.
Тук е на 5 м,сама се позиционира така,никога не съм я дърпала за ръчички от легнало положение.Аз съм на принципа когато-тогава.

# 472
Малкият утре става на 8 месеца и отказва да седне.
Може да стои, защото сме успявали да гоз адържим с помощта на любима играчка, но в момента, в който се усети, че е седнал, се пуска рязко назад. Ако се опитаме да го подпрем с възглавница отзад, се изхлузва надолу.
За сметка на това се учи да пълзи в момента на длани и колене! Даже започна да се предвижва така.
Все още не е точно пълзене, но върви в тази посока. Grinning
Личната последния път каза, че не е нормално все още да не сяда и че бебетата първо се учели да седят и след това да пълзят. Не можело да пропускаме етапи и директно да минел на пълзене.
Аз като гледам при нас точно това се получава. Simple Smile

ПС: От няколко дена се опитва и да се изправя на крака в кошарата. Още не може да го направи сам, но се набира на решетките. Ако му помогнем и го повдигнем се задържа на крачетата си, но избягваме да го държим така, защото ми се струва, че още не е готов. Като стане, сам ще се изправи.

# 473
  • Пловдив
Мъж ми изобщо не бил пълзял, директно е проходил, по разказите на свекървата.

# 474
Рокет,нашата първо пълзя,после седна.Не мисля,че баш всички деца правят нещата в еднаква последователност.Има едно дете покрай нас на десет м. почти,също не сяда.
Много деца не пълзят,а прохождат,аз също съм била така.Плюса на пълзящите според мен е,че повече се пазят .

# 475
Ще питам педиатърката, когато отидем на консултация, но в пъпа на малкия сякаш има една ципа/засъхнала кожа, сама ли ще падне или трябва аз да я махна? Ето снимка:

# 476
Почиствайте пъпчето с памучен тампон или клечка за уши напоени със сребърна вода.

# 477
Аз също не съм подпирала малкия или изправяла на крачета. Седна си стаболно сам на около 8 месеца, след това започна да пълзи и да се изправя и ходи по мебелите. Три седмици преди годинката започна да се пуска и прави самстоятелни крачки и проходи.

# 478
Рокетче, къде ходихте на нефролог вие? И при кой ЛЛ сте?
Малката вчера за първи път направи предвижване напред както беше по корем. 😍

# 479
Още преди да направи 6 м.като лежеше и ми хване пръста се набира да става това чудо ...на 6м. беше седнала самостоятелно без опора.На повечето ни пр.децата на 6м седят нестабилно подпряни с възглавници Simple Smile
6-7 м мисля че е нормално да седнат сами
После започва лазене и изправяне като се хване някъде ...тези ми се сливат да си призная незнам кое беше първо почти едно след друго 🤔🙄😇
Беше мн интересна като в кошарата първо на колена се изправи после изцяло и седи и си гледа краката 🤣

Общи условия

Активация на акаунт